|
Дали е до мене или до околината....?! |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Септември.2008 во 11:28 |
Dali jas se custvuvam podobro zatoa sto svetot stanal podobar ili e svetot podobar zatoa sto jas se custvuvam podobro?!
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
irelevantno prasanje ako ne si filozof ili meteroolog
odosto doagja poubavoto custvo denes i ne e tolku bitno za da se custvuvas podobro mozebi e samo od denot sonceto sveti od poseben agol ili veterot koga duvka pee na tvoja frekvencija so e bitno???? jbg i jas neznam so e bitno |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pod B)
"promeni se sebe i svetot ke se promeni" svetot e takov kakov shto e, sekoj go dozivuva razlichno, a toj e ist za site, znachi do chovekot e |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe do neshto e..e sea do shto e ?..to e teshkoto prashanje...ako bi znaele da odredime do kogo e,znaci sme ja reshile zagatkata do pola...a posle pocnuva novo prilagoduvanje...imash nov pocetok...ili ke se smenish ti kako licnost,shto e mnogu verojatno deka nema da se sluci,ili ke ja smenish okolinata vo koja ziveesh...ama i pak se somnevam deka sekoj moze da ja smeni okolinata..
na kraj ko ke vidish pak ne zavisi ni od tebe ni od okolinata.....promenite vo sekoj slucaj gi diktira nekoj drug...abe ko creva se ispovrzani ovi raboti... abe kako vi tekinat vakvi temi da otvorate...sea treba da misla za ova cel den... abe zeznata dejce,abe nemoj vaka da mi prajsh se zdrkav celiot...aj natemago anatema..... oti su olku radoznal se da procita vo forumov filozofija i psihologija,i posle da me bolit mozocnava masa vo cerepov.....si go barav si go dobiv... |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj go gleda svetot so svoj pogled, a sekoj pogled e razlicitiv...
svetot e takov kako sto go gledas, po nekogas nosis naocari za da gledas podaleku, po nekogas naocari za sonci koi sve ti stemnuvaat, rozevi naocari, sve tie e rozevo so niv... no naj bitno e STO gledas koga ke gi izvadis tie naocari....
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ma sekoj si go gleda svetot onaka kako mu odgovara,taka da retko koj si go postavuva prasanjeto..jas ili tie..
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svetot e takov kakov sto nie subjektivno go gledame vo momentot
pa nekogas e surov
a nekogas prekrasen Изменето од moira - 06.Септември.2008 во 14:35 |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum sekogas najaren, svetot ne cini. Nikogas ne sum maval so grad na nekoj sto makotrpno nasadil, nikogas ne sum mu frlil pasinka ili musicka vo oko, pa da padne od tocak i skrsi noga
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Svetot vlijae na nas i nie vlijaeme na svetot...nie sme tie sto go pravime svetot podobar ili polosh...dali jas ke se cuvstvuvam podobro delumno zavisi od svetot okolu mene,a delumno i od svetot vo mene
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Treba da se otkrivaat novi skrieni svetovi, na primer da navlezes vo svetot na tangata...kako se pojavila, zosto e bas tuka, kade e, sto se krie zad nea
|
|
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мое мислење: "светот е подобар затоа што јас се чувствувам подобро"... Бидејки кога сме добро расположени тогаш ни се чини дека светот околу нас е "розов"... а кога сме лошо настроени тогаш светот го гледаме како "црн" |
|
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Okolinata i subjektivizmot se vo megusebna interakcija. Subjektivizmot e specijaliziranje i analiza na fragmentarna realnost.
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ni e dobro i koga sme srekjni togas svetot go gledame niz "rozevi ocila" i toj e podobar...togas gi gledame site raboti od podobrata strana.Koga ni e loso i koga sme nesrekjni togas isplovuva na povrsina celoto gjubre na svetov,sfakjame kolku zlo e nasadeno vo nego.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci deka dobroto raspolozenie ne pravi potolerantni kon nepravdite niz svetot ste ne ni se slucuvaat
|
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |