IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Ист(а) како мене
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ист(а) како мене

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Статус: Офлајн
Поени: 14599
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Ист(а) како мене
    Испратена: 16.Февруари.2009 во 17:07
Site nie, poveke ili pomalku sakame da najdeme  nekoj(a)  ist kako nas.
Nekoj koj ke  bide nasata druga polovina ....nekoj so koj ke staneme celina. No dali  navistina go sakame toa ? Dali togas bi bile srekni ?не%20знам

Razmislete dali navistina bi bile srekni da ziveete so sebesi...??  Bidete objektivni
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 17:22
Не сакам некој баш ист како мене, би било премногу монотоно, не би било интересно, нема нешто што би ме заинтересирало да откривам понатаму.
Ако сакам некој како мене ќе се погледнам во огледало, не ми треба копија
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 19:42
што е поентата во разговор со човек что само го потврдува твоето мислење збунетост
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 01:12
ОД СЕКОГАШ ЗНАЕВ ДЕКА СМЕ ДВА РАЗЛИЧНИ СВЕТА
НЕ 100%, АМА МНОГУ СЛИЧНОСТИ И МНООГУУУ РАЗЛИЧНОСТИ
ИНТЕРЕСНО Е ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ И КОГА СТАНУВА ЗБОР ЗА НАШИТЕ ИСТИ И РАЗЛИЧНИ МИСЛЕЊА, НАВИКИ, .....
НО КОГА БИ ИМАЛЕ ИСТИ МИСЛЕЊА ЗА СЕ, МИСЛАМ ДЕКА НЕ БИ НИ БИЛО ИНТЕРЕСНО.
НЕКОЈ ЌЕ КАЖЕ ... ДА СТАНЕМЕ ЦЕЛИНА, КАКО ШТО НАВЕДЕ `МОНА ЛИЗА`
НЕ...НЕ БИ ИСТРПЕЛА ТОГАШ ... ИАКО И ВАКА `ПОНЕКОГАШ` Е НЕПРЕДВИДЛИВО, НЕИЗВЕСНО, ТЕШКО ДА СЕ СФАТИ ДРУГИОТ, НО УЧИМЕ ЕДЕН ОД ДРУГ, СЕ НАВИКНУВАМЕ НА ДРУГИ РАБОТИ, ПОИНТЕРЕСНИ СМЕ СИ, ИМАМЕ ЗА ШТО ДА СЕ СКАРАМЕ , И ПАК СЕ САКАМЕ И , И СЕУШТЕ `ОПСТОИМЕ`....

ДОСТА Е, ЗА ОВА БИ МОЖЕЛА ДО УТРЕ ДА ПИШУВАМ, ДА НЕ СЕ ИЗДАДАМ НЕШТО
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 16:29

Изменето од Lithium - 03.Април.2009 во 00:48
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 19:19
razlikite se podobri od slicnostite ,ziveejki zaedno stanuvate slicni so razlikite
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 21:33

Сличностите се пресудни за врска од било кој вид (љубовна, пријателска итн).........

Ако немате исти интереси каде на пример ќе го трошите слободното време....тој сака теретана, а ти сакаш на кеј да трчаш.....

тој смета дека жените треба да седат дома и да готват, перат, чуваат деца, а ти сметаш дека жените имаат подеднакво право да градат кариера.........

тој смета дека треба да излегувате на места каде има рок свирки, а ти сакаш да одите на RNB......

ти си религиозна, а тој е убеден атеист........

Не велам дека спротивностите не се привлекуваат........но тоа е краткотрајно.....се густира и ЧАО.........

За квалитетна врска на долг рок суштински се сличностите..........
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 21:53
.......sprotinvostite se privlekuvaat .....toa veke go znaeme....ne se soglasuvam vo potpolnost so polzavce.......za da moze dvajca da funkcioniraat se razbira deka treba da se ima zaedniçki interesi ,no nemora da se sliçnosti.....trçanjeto na kej ili teretana.....sto e vazno ,a i mora li bas TOJ moment da sme zaedno.....za mene e poçituvanje na izborot na drugiot ,i nenametnuvanje na nasita zelba da bideme sliçni.......

...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 00:45

да бидеш сличен на некого, не значи да бидеш ист со него......

....туку приближно ист.......затоа велиме сличен, сличности........
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 12:42
Ист или идентичен партнер ко мене прво не постои, др. тоа би било хорор у боја да го поминувам времето со некој ист ко мене, башка не трепам идентична конк*ренција
Сакам некој со кого ќе се надополнуваме или побиваме карактерно на добар продуктивен начин.Тоа исто важи и за пријатели.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 20:56
Drugata polovina ne treba da bide kako mene...ista..mislam deka taka ne bi opstanale...drugata polovina treba da bide toa sto ni nedostasuva nas...taka ke bideme edno celo...
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 21:02
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Ист или идентичен партнер ко мене прво не постои, др. тоа би било хорор у боја да го поминувам времето со некој ист ко мене, башка не трепам идентична конк*ренција
Сакам некој со кого ќе се надополнуваме или побиваме карактерно на добар продуктивен начин.Тоа исто важи и за пријатели.

..moe deteголемо%20гушкање i kje dodadam...tek togash kje treba da mi dadat nobelova nagrada za izdrzlivost...zatoa shto jas navistina sum teshka голема%20насмевка u karakter..leva...кул
Кон врв
kocko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2007
Поени: 420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kocko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 21:27
taman rabota! dva klona, tesko da bidat zaedno podolgo vreme.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 23:46
Koj saka da najde nekoj koj e ist kako nego?

Pa vekje sekoj samiot so sebe si e so ist kako nego! Zarem potrebni se trojca ili chetvorica isti kako nego za da bide neshto podrugo???

Potreben e nekoj razlichen, onoa sto ne sme nie, onoa sto ni nedostasuva nam, za da bideme kompletirani od nekoj drug.

I ako toa go napravime so potpolen pochit i respekt kon toj drugiot i go ostavime zasekogash da bide tokmu onakov kakov sto e, bez nikakva namera da go menuvame kako sto bi posakuvale nie, togash kje mozheme da gi ochekuvame plodovite od prekrasnoto druzhenje so ushte edna bozhenstvena kreacija.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.