|
Субтитли - кирилица |
Внеси реплика |
Автор | |
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Ноември.2008 во 04:09 |
Имам проблем со субтитлите на кирилица - кога го пуштам филмот ми се покажуваат неразбирливи знаци. Пробав и на Виста и на стар Уиндоус, го имам истиот проблем.
Некој совет? |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
sasooskar
Нов член Регистриран: 26.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali znaes kako da stavam prevod na dvd film
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа нема врска со оперативниот систем, туку со плеерот т.е. програмата со која се прикажуваат филмовите и форматите кои тие ги подржуваат на пр. Windows Media player(WMA) Real Audio Media(ram) Flash Video(FLV) и тн... Најчесто го користам БС плеер, кој бесплатно можеш да го симнеш тука 1) BS Player - инсталирај ако немаш досега инсталирано, може да се инсталира и со опција на македонски јазик(но дури откога ќе ја активираш инсталацијата) 2) Вчитај го филмот односно отвори го со BS Player - десен клик врз иконата, клик: open with>BS Player. Филмот се отвора и започнува... 3) Додека трае филмот кликни со десен клик на екранот било каде што оди филмот, одбери Load subtitles, ќе ти се отвори ново прозорче Open: одбери го кириличниот превод (побарај во Look in во кој фолдер се наоѓа) кликни ОК - филмот продолжува 4) Повторно десен клик врз прозорецот во кој оди филмот и одбери subtitles > Primary > Properties >Font 5) Во Font кликни кај Script и таму одбери Cyrilic Изменето од Majkl - 31.Март.2009 во 04:20 |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |