|
Кој програм за брза корекција на боја и светло |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Октомври.2008 во 15:24 |
|
Кој програм го користите и препорачувате за брза корекција на боја и светло.
Под брза корекција милам на нешто налик на она што го има во фотостудијата (на самите машини). Бидејќи се работи за поголем број на фотографии, и да се отвараат сите, па да се корегираат во фотошоп.... ехееее на долго и широко.
Кажете некое искуство, препорака...
Благодарам.
|
||
m_p
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2008 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Напишано во формата која ја посакуваш би било: Светла соба (eng.=Lightroom) |
||
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Batch processing vo PS, ako sakas da ne e nadgleduvano, a za nadgleduvano ne bi znael.
|
||
dimitarmisev
Група Регистриран: 30.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Picasa e mnogu dobro programce, besplatno, brzo, ednostavno. Imas "auto contrast" i "auto color" koisto najcesto rabotat mnogu dobro i intelegentno.
|
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas bi go podrzhal sovetot za Lightroom i bi dodal Aperture.
I dvata pogrami se slichni, gi otvaraat slite sliki odednash, dozvoluvaat kopiranje na naprvenite korekcii od edna slika vrz site ostnati i t.n. Mozhesh da kropirash, klonirash, ostrish, popravash izgorenici, da zatemnuvash, da pravish kolor korekcija, ima pluginzi za brzo sreduvanje na slikata i t.n. Jas sum gi probal i dvata i nekako povekje mi lezhi Aperture. Mislam deka e reshena podnostavno (nema moduli) i poelegantno i so pluginzite od NIK (koi se istite onie sto se razvieni za Capture NX i Photoshop) mozhat da se stokmat dosta elaborirani raboti brzo i efikasno, taka sto duri nema da imash potreba od koristenje na Photoshop. Ne znam koku chlenovi ja koristat Aperture, no mislam deka Igor ja upotrebuvashe edno vreme. Dobro bi bilo da porazgoivarash so nego za povekje informacii vo vrska so nea. Изменето од Zoran K - 13.Октомври.2008 во 16:20 |
||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мене многу ми користи IrfanView.
има многу подобрувања од почетокот на 2003, кога почнав да го користам. има можност за брза конверзија и ситни подобрувања на повеќе фотографии, наеднаш. Изменето од Dogi - 13.Октомври.2008 во 17:41 |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pretpostavuvam deka sigurno go imash/koristish za gledanje ACDSee ? Jas imam v8 koj ima lesni i brzi alatki za foto korekcija. Kako shto si gi listash slikite, od leva strana se alatkite: * Auto Exposure ( so opcija za Auto contrast i Auto Color ) * Brightnes * Levels * Color Cast * RGB * HSL * Crop * Resize itn... Posle korekciite samo shto kje stegnesh da ja gledash slednata slika avtomatski te prashuva dali sakash da ja snimash, i eden ENTER i toa... jasno dava i opcija Save As (pod novo ime) Mislam deka sakash neshto kako Variations... funkicajata vo Photoshop: (Image\Adjustment\Variations...) Neznam dali ima takov software... Pa ushte i da mozhe da se mapiraat i komandite na tastaturata kako na minilabovite... C+, C-, M+, M-, ... Hehe. Pozdrav Igor Изменето од Igor-T - 13.Октомври.2008 во 20:19 |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lightroom moze odednas da koregira kataljarda fotki. Ubedlivo najbrz. Za Lightroom ti treba Mac.
|
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
??? Mozhebi mislish na Aperture? |
||
emilio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 13.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas go koristam LIghtroom v2.0 i mozam da da kazam deka sum prezadovolen od toa sto nudi.Gi ima site bazicni korekcii i sto e najvazno pregleden e taka da gi imas site fotki od bibliotekata pred oci.Inaku Lightroom e verzija za "windows",a za "mac" e Aperture!
Изменето од emilio - 13.Октомври.2008 во 20:21 |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislev na Aperture. Greska |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Definitivno Lajtrum 2. Retko otvaram Photoshop od koga go imam...epten za napreden pp samo.
|
||
loser
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aleksandar Lightroom e ona shto ti treba. Ili DPP. Dpp e poednostavno ama bara da slikas vo RAW
|
||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова DPP мислеше на Дигитал фото професионал од Canon? Ако мислеше на него да се сложувам, баш таков и ми треба само за JPG. Кога се слика во JPG не ги дава тие опции за корекција.
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |