|
Банкарство!!! |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
blue_eyes
Нов член Регистриран: 15.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Ноември.2009 во 22:15 |
дали ке можи некој кој има материјал или сли4но некоја информација за `развојот на банкарството во република македонија` нека напиши... зошто заглавив на проектната за матура
Изменето од blue_eyes - 15.Ноември.2009 во 22:16 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovaa izgleda stvarno ...se zaglavila!....ostana samo na 1 poraka.
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zemi si kniga od ekonomski fakultet...pari i bankarstvo..ima cela tema za Republika Makedonija, ubavo e se objasneto..a dopolnutelno ima i za centralna banka (do detali) kako nositel na bankarskiot sistem kaj nas.
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
blue_eyes ај ако го посетиш форумов пиши ми приватна порака имам една проктна на тема Историски развој на банкарството, во светот и во Македонија...ако ти заврши работа...
|
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве што опфаќа
1. Вовед 1.1. Науката за банкарството: развој, содржина и цели 2. Поим, појава и историски развој на банкарството 2.1. Поим и дефиниција на банката 2.2. Банкарството пред новата ера 2.3. Кралот финансиер 2.4. Појава на парите 2.5. Процвет на банкарството во Рим 2.6. Мрачна фаза во банкарството 2.7. Господ банкар 2.8. Пламенче на исток 2.9. Ерата на Темпларите 2.10. Најава на банкарска ренесанса 2.11. Најстарите банки во светот 3. Банкарството во Македонија од античко време до денес 3.1. Развој на банкарството до првата светска војна 3.2. Банкарството меѓу двете светски војни 3.3. Банкарскиот систем во рамките на повоена Југославија 3.3.1. Банкарскиот систем во административно – централистичкиот период (1945 -1951) 3.3.2. Банкарскиот систем во услови на самоуправувањето (1952 – 1971) 3.3.3. Организација на банкарскиот систем врз основа на уставните амандмани ( 1972 – 1976) 3.3.4. Трансформација на банкарскиот систем врз основа на самоуправно здружување на трудот и средствата (1977 – 1989 ) 3.3.5. Организација на банкарскиот систем врз основа на принципите на пазарната економија (1990 – 1992) 3.4. Банкарскиот систем на Република Македонија по монетарното осамостојување во 1992 година 3.5. Народна банка на Република Македонија 4. Заклучок 5. Користена литература |
|
Radijator
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi ti preporacal , ako mozes nekako da ja najdes BANKITE VO MAKEDONIJA I STOPANSKIOT RAZVOJ od Prof. d-r Kiki Mangova-Ponjavich. Knigata ja procitav pred 6-7 meseci. Tamu ke najdes informacii od Opstestveno-ekonomska uslovenost za pojavata, razvojot i ulogata na bankite do Proces na prestruktuiranje i osnovanje na banki vo Makedonija.
Изменето од Radijator - 04.Јануари.2010 во 04:08 |
|
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
|
Refika.S
Нов член Регистриран: 05.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ve molam ako moze da mi ja pratite temata "Bankarstvo",mi treba za proktna maturska zadaca.Odnapred Vi Blagodaram,ocekuvams sto poskoro,bidekji za utre mi treba! Pozdrav
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
sunflower
Нов член Регистриран: 10.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a dali moze da mi posluzi za diplomska rabota "bankarskiot sistem vo RM"
|
|
sunflower
Нов член Регистриран: 10.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A dali moze da posluzi za diplomska rabota na tema "bankarskiot sistem vo RM"
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тема: Банкарство!!!
Испратена: 15.Ноември.2009 во 22:15 Тешко дека на некој му треба....сеуште |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
babo ti bo mozela da pomognis malku okolu plasmanite, em nie ke imame korist em ti ke dojs do izraz tamu si ekspert
|
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ти не беше во сектор банкарство... ..каков пласман ти треба ...да те средам...овај..да ТИ средам..нешто |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bankarstvo = lihvarstvo!
nishto drugo ! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |