|
Ganc Nov Full Frame za 50 evra :) |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Март.2010 во 01:43 |
Si kupiv nova kamera i tolku me voodusevi sto moram da spodelam .
Za 50 evra si kupiv ganc nov Olympus Mju II, i toa so 1 godina garancija . 35mm film P&S kamera so SUPER OSTRA 35/2.8 fiksna lekja. Kamerata e tolku mala sto e kako kutija cigari i e kako najmalite digitalni P&S kameri. Ima fenomenalno merenje, odlicen blic so kreativni modovi, spot metar i fokusiranje do 35cm so korekcija na paralaksa vo VF za blizok fokus. Kamerata e FENOMENALNA!!!!!! Za 50 evra dobiv kamera, futrola, baterija i rolna film - komplet starter kit I Eve i fotki od nea Fokus na reflektiracko staklo Blizok Fokus test Merenje na bela pozadina Fokus, merenje i rekomponiranje Kompletno avtomatski avtoportret so blic - kako kamerata misli taka slika Street od dvizenje bez gleanje Blizok portret vo kontra svetlo Normalen portret vo kontra svetlo Podobra kamera za doma nema za tie pari . I posle dolgo vreme go resiv problemot i soprugata da ima mal i zenski P&S. Sakase digital, ama za mene toa e frlanje pari (deka dobrite digitalci se skapi, a eftin e frlanje pari), pa eve go pravoto resenie Изменето од Tegla - 05.Март.2010 во 01:46 |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cestito nov aparat!
zaboravi vo cenata da go vmetnes i skenerot sto go imas koe iso e filmot? |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Filmot e skeniran vo Kolor 1000. Ne skeniram doma 35mm deka e presporo, a ima mnogu fotki. Vo kolor 1000 vadam printovi od tie sto se dobri za 8 denari za 10x15 i od sekoj print ima i 2MP sken za na net. Od eden film vadam vo prosek po 20-25 printa sto me cini 200 denari max. Odprilika 450-500 denari mi e film, razvivanje, printovi i skenovi. I celata rabota so razvivanje i pecatenje ne trae povekje od 30-40 minuti. Najbitno e sto imam printovi i polnam albumi, a i super e koga kje mu dades nekomu print od fotka sto si go slikal . Inaku filmot e Agfa Vista 200 so 5-6 godini pominat rok Изменето од Tegla - 05.Март.2010 во 02:08 |
|
|
|
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a sledno ke te prasav za sovet za foto studio za skeniranje! :)
islikav eden film so kiev4, konecno, po dolgo vreme :) fala za info! |
|
GEMINI
Сениор Регистриран: 01.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Idninata e na hibridite. Eve i avtombilskata indrustrija odi vo toj pravec.
|
|
http://www.youtube.com Chesma Sharena
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас сакам
|
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тегла, за оваа street фотографијава се гледа дека камерата закаснува со окинување. Наместо на објектите позади отишло на типот со костените. Со здравје да се служиш.
Инаку во право си, хартија си е хартија!
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
500 od film. 20 filma i op 10 iljadarki otidoa.
Ali u pravo si, film si e film. |
|
LjS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 78 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobri Modeli :))))
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
5D i op nekolku stotini iljadarki otidoa I seuste nema FX P&S digital Za 10.000 kje kupis digitalnen P&S koj kje pravi sliki kako dobar mobilen. Generalno ova e super za site onie fotki od koi bi trebalo da se pravat printovi, a toa se domasnite spomeni. I mene ne mi se trosi film na fotki koi ne bi gi pecatel barem i na 10x15. Изменето од Tegla - 05.Март.2010 во 14:39 |
|
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam i potpisan model release |
|
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova kamerche na vremeto beshe verojatno najdobroto vo svojata klasa.
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas doma imam i Olympus AF10, modelot pred mju so 35/3.5. Seuste e odlicen P&S ama mju II me iznenadi mnogu pozitivno. Pa uste za taa cena - samo torbickata, baterijata i filmot se 1500 denari |
|
|
|
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тегла ама нема видео камерчево... Денес без видео...
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |