![]() |
|
Кепчање на HD материјал и еxp. на blu-ray |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 26.Октомври.2009 во 17:02 |
Mislam deka poradi postojanoto menuvanje na krajniot finalen medijum, najsigurna opcija e snimanje i davanje na materijalot na hard drive. Taka se obezbeduva snimkata da bide podatna za sekakvi idni finalizacii. Kaj nas vekje pochnuva toa da bide opcija na izbor megju klientite.
Blu-ray pleer bez blue-ray DVD ne znachi nishto... kje ostane samo za eventualni gledanja na Hollywood blu-ray filmovi. |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Да тоа е интересно, сите снимаат во HDV а гледаат на ДВД Да, постојат повеќе видови, има за вградување но има и есктерни... во моментов не е тоа толку битно.
Блуреј плеери има и веќе се продаваат, сега цените се снижени и тоа многу така да се очекува во претстојниов период да бидат од 120-150 евра што и не е многу за да може скоро секој да си приушти.
Инаку мене не ми е проблемот да го средам (измонтирам) материјалот за да го гледаат на ПС, туку на стандардни бјуреј плеери (исто како што има и стандардни DVD плеери).
Во програмиве за режење нема опција Video Blu-ray.
Во меѓувреме нешто експериментирав и сега успевам да пуштам HDV видео на Blu-ray плеер, така да кај и да е мислам дека многу наскоро ќе имам решение за овој проблем.
Интересно е што и некои луѓе во регионов со кои контактирам не знаат решение за проблемот. Можеби ќе го скршам ледот.
![]() ![]() Знам дека почнаа да ги дизајнираат камерите за да пишуваат на мемориски уреди, но на клиентот неможе да му се даде, HDD или картичка, уствари може, ама ми изгледа малце не професионално.
Ако веќе нудам снимање во HDV тогаш треба да имам спремен одговор и на каков начин ќе го дадам материјалот.
П.С. Кај нас во фирма веќе направив едно половично материјалче кое оди на HDTV.
![]() |
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
![]() Vazhno site snimaat HD. ![]() Александар, nemam praktichno iskustvo okolu toa, no mislam deka postojat nekolku modeli Blu-ray rezhachi za vgraduvanje vo kompjuteterite... znachi, osven toa, ti treba softverska podrshka za montiranje na materijalot i keiranje na HDDVD disk (postojat i dvete raboti), soodvetni HDDVD diskovi za rezhenje i... mushteriite treba da imaat soodvetna HD mashina za gledanje na taka avtoriziranite diskovi. Kako sto vekje so godini se rastegnaa rabotite okolu standardizacijata na razlichnite HD formati, kako i nivnoto prifakjanje od strana na "teshkash*te" vo ovaa tehnologija i od Holywood, bi ti preporachal da ne investirash nishto vo seto toa bidejki ovaa tehnologija e vekje zastarena. Kako sto znaesh, kamerite povekje ne se lenatashi i diskashi, tuku pochnaa da gi dizajniraat da snimaat direktno na hard drive i memorijski kartichki. Idninata e tamu. Изменето од Zoran K - 22.Октомври.2009 во 20:15 |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Дали има некој режено HDV видео на blu-ray диск? Ако има, би замолил да ја пренесе постапката... како оди.
Благодарам!
|
|
![]() |
|
А експорт во што? |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
HDV Split
![]() |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Хммммм! А баш помислив дека на поновиве верзии го поправиле тоа ама ништо. Игор значи или софтверчево што го препорача или рачно сецкање.
|
![]() |
|
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Od chista ljubopitnost malce potrazhiv po net
da vidam za scene detectot, i izgleda ispagja deka Premier(ite) nemozhat scene detect na HDV. (!?!) Nekoj spomena deka toa mozhe da go pravi Premierot ama primer preku Matrox nekoj card, kako bozhem Adobe i card proizveduvachite da imaat nekoj "taen" dogovor koga finkcijata e na raspolaganje... Reshenie nekoi naogjaat so drug software. Go spomnuvaat besplatniot HDVSplit Em za capture em za captured fajl da go podeli po sceni. Bez gubitok. Chisto sechenje na pochetokot od GOPS's. Good Luck. Pozdrav Igor |
|
![]() |
|
KoKi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
nisto, greshish od pocetok... koga кепчаш!
![]() da probas so превземање, земање, заземање, префрлување, преснимување... mozebi togas ke se pojavi opcija za detektiranje scena... a ako i toa ne pomogne, veruvam deka Tegla ke ti pomogne koga ke procita ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Здраво на сите!
Ми треба помош.
![]() ![]() ![]() Инаку може да го кепчам материјалот, но ги спојува сите клипови во едно.
Уште нешто. Која е најдобра (најстандардна) опција за средениот материјал да се префрли на блу реј, или нешто друго. Се разбира би сакал да се задржи највисокиот можен квалитет.
Благодарам однапред.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |