|
МОЈ ПРЕДЛОГ ЗА ГРБ |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | |
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam deka voopshto ne treba da stane zbor za bilo kakov drug grb osven originalniot i svetski poznat Makedonski grb - zlatniot lav na crvena pozadina...kruna..i ostalo. Mi se chini deka VMRO DPMNE go koristat istiot kako partiski amblem. Sekoe nanovo crtanje i precrtuvanje bi bilo smeshno i neseriozno sprema svetot a i sprema nash*te predci. Koga veke ni se ukazhuva prilika toa da go napravime, (znachi AKO se menuva) togash ne bi trebalo da si ja propushtame shansata. Etnichnosta ili sostavot na bilo koja drzhava se belezhi na census a ne na drzhavni znaminja ili grbovi.
Samo malku me buni, ako se zameni grbot so antichkiot, dali ke treba i VMRO DMPNE da go smenat ili nema vrska toa?
|
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Bugarskiot!!!..najsHaren mi izgleda!
ni ime da menjame, ni pregovori ..ni da cekame na sHalter za vlez vo NATO..EU...
ma super..pa ko mu ibe majkata!
...ima edna zae**** tema vo psihologija:-sto posle smrta?
dZabe ni e posle..
Изменето од Анастеа - 13.Октомври.2009 во 13:33 |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тој грб ќе го стават во АВГАНИСТАН
касниш, тами 90% од површината е со афиони по САД барање, се разбира инаку пред 20 години незнаеле шо е афион |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~Kako shto rekov Makedonija e matichnata zemja na Makot-Afionot ,a toa shto denes e iznishten od teritorijata ,toa e po nechija politika demagogija ili alchnost inaku vo minatoto pa i nash*te babi i dedovci go odgleduvale kako najprofitabilna kultura i blagorodna bilka za medicinski celi i ishrana ~,,~ Afionot treba da se vrati na makedonskite matichni polinja , da se subvencionira i da zashtiti kako makedonski nacionalen produkt,pa i zemjodelecot da vidi air i na kraj da bide donstoinstveno platen~,,~
|
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мак , афион и магаре ......... а наоколу планини и рампи ........
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од zabegan - 14.Октомври.2009 во 13:17 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Името Македонија потекнува и е составено од 2 старомакедонски зборови: макос - голем, планински, висок и дон - земја (висока, планинска земја), а по друго мислење името Македонија доаѓа од првиот митски крал Македон. Велиш петокраката е идеална претстава за “битните ствари“ во Македонија? Дали според таквото гледиште, се она што е поврзано со Македонија и Македонците, а што се случувало пред АСНОМ не е важно и не треба да му се оддаде признание? Дали таа држава ни е подарена на тацна или претходно некој за неа се борел назад низ вековите, треба ли да се заборават сите востанија, борбите и залагањата на преродбениците, националните движења за ослободување од османлиското ропство, просветно-културните борби за национално освестување... и да не одам уште поназад... претпреродбенскиот период и XVI-ти век кога настануваат земските грбови на сите територии на овие простори, меѓу кои и македонскиот, признат како и сите други? |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga vekje pocnavme da go tolkuvame imeto
jas moram da recam deka make--- majka donija---zemja zemjata na majkata ili PRAZEMJA.. pocetok |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе се сложам со анастеа, исто доколку би го смениле грбот, би гласал за лавот
но сеуште мислам дека ова треба да ни е последна грижа во моментов Изменето од zabegan - 14.Октомври.2009 во 13:57 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~MAK e Afion~,,~ mozhebi ne si ja chula i taa verzija no jas gi znam tvoite dve te.site tri do koi NAJVERODOSTOJNA mi e taa shto ja iznesov a bidejci sega ja znaesh i taa mozhebi i ce poveruvash deka Mak e prevod za afion koj i denes se upotrebuva no treba da pochituvame i razlichni mislenja...
~,,~Ne velam deka nishto ne se sluchuvalo pred ASNOM -no protestiram zoshto sakate da go sokriete -izbrishete ASNOM koga konkretno togash dobivme pravo na republika-da ne se desi ASNOM ce brvme denes ili JuzhnA Srbija ili Bugarija ili ???Petokrakata e Univerzalna za Anastasea |
|
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum za toa da ostane stariot grb. So nea Makedonija za prvpat dobi drzava i vo ime na tie sto se izborija so krv za taa drzava treba da stoi petokrakata. Vo nikoj slucaj ne treba da se falsifikuva istorijata. Slednite generacii po nas treba da znaat tocno sto se slucuvalo pred nas. A petokrakata e samo simbol na hrabrite lugje koi i donesoa sloboda na Makedonija. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам што значи мак, нема потреба од превод, но не доаѓа одтаму името Македонија.
Никој не го оспорува значењето и улогата на АСНОМ, напротив, тој е камен темелник на нашата државност, кој за жал отиде во неповрат со потпишувањето на Рамковниот договор и инкорпорирањето на неговите одредби во Уставот (знаеш на што мислам) Кој тоа сакаме да го сокриеме АСНОМ, кога веќе ми се обраќаш мене - за мене АСНОМ има едно од централните места во нашата историја и никогаш не сум го оспорувала неговото значење. |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |