IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Canon EOS 1000D
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Canon EOS 1000D

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака Обратен редослед
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Статус: Офлајн
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Canon EOS 1000D
    Испратена: 23.Ноември.2009 во 00:04
normalno e.
se vika barel distorzija.
se javuva na siroko koga slikas...
Кон врв
Izzi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 4475
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 23:21
Благодарам среќаЕдно прашање...дали е нормално да се појавува следното:

прв пат ја приметив заобленоста на покривот на возот, како и платформата на која стои девојката се искривени...дали е ова нормално?(фотографирано со 18-55мм IS објектив, ИСО 100, бленда f22 и брзина на бленда 1/10)

Изменето од Izzi - 08.Август.2011 во 06:43
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2009 во 10:21
so zdravje sluzenje. :)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2009 во 01:43
Фотоапаратот ми стигна... голема%20насмевка
Објективот е Image Stabilized, 4GB SDHC картица, Canon торбица и трипод среќа
Кон врв
ogledalo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Април.2008
Поени: 151
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ogledalo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2009 во 14:54
Originally posted by Izzi Izzi напиша:

п.с. на
официјалната
Канон веб страна за Малезија
, пишува IS kit lens included

Neznam dali e segde smeneto.
Pred mesec dena prasuvav vo Genel, i mi rekoa deka poslednata pratka im e takva.
Isto taka pred mesec dena bev vo Hong Kong, prasav i tamu za 1000D i tamu mi rekoa deka veke ne e so stabilizator kit objektivot, no ako sakam so stabilizator ke doplatam nesto sitno i ke mi dadat odvoeno (tamu imaat se na zaliha, pa ne im e problem da pravat bilo kakvi kombinacii)
Tamu vidov deka 1000D e 350eur. so tobrica i kartica od 4GB (so objektiv bez stabilizator).
A Nikon D3000 bese isto taka 350eur so kartica od 8GB, bez torbica no so objektiv so stabilizator.
Кон врв
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2009 во 11:48
Originally posted by Izzi Izzi напиша:

п.с. на
официјалната
Канон веб страна за Малезија
, пишува IS kit lens included

druze ako go kupuvas od ovlasten distributer na canon vo malezija, (a spored sajtov gledam deka od tamu go zimas) togas nemas gajle :)!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2009 во 02:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2009 во 02:30
Originally posted by ogledalo ogledalo напиша:

Samo mislam deka cenata bi trebala da bide otprilika 350 eur. vo Malezija. I neznam dali znaes, no 1000D sega doagaat so objektiv bez stabilizator. Da ne se sopnes tuka.

Цената во некое Канон претставништво во Куала Лумпур е точно 390 евра со вклучена торбица и мемориска картица (не знам точно кој капацитет)...

А ова за објективот без стабилизатор прв пат го слушам...така доаѓаат секаде или само во некои земји?
Кон врв
kavadar66 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2008
Поени: 87
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kavadar66 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2009 во 22:55
Кон врв
ogledalo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Април.2008
Поени: 151
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ogledalo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2009 во 16:18
Zasto ne bi bilo sigurno?
Od kade i da kupis, moze da ti se pogodi los model, so defekt, pa da si imas problemi. Sigurno deka toa se slucuva i od ovde ako go zemes (so edna razlika sto ovde moze da go vratis).
Samo mislam deka cenata bi trebala da bide otprilika 350 eur. vo Malezija. I neznam dali znaes, no 1000D sega doagaat so objektiv bez stabilizator. Da ne se sopnes tuka.
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2009 во 14:26
Ima sansi da dobies 3rd party polnac i sl. Aparatite gi sklapaat tamu kaj sto gi sklapaat i toa e toa.

Moze da imas problemi ako treba da ja raliziras garancijata, ama toa i od USA da go kupis moze da bide.

"Limon" moze da ti se sluci da kupis od bilo kade, ne mora da bide od KL.

Poz/ Mire

Изменето од Mire - 13.Ноември.2009 во 14:27
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2009 во 14:09
Сигурен е човекот...

Прашањето ми беше во смисла дали има шанси да ме заебат со производ што не е genuine
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2009 во 14:05
kakvo prasanje :)

ne veruvam deka nekoj na forumov vcera kupil aparat od malezija...

jas bi prasal dali e siguren covekot sto go imas tamu... ;)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2009 во 13:50
Здраво на сите.

Имам едно прашање...моментално имам човек во Малезија (Куала Лумпур), и нарачав Канон ЕОС 1000Д. Таму се продава за 390 евра заедно со торбица и мемориска картица.

Дали е сигурно купувањето на ЕОС 1000Д од Малезија?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.