|
Nikon SB-400 |
Внеси реплика |
Автор | ||
LaBo
Сениор Регистриран: 30.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 123 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Јули.2009 во 10:43 |
|
.
Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 22:17 |
||
mobicom
Група Регистриран: 24.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas go imam za d5000 i vo odnos na vgradeniot razlikata e vo toa sto se polni mnogu brzo i koristi 2 baterii AA koi traat dosta dolgo. Ima jacina ima moc ama mi fali ona listeto sto se izvlekuva a on go nema ,rotira za 90 stepeni.Jas zedov i difuzer za nego, ama bas kako sto bea revjuata, ne vredi nisto toj difuzer ili prosto receno ne se primetuva razlika.Mal e moze celo vreme da stoi na teloto kako kaj mene.
Ako mislis toa da ti e edinstven blic, togas potrazi sb600, a ako mislis da imas 2 blica togas ovoj e super da se ima. |
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
go imam od proletoska i sum epten zadovolen.
evtin, lesen, ekonomicen, super za amaterska fotografija. go zemav najmnogu radi toa sto koristam wideangle i koga go koristev built-in blicot mi frlase senka od objektivot vo dolniot del od kadarot kako i radi bounce opcijata. toa sto nema livce so se izvlekuva moze da stavis vizitka na primer.. imav moznost da probam za istite pari polovno SB600. za moj vkus premnogu golem i tezok blic. edinstveni potencijalni mani: sto glavata ne se vrti levodesno po vertikalna oska i sto (mislam) ne moze von teloto da "ispali". |
||
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mani na SB400 vo odnos na SB600: Poslab po sila. Podolgo vreme na recikliranje Ne se vrti levo desno (i nanazad). Nema manuelni moznosti (samo TTL) Ponizok profil. Polesno do crveno oci Prednosti: Pomal Polesen |
||
LaBo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 22:18 |
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najubo ako imas moznost da gi probas i dvata (400 i 600) na lice mesto vo dukjan negde. mada mene mi izgleda deka sb400 e ona sto ti treba.
inace siguren sum deka racno moze da se odbere jacinata preku menijata. a crveni oci mnogu retko sum dobival i so vgradeniot kamoli so ovoj.. |
||
mobicom
Група Регистриран: 24.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas sum dobil crveni oci so sb400 nekolku pati, a nikogas so canon ex580. Se izvinuvam sto vo komparacija vmetnuvam i druga marka
|
||
LaBo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
||
Pero_DzULA
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мисламдека треба да си земеш ЅВ600, појак, пофлексибилен (се врти во сите насоки) и на крај сигурно ја знеш онаа народната СИРОМАВИОТ ДВАПАТИ ПЛАЌА
|
||
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
|
||
dimitarmisev
Група Регистриран: 30.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
можда дека користиш широкоаголен објектив? Друга приказна е со малку повеќе mm ;-) Мислам не зборам за овој блиц врска немам каков е и што е. Изменето од dimitarmisev - 16.Јули.2009 во 12:36 |
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne znaev deka toa ima vrska... aj, bas ke probam so normalnio i so teleto.. :) |
||
LaBo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve vaka.
ne probuvav specijalno ama slikav so 35kata (50ka na DX) i samo ednas mi izvadi redeye i toa kaj subject vo dvizenje vo prilicno temni uslovi. teleto (55-200) retko go koristam. zdravje ke probam i so nego. EDIT: Eve, makar sto mozebi si imas kupeno blic dosega, ama ako, neka stoi za drug nekoj, sb400kata mi ostai red-eye so teleto. Slikav koncert i bev vo prosek na 4-5m od izveduvacite. zboruvam za 15-20% od fotkite i toa nemav ukluceno opcijata za izbegnuvanje na red-eye nego bese na rear staen blico. Изменето од fichot - 08.Септември.2009 во 03:48 |
||
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |