IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за солени јадења
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за солени јадења

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 30>
Автор
Порака Обратен редослед
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 11:28
Topchinja so kashkaval


1 sholja rendan kashkaval
2 laz brashno
2 belki
1/2 sholja prezla
sol

-Se mesha kashkavalot so brashnoto  i solot, pa potoa se dodava cvrstiot sneg od belki. Se pravat topchinja i se przi vo dlaboko vrelo maslo.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Valeta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 24220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valeta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:11
http://www.coolinarika.com/tag/rolati-soleni/sadrzaj/recept?page=2 Биба погледни во кулинарка, имаат убави рецепти , некои ми се испробани. Имам некаде запишано солен куглоф(испробан) , ако го најдам рецепт ти го испраќам.
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 18:51
Дајте некој испробан рецепт за солен ролат, плииииизззззззз трепкање
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2009 во 18:03
Originally posted by емил емил напиша:

Originally posted by Kali Kali напиша:

Slusnav za prevkusen recept, musaka so tikvicki, soini troski i kaskaval...bi znael li nekoj kako se sprema? Sakam da isprobam makrobioticki recepti
 
 

Па прво тиквичките ги измиваш добро.Ги тураш во тава насецкани на шаjби.Им тураш малце вода и мазнина +сол.Имаj во предвид ке од солта тиквичките ке пуштат уште вода.Тако ги задушаваш докато станат полуготови.Тураш после тоа соjните трошки и печеш докад тиквимките станат готови.Вадиш ги од фурната ,тураш им ако треба уште сол,подправки какви са ти укусни,jac ти препорачуваам копар.

 

Може да туриш малце пресно плеко за по мек укус.рендиш одгоре кашкавалот и запичаш докад кашкавалот се зацрвени.

 

Приjатен укус и да ти е слатко. 


Emil, fala na pomoshta, go isprobav receptov, i super:)
Ne mi bese vsusnost jasno kako se sprema sojata, ama go sledev receptot od opakovkata, i ispadna vkusno!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 18:46
Originally posted by емил емил напиша:

Originally posted by Kali Kali напиша:

Slusnav za prevkusen recept, musaka so tikvicki, soini troski i kaskaval...bi znael li nekoj kako se sprema?
Sakam da isprobam makrobioticki recepti
 
 
Па прво тиквичките ги измиваш добро.Ги тураш во тава насецкани на шаjби.Им тураш малце вода и мазнина +сол.Имаj во предвид ке од солта тиквичките ке пуштат уште вода.Тако ги задушаваш докато станат полуготови.Тураш после тоа соjните трошки и печеш докад тиквимките станат готови.Вадиш ги од фурната ,тураш им ако треба уште сол,подправки какви са ти укусни,jac ти препорачуваам копар.
 
Може да туриш малце пресно плеко за по мек укус.рендиш одгоре кашкавалот и запичаш докад кашкавалот се зацрвени.
 
Приjатен укус и да ти е слатко. 


аплаузаплауз Многу ми е мерак кога ќе видам вака “машко“ готвење, мераклиско.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 19:03
Originally posted by Kali Kali напиша:

Slusnav za prevkusen recept, musaka so tikvicki, soini troski i kaskaval...bi znael li nekoj kako se sprema?
Sakam da isprobam makrobioticki recepti
 
 
Па прво тиквичките ги измиваш добро.Ги тураш во тава насецкани на шаjби.Им тураш малце вода и мазнина +сол.Имаj во предвид ке од солта тиквичките ке пуштат уште вода.Тако ги задушаваш докато станат полуготови.Тураш после тоа соjните трошки и печеш докад тиквимките станат готови.Вадиш ги од фурната ,тураш им ако треба уште сол,подправки какви са ти укусни,jac ти препорачуваам копар.
 
Може да туриш малце пресно плеко за по мек укус.рендиш одгоре кашкавалот и запичаш докад кашкавалот се зацрвени.
 
Приjатен укус и да ти е слатко. 
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:37
Slusnav za prevkusen recept, musaka so tikvicki, soini troski i kaskaval...bi znael li nekoj kako se sprema?
Sakam da isprobam makrobioticki recepti
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2009 во 22:40
Ке ви jaс кажем рецептата за сос Тартар :
 
Маjонеза
кисели краставички-насецкани на врло ситно или нарендени на ситно
жолток од варено jаjцe
бело винце-1 лажица за чорба
горчица
сол
црн бибер мелjан
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2009 во 22:12
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

хехех гладни луѓе,
Абе ништо посебно не е тоа мајонез-сосот уствари, многу е прост. Иначе вистинското име ќе му дојде Тар-тар сос зашто е многу сличен скоро идентичен. Ама еве вака иде:
Количина мајонез по желба обично докај две супени лажици по човек се повеќе од доволно (тоа за брцкање е не за сркање) и се рендаат кисели краставички едно 2-3 (но и тоа по желба, кој сака покисело повеќе крставички може)Тие што сакаат поинтензивен вкус може и многу малку лук да додадат (рендан). За морски јадења и лимонов сок се додава малку.(2-3 капки само за вкус, поише само ќе го разредат)

Ако сакате полесна варијанта од сосчето може пола-пола со павлака да се прави, значи пола лажица мајонез, пола павлака. Или пак повеќе на павлака, помалку на мајонез и обратно.
Многу е убаво. Овој брз сос или брцкало исто многу фино оди со пирошки, солени палачинки, крокети,се скоро што е пржено во презла,бела риба и посни меса како пилешкото на пр.
Ај наздравје нека ви е.

ova e nesto sto sekoj treba da go zgotviсреќа
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2009 во 20:43
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Originally posted by lane62 lane62 напиша:

sto se brusketi?


Чабата-леб сечен на кришки им ставаш патлиџан, моцарела и свеж босилок, ги посипуваш со маслиново масло и ги печеш едно 10 мин во загреана рерна.
Ете тоа се Брускети. Како мини верзија на пица само на леб.

Лесно и едноставно. посебно за вечеричкаголема%20насмевка
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2009 во 20:39
Originally posted by LSFC LSFC напиша:

Originally posted by lane62 lane62 напиша:

oh, samo uste da mi kazes sto ima vo taa pasta Patafri...mislam deka nema kaj nas toa.
 
 
Recepta za pasta patafri:vo edna kup turas 3 жлтка от jajata.Beltacite vo druga.Pri zltcite turas pola flas pivo i 250mililitra gazirana voda(vie i vikate kisela mislim).Sve toa go razbivas so mikser.Koga go razbies ubavo turas brasno,dokad celata smes stane gusta kao lepulo.Izmivas mnogo dobro miksera.Dobro go сушиш со пешкир.И белтците ги разбивас на снег.во смисл као обрнеш купата они да си седат у неja.Beltcite gi razbivas samo vo edna strana-ili vrtis miksero na levo ili na desno.Posle toa beltcite gi turas vnimatelno pri drugata smes i мешаш су рака докад се получи еднородна и хомогенно смес.Полниш буковките.топиш ги во оваа смес добро и ги пушташ у врелото олио.И треба да получиш златисти топчета.После отвори 1 флаш бело вино,викни дечкото и готово 

Ова оди во солени рецептинамигнување
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 16:48
seckas sitno kompiri 3
kromid 3
dve jajca
moze po zelba niz toa da se dodade seckana salama   se mesi i se przi.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2009 во 20:03
Ова мислам дека се вика кај нас жетварска салата, стварно е многу убаво, татко ми ја прави, па кој смее да каже дека машките не знаеле да готват, најдобри сеголемо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2009 во 19:23
Купувате 100гр лути пиперки.Печете ги.Ги турате во буркан со ситно ,ама многу ситно насецкени краставици.Турате копар,олио малце оцет.сал на укус и коj сака бел лук.Тоа е све 
 
Мислем ке ви се свиди.Особено да топиш во овоj сос су леб е идеално
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.