|
Novi Sony kameri? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Ноември.2009 во 12:36 |
Bi trebalo da se APS-C senzor. Bye Bye DSLR |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fake се. Вториов апарат е копија на Sony R1.
|
|
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znam deka se fake, ama prvata izgleda mnogu dobro
|
|
|
|
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овие Sony опасно ја утнаа со апаративе. Се тркаат со Canonikon со SLR, и тешко им оди, па сега почнуваат да копираат од Micro 4/3. Тоа ти е како во автомобилизмот јапонските компании. Онаа што прва направи нешто свое, Toyota со хибридот Prius, денес само руши рекорди за продажба. Другиве и натаму си копираат...
Sony во последно време некако ама ич не ми се иновативни. Не е иновација или некој напредок да набуташ мегапиксели на сензор. Pana и Oly успеаја да направат вистински фотографски апаратчиња и само пофалба за тоа. Ако се размисли, Sony веќе не е тоа што беше ни во ТВ техниката (има и подобри LCD-a) па ни во не знам што се друго... „Гигантот“ не го заслужува тој епитет повеќе! Изменето од ivotoyota - 24.Ноември.2009 во 00:46 |
|
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И што првата изгледа добро? Копија на GH1, посебно грипот. Некој смешен рендер е ова изгледа. А ако е вистина, срамотилаци!! |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj da e, site kje vlezat vo kompakti so golem senzor i promenlivi lekji. Oly i Panasonic kompletno se nasocija na razvoj vo toj pravec dodeka ne vletaat Canon i Nikon, a za toa vreme kje fatat dobar del od pazarot.
Ocekuvajte vakvi kameri od site proizvoditeli. Mali i ednostavni so mokjni mozhnosti za kreacija. Site kje imaat odlicno HD video so povekje od 25/30 fps. P.S. Sony seuste e glaven igrac vo TV/Broadcast/produkciska oprema. Od Sony kupuvaat site, bukvalno site TV stanici vo svet......taka sto...im e gajle za Alfa dali kje im trgne ili ne . Inaku Sony uspejaa da napravat saglam LCD display ama po cena od 20000$ za 23" http://www.bhphotovideo.com/c/product/509119-REG/Sony_BVM_L230_BVM_L230_23_Trimaster_LCD.html Inaku za doma......Bravia ne e toa sto bese Trinitron...niti 1% Sega za doma - Pioneer K*RO plazma mu e majkata....preskapa Изменето од Tegla - 24.Ноември.2009 во 02:59 |
|
|
|
Sanja84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубов |
|
|
|
gocemk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ivotoyota
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само k*ro! Се сложувам, се посрав кога видов каква слика вади Али и Panasonic плазмиве ми се допаѓаат ептен. Дека сум на мисла да земам, па да си изнесам мислење... Али најверојатно плазма ќе биде |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Panasonic imaat odlicni plazmi. Imam videno Panasonic i Samsung side by side test vo Sofija i na isto video so standard seting ima dramaticna prednost Panasonikot. Koga i zena ti kje ti kaze deka ima podobra slika togas navistina ima razlika .
Plasma generalno e podobra od LCD za gledanje na filmovi i TV. Mene seuste dobro me sluzi cevkata....nema HD televizii, nemam Blue Ray player....taka sto ne brzam....cekam tehnologijata da bide porasne. Inaku kolku sto sum informiran novite OLED monitori i TV kje bidat so neverojatni performansi na kontrast, nivo na crno, boi, itn....... |
|
|
|
GEMINI
Сениор Регистриран: 01.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neli plazmata ja isfrlaat kako golem potrosuvac na elektricna energija.
|
|
http://www.youtube.com Chesma Sharena
|
|
gocemk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tocno, no za displei nad 50" i za kontrast (dlabina na crna boja) seuste e neprikosnovena, taka sto bi trebalo da ja gledame na pazarot i narednite godini! P.S. Jas bi zel plazma i za 42" TV, ama ne znam zosto Pioneer se otkaza od plasma displei za ovaa golemina, osobeno posle uspehot na Pioneer 428 XD. Pozdrav! |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zaradi samata tehnologija plazma uredite ne moze da bidat so mali dimenzii kako LCD. Normalno deka 50" i povekje trosi struja kako grealka, i na toa koga kje stavis deka i plazmata trosi povekje od LCD .
50" plasma TV trosi okolu 500W struja. Bidejki zagreva, na leto klimata vrti povekje, a na zima pobrzo se zagreva prostorijata . |
|
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |