|
U2 |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
Испратена: 10.Септември.2008 во 16:19 |
U2
Една од неколкуте рок групи кои во повеќедецениското постоење постигнува истовремено комерцијален успех и успех кај критичарите. Има мнооооогу да се каже за нив, за почеток само основните работи...
Неофицијално постои од 1976-та година под името "Feedback" кое подоцна ќе го променат во "The Hype", за да официјално го земат името U2 во 1979-та година. Формирана е од Larry Mullen (тапани), Adam Clayton (бас), Paul Hewson т.е. Bono Vox (вокал) и Dave Evans т.е. “The Edge" (гитара).
Првиот албум Boy го издаваат во 1980-та година. Текстовите на Боно третитаат теми како религија, духовност, смрт и за тоа време се прилично авангардни, што заедно со новиот, свеж звук кој го внесуваат во музиката постигнуваат огромен успех.
Следуваат албумите: October, War, Under a Blood Red Sky, The Unforgettable Fire, The Joshua Tree, Rattle and Hum, Achtung Baby, Zooropa, Pop, All That You Can't Leave Behind, How To Dismantle an Atomic Bomb.
Најновиот албум го најавуваат за фебруари 2009-та.
Дефинитивно една од најдобрите рок групи на денешницата, иако мене повеќе ми се допаѓаат постарите албуми, беа поцврсти и пожестоки во звукот... Со новиот албум најавуваат враќање на стариот терен... па ќе видиме...
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=_Ye8GLPUVsM&feature=related
nepovtorliva e!
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според мене U2 се најголемиот band на сите времиња... Се сложувам со Анастеа ... и мене првите албуми некако повеќе ми лежат на срце, иако мислам дека U2 доживеаа можеби најубава музичка еволуција.... со тоа што секогаш беа чекор пред времето... Се фаќав за глава кога излегуваа албумите Achtung Baby, Zooropa, Pop... синглот Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me.... Но сепак песните од The Joshua Tree го одбележаа мојот живот... Звукот на гитарата на The Edge... гласот и пеењето на Bono, кој ми беше фактички учител по пеење... особено на концертите од времето на Under a Blood Red Sky... пеењето на New Year's Day, Sunday Bloody Sunday ... и сите други песни... ФАНТАСТИЧНО.... немам зборови .... |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se slozuvam so tebe james deka U2 e najgolemiot bend na site vreminja.Postojat desetici bendovi na koi U2 ne mozat ni da im se priblizat..na pr.Pink Floyd,Deep Purple,Rolling Stones...i da ne redam.Fanatik sum po muzika,pola Evropa ja imam prosetano za dobri koncerti...no U2 e edinstvenata grupa koja nikogas ne mi se dopadnala...Postoi samo edna-dve fantasticni pesni od U2,za koi kapa simnuvam...se ostanato mi e prilicnoi zdodevno (ova e samo moe subjektivno mislenje)
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еден од моите најомилени бендови,... бидејќи биле малце пред моето време , не можам да кажам дека им ги знам сите песни,... ама тие што ги знам ми се допаѓаат
исто многу добра работа што ја прават,... и заради која ги ценам повеќе,... е нивната хуманитарна работа... знам дека има и други хумани луѓе... ама сепак |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
De gustibus non est disputandum.... Затоа кажав според мене... (или читај - по мој вкус)... А и мислам дека U2 се единствена група која континуирано успешно опстојува на сцената... без падови и распади и без реоформувања за пари... А саундот е нешто друго... Тоа е како што реков ствар на вкус... |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja baram pesnata od U2 po koja veni secev..CD-to mi go nema...samo mislam deka na toj album bese "discoteque"..a pesnata koja ja baram bese posledna na istiot album
..ne se sekjavam dali bese until the end of the world...moze da mi pomogne nekoj |
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U2 - Until the End of the World
Еве ти линк... сигурно на оваа мислиш...
Инаку, она што кажа Џејмс за нивната сплотеност како група, можеби донекаде се должи и на нивното лично пријателство. Имено, сите членови меѓусебно добро другаруваат и се лични фамилијарни пријатели. Членуваат во групата уште од мали нозе, кога сите имале по 14-15 години... Изменето од anastea - 10.Септември.2008 во 18:52 |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja najdov...ali you tube ne saka da mi otvori...Mnogu dobra stvar...vo naslovot mislam deka imase nesto kao sleep ili die...aaaaaa se seeeeeeeeeeeeeeeeetivvvvvvv
|
|
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izvinete sto ve navedov na pogresen trag...se rabotese za najubavata stvar od U2..od nivniot album Pop
U2 - Wake Up Dead Man a mi se dopagjaat i drugi kao.. -Daddy`s Gonna Pay For Your Crushed Car -Even Better than The real Thing -Hold me,Thrill me,Kiss me..Kill me -Lost on a Silent Planet -Stranger in The Strange Land -Sunday Bloody Sunday -Wild Irish Rose (ok...poveke mi se dopagjaat...ali ne sum bas nekoj fanatik po bono i kompanija) |
|
|
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ги сакам U2... уште одамна, и се сложувам со тоа дека постарите албуми им беа подобри... но во секој случај, тие се еден од бендовите што редовно ги слушам... но искрено, сеуште не сум била на концерт... се надевам дека ќе одам некогаш
|
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
anastea kako trgna so temive, bravo
U2 se odlichni, povekje mi se dopagjaat postarite pesni: one love, with or without you, the sweetest thing,hold me thrill me kiss me kill me, she moves in mysterious ways,stuck in a moment... eheeeee prekrasni pesni |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IQ, па ако може да се дискутира на тема за сите маалски рапери и серенадџии, тогаш за вакви групи не станува ни збор...
Песните што ги наброја не се од најстарите... Убави се и тие, има и други од поновите што се добри... Еве ти нешто од постарите да преслушаш, ако ти се слуша такво нешто...
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znam oti ne se od najstarite, ama ne se ni novi ke gi slushnam i ovie
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |