|
Wimbledon |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
гoстин
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Јуни.2009 во 17:19 |
Denes pocna 3. Grandslam ovaa Godina!
Ovoj Turnir e pak na Federer |
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa vise sekoj turnir e negov
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
гoстин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neka go zeme uste ednas Wimbledon poveke ne mu treba...veke Kralot e na Tenisto vo site vreminja
|
|
|
|
гoстин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
гoстин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хјуит го совлада Дел Потро
Лејтон Хјуит заигра како во најдобрите денови. Освојувачот на Вимблдон од 2002. го ја приреди веста на денот од сеанглискиот клуб елиминирајќи го 5. рекет, Хуан Мартин Дел Потро со 3:0. Томас Бердих лесно во три сета со 6:2 6:4 и 6:4 го елиминира французинот Пол Анри Матје. Лесна победа извојува и Виктор Ханеску откако славеше против Николас Девилдер со 6:2 6:3 и 6:1. Пласман во третото коло исто така со 3:0 обезбеди и Јирген Мелцер кој беше подобар од германецот Бенџамин Бекер. 8. носител Жил Симон со 3:1 беше поуспешен од квалификантот Тиаго Алвеш. Кај дамите без изненадувања. Бранителката на титулата Венус Вилијамс со 6:3 и 6:2 ја мина Катарина Бондаренко. Нејзина следна противничка ќе биде за неа кобната на Австралија Опен, Карла Суарез Наваро која со 2:1 ја совлада Екатерина Макараова. Првата носителка Динара Сафина со 6:3 и 7:5 беше подобра од Росана Де Лос Риос од Парагвај и се избори за дуел со белгијката Кирстен Флипкенс. Ана Ивановиќ со 7:5 и 6:1 триумфираше во дуелот до италијанката Сара Ерани. Лесно низ второто коло мина и Светлана Кузњецова која со 6:1 и 6:3 ја елиминираше французинката Полин Пармените. Во следното коло се пласираа уште Саманта Стосур, Агњешка Радванска, На Ли и Сабин Лисицки. |
|
|
|
гoстин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Венус - Сафина, Дементиева - Серена во полуфинале
Потврда на веродостојноста на ВТА ранкингот. Најдобрите четири тенисерки обезбедија место во полуфиналето на Вимблдон. Нема дилеми дека објективите ќе го следат мечот меѓу првата фаворитка и бранителката, Сафина против Венус Вилијамс. Првата носителка повторно си поигра со своите обожаватели. Како и против Морезмо и против изненадувањето Сабине Лисицки стартуваше со негатива. Првиот сет, долг еден час го загуби во тај брејк, но потоа се врат со 6:4 и 6:1. Многумина се сложуваат дека Сафина ќе ја има најтешката противничка во полуфиналето. Актуелната шампионка, Венус Вилијамс ја понижи 11-та на ВТА листата, Агнешка Радванска и за 68 минути и дозволи еден гема во првиот, два во вториот сет. И нејзината сестра Серена стигна експресно во полуфиналето преку 8-та носителка, Белорусинката Викторија Азаренка со 6:2 и 6:3. Доминацијата на топ четворката ја потврди Јелена Дементиева која два пати со по 6:2 ја елиминираше нискорангираната Италијанка Франческа Скијавоне. Дамите утре ќе одмараат, но затоа најдобрите тенисери ќе се борат за полуфинален статус. Годишниот одмор се уште е прашање за најдобрите македонски тенисери. Македонската тениска федерација денеска го објави составот на нашата Дејвис куп селекција која од 10-ти до 12-ти јули ќе игра против Белорусија во првото коло за опстанок во првата евро-африканска зона. Тврдата подлога во Минск ќе ги пречека нашите Дејвис куп репрезентативци кои по подолго време ќе играат без нашиот најуспешен тенисер, Предраг Русевски. Илија Мартиновски, Димитар Грабуловски, Томислав Јотовски и Лазар Магдинчев ќе се спротивстават на 32-ро рангираната селекција во Дејвис куп конк*ренцијата. И Белорусите како и ние загубија со 5:0 од Јужна Африка, но во второто коло од првата евро-африканска зона. Нивното најсилно оружје е Макс Мирни кој е 17-ти тенисер во светот во дубл конк*ренција. Носител на екипата е најдобро рангираниот сингл играч, 590-от на АТП листата Улаѕимир Игнатик. |
|
|
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иванович отпадна а?..ме разочара стварно..
|
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
гoстин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1/4 Finale Mazi:
Federer - Karlovic 6-3, 7-5, 7-6 Murray - Ferrero 7-5, 6-3, 6-2 Haas - Djokovic 7-5, 7-6, 4-6, 6-4 Roddick - Hewitt 6-3, 6-7, 7-6, 4-6, 6-4 1/4 Finale Zeni: Safina - Lisicki 6-7, 6-4, 6-1 V.Williams - Radwanska 6-1, 6-2 Dementjewa - Schiavone 6-2, 6-2 S.Williams - Asaranka 6-2, 6-3 |
|
|
|
гoстин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1/4 Finale Mazi:
Federer - Haas 7-6, 7-5, 6-3 Roddick - Murray 6-4, 4-6, 7-6, 7-6 1/4 Finale Zeni: V. Williams - Safina 6-1, 6-0 S. Williams - Dementjewa 6-7, 7-5, 8-6 |
|
|
|
гoстин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Finale Zeni: Serena Williams - Venus Williams 7-6, 6-2
|
|
|
|
гoстин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Finale Mazi: Roger Federer - Andy Roddick 15:00 Saat.
|
|
|
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kakov tenisssssssssssss
Bravo za dvajcata, golemo bravooooooooooo
Cestitki za Federer za 15 grend slem titula
maratonski, izednacen, prekrasen mec
Rodik A. 2 7 6 6 6 6(14)
Federer R.3 5 7 7 3 7(16) Изменето од blackeye - 05.Јули.2009 во 19:54 |
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Federer
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo majstore! |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |