|
Професори- непрофесионалци |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||||||||||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 07.Декември.2008 во 06:50 |
|||||||||||||||||
Nanazad dve nedeli, poradi shtrajkot na prosvetnite rabotnici se iznacitavme pofalbi, no i mnogu kritiki za rabotata na vospitno obrazovniot kadar. Se posocija bajagi situacii na toa deka mnogu profesori ne ja zasluzuvaat ni segashnata plata a kamoli da dobijat i pokacuvanja.
Na ovaa tema ubavo bi bilo da se posocat tokmu tie anomalii vo rabotata; ...nedisciplina na nivni casovi ...Zoshto? ... Kratko predavanje...a potoa haos... ...Pishuvanje slabi oceni..kako forma na kazna za nedisciplina...a ne vrednuvanje na znaenje/neznaenje... ... Forsiranje ucenici po rodbinsko/prijatelski vrski... ... Na cas ne rabotata/sedat, ne objasnuvat...doma davaat privatni casovi... Normalno bez vulgarnosti, navredi na licnosti, so argumenti. |
||||||||||||||||||
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
i tuka li da secam lenta ajde ...nepravilnosti ima sekade,pa i vo obrazovanieto.Mojot pomal sin ima afiniteti za superucenik...no neli sekogas se ne e po normativi,nesto mora i da skripi..ima hiperenergija i silen temperament,sto na negovata nastavnicka od 1 do 4 oddelenie mnogu i smetase,pa taa pocna da mu gi namaluva ocenkite od godina vo godina i toa na sekoja roditelska sredba pred site potencirase deka :TOJ MOZE DA UCI POVEKE AMA NE SAKA,I SITE OCENKI MU GI NAMALIV ZA DA POCNE POVEKE DA UCI"..Sto iskreno sprotivno deluvase kaj moeto dete,koe posaka duri da go prefrlime vo drugo oddelenie zatoa sto se pocuvstvuva otfrlen od nastavnickata.No kako i da e...izguravme...sega e petto i e porelaksiran,so merak si vrvi na skolo,pa i nie sme porastereteni doma,nema placki sekoj den.
|
||||||||||||||||||
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
I drugo da dodadam...ednas nastavnickata mi kaza deka ne vnimaval na cas,se setal niz ucilnica i im smetal na drugarcinjata...Cij propust e toa?pa taa neznaela da mu zadrzi vnimanie ili da go kazni soodvetno za da svati toj deka taka ne treba...Barem jas taka mislam,ako sum greska...povelete ispravete me
|
||||||||||||||||||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
Iskreno, vo moeto dosegasno skoluvanje znaci osnovno i sredno,pa i sega na fakultet imam zapoznaeno tolku neprofesionalci sto sekogas se prasuvam samata sebe si kako tie voopsto stasale na mestoto profesor/nastavnik,ali za zal znaeme kako idat tie raboti kaj nas,za odredeni luge normalno..Za da bides dobar profesor/nastavnik mnogu e vazno i da bides dobar pedagog(a kaj nes retki se takvite) i da znaes kako da se odnesuvas so ucenicite..toa se deca so koi najubavo e samiot profesor da vospostavi na nekoj nacin prijatelski odnos,no nikogas da ne dozvoli i toa decata ga go iskoristat bidejki svesni sme deka toa mnogu pati se slucuvalo i denes se slucuva..treba da se ima sposobnost da se animiraat tie deca i do krajot na casot da im pretstavuva zadovolstvo da go slusaat nastavnikot i materijata sto im ja objasnuva..na toj nacin ke se izbegnat dosta negativnosti kako nedisciplina na cas,losa organizacija na casot,losi oceni kaj ucenicite..
|
||||||||||||||||||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
||||||||||||||||||
emilyXX
Група Регистриран: 05.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
FAKT e deka ima profesori koi sto se povejke od ne strucni za da izvrsuvaat rabota so tolkava odgovornost
1. Dovagaat na rabota iznervirani od nekoi X pricini i mn normalno nie ucenicite stradame. Za ist odgovori vcera stavile 5ka 4ka a denes 3ka 2ka 2. Isfustrirani od nekoja nepravda sto niv im bila nanesena dali koga bile ucenici ili pokasno i povtorno tie fustracii na nas gi lecat 3. Ne dovolno strucni za predmetot koj go predavaat, 100% sum sigurna deka ako na profesorite direkno im dadat test polovina od niv ke se najdat na ulica 4. Gi diskriminiraat ucenicite Pa luge moi nie ucenicite mn pomalku ucime od nesto napisano ili kazano tuku mn povejke od nesto napraveno. Dzabe ako oni mene mi zborat ne e ubavo da se laze koga tie mene me izlazale Imam use mn raboti so mozam da gi navedam ama pocnav da se nerviram a neplaniram da im davam tolkavo znacenje. Ali vo sekoj slucaj sekoj cest na onie vistinski profesori a ne na onie koi sto cel zivot se krijat zad nekoja diploma sto ja dobila na kojznae kakov nacin. Takvite vistinski profesori zasluzuvaat plata i od 100 000 |
||||||||||||||||||
Just Be Who You Wanna Be...Not What Others Wanna See!!!
|
||||||||||||||||||
Martina_3
Група Регистриран: 04.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
Apsolutno se soglasuvam so Emily
|
||||||||||||||||||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
utre ima inspekcija po skolite....nastavnicite se streseni...
|
||||||||||||||||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||||||||||||||||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
Дали е професионалец професор(ка) по физика, кој не знае дека 500 mA е 1 ампер? Кај нас и тоа се случува.
|
||||||||||||||||||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||||||||||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
Neprofesionalizam...politivizam... nadvor od site normi...Kje ja kaze li nekoj vistinata...Koj manipulira so decata?
Партиски активности во прилепските средни училишта ПРИЛЕП - Општинската организација на СДСМ вчера на прес-конференција обвини дека млади активисти на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во поголем дел од прилепските средни училишта делат пристапници. За учениците кои ќе потпишат пристапници следуваат низа привилегии, велат во СДСМ. „Првите луѓе на подмладокот на ДПМНЕ, поддржани од одредени професори и директори на средни училишта, политички агитираат меѓу средношколците. За возврат тие од професорите добиваат привилегии, со што на највулгарен начин политички ги дискриминираат младите“, вели Мартина Тодеска од ОО на СДСМ. Наспроти обвинувањата, во прилепските училишта демантираат каква било политичка активност. „Во нашето училиште нема никаква политичка активност, а што се случува надвор од објектот - не знам“, изјави Спасе Здравески, директор на Средното училиште „Ѓорче Петров“. И во Средното училиште „Ристе Ристески-Ричко“ категорично ги демантираат наводите од СДСМ. Во ОK на ВМРО-ДПМНЕ велат дека партиски активности немало во ниту едно училиште. „Согласно со Статутот, лица над 16 години може да се зачленат во партија според сопствен избор и волја“, нагласи Гоце Ингилизов, координатор на Општинскиот комитет. |
||||||||||||||||||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
ima ovde ljuge od prilep..neka kazat da li e taka ili ne....vo nisto veke ne veruvam...sostojbite me napravija golem skeptik!
|
||||||||||||||||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||||||||||||||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
VMRO i se e mozno....
|
||||||||||||||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
И ова се професори..некогашни, идни...сегашни... а и студентите се нечии деца...
|
||||||||||||||||||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
Koga go nosev sim mi vo gradinka, vo 8 i 30 ucitelkata go pisuvase toa planot za casot, pa go ostavas deteto a nema koj da go podzemi. Cesto sedev 5-6 minuti vo zanimalnata (kako i poveketo majki) dodeka da se vklopi so drugite decinja a ucitelkata glavata nadolu, pisuva li pisuva.....
Ponekogas znaev i skrisno da dzirkam bez da me vidat toa ucitelkite, zastanati pred decata po toa mantilite i razvikuvaat: Jadi, Tisina, Doma taka pravite......uste kamsik mu fali Edno dete placi i i vika na vospituvackata: Utre jas ne idam A taa, na vreknato: Mnogu mi e gajle, mislis deka jas pa mnogu sakam da dojdis |
||||||||||||||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||
Моето кога одеше во градинка секое утро му спремав резервни алишта оти многу сакаше да се мие па редовно кутрите тие мораа да го пресоблекуваат по 3-4 пати на ден. Еден ден гледам мести во ранчето една моја блуза. Кога го прашав зошто му е ми објасни дека тој и ја исшарал блузата на Лиле па мора да и однесе една од моите ама по нова.
Таа Лиле ден денес е во градинка и нема дете кое не ја сака и кое не кажува некој бисер за неа. Една гушка за неа Изменето од mamamd - 14.Април.2009 во 19:05 |
||||||||||||||||||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |