|
Инфекции |
Внеси реплика |
Автор | ||||
fros
Група Регистриран: 26.Февруари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 63 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Март.2010 во 21:26 |
|||
ginekologot mi otkri nekoja infekcija,kandida i da ve zamolam za sovet kako da go zastitam partnerot od toa....sto treba on da pie za da ne se shiri taa infekcija???
|
||||
Do not play with the viper
|
||||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Se znae koja e najdobra zastita...se dodeka se lekuvas najdobro e apstinencija, no ako ne mozete da izdrzite togas zadolzitelno seks so kondom. kandidata ne e strasna i opasna, no e mnogu dosadna...osven prepisanata terapija od ginekologot, gledaj sto e mozno poveke da si go zajaknes imunitetot, zosto sekoja infekcija voorganizmot go napaga i slabee imunitetot pa toj sam ne moze da se izbori so zarazata.
|
||||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ПревенцијаЗа спречување на инфекција со кандида важно е да се следат следниве упатства:
Изменето од renatax - 09.Март.2010 во 00:16 |
||||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne mu davaj i resen problem...
|
||||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||||
devica28
Нов член Регистриран: 27.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ve molam,moze li nekoj da mi kaze,dali so pravenje urinokultura,na rezultatot moze da se pokaze i prisustvo na kandida,pokraj ostanatite bakterii
|
||||
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas i deckoto imame seksualni odnosi bez prezervativ, bidejki prezervativite mi go iritiraa vaginalniot kanal i mnogu cesto dobivav eserihia...
na papa testot mi najdoa lesna infekcija so kandida, bidejki vizuelno nisto nema, a od simptomite samo nekogas znaese da me zapece dole pri mokrenje... deckoto mi e obrezan od zdravstveni pricini, koja e sansata da sum mu ja prenela kandidata, bidejki znam deka se naseluva pod kozickata na glavickata...a toj nema kozicka, i me interesira koja e sansata? kako i da e jas koristam kanesten vaginaletki, a na nego ke mu kupam kanesten krema so koja ke se amcka barem edna nedela, taka mi rece ginekologot... pozdrav |
||||
sweet angel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
znam deka cajot od zalfija mnogu pomagal za kandidata,promivanje i pienje po nekolku pati dnevno, a i najdobro e da izbegnuvate blago i jaglehidrati dodeka ja imate, a i mlecni proizvodi, osven jogurt...jogurtot pomaga vo vospostavuvanje na normalnata flora vo organizmot. pozdrav
|
||||
sweet angel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
devica, ne sum sigurna deka moze da se odredi prisustvoto na kandidata preku urinokultura, bidejki kandidata ne e bakterija tuku gabicka...
|
||||
sweet angel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
еве нешто што најдов :
Поставување на дијагноза Дијагнозата на кандидијазата може да се постави со преглед на надворешните полови органи и со гинеколошки преглед на вагината. При преглед се забележуваат знаци на инфекција: црвенило, оток, оштетена слузница, пукнатини на слузницата, наслаги од беличест секрет на слузниците на вулвата, на вагината и на грлото на матката. Со бимануелниот преглед (преглед со двете раце), гинекологот ја оценува подвижноста и осетливоста на матката. Дефинитивната дијагноза на кандидијазата се поставува врз база на микроскопски преглед на секретот, земен од слузницата на вулвата, на вагината или на грлото на матката. Микроскопскиот преглед на вагиналниот секрет дава карактеристична слика, така да не се потребни други дополнителни испитувања. Кај негативен микроскопски наод, се зема брис од вагината и се испраќа на микробиолошко испитување. Со микробиолошкиот преглед се потврдува присуството на кандида и се утврдува нејзинот вид. |
||||
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |