![]() |
|
dvd-lab pro i panasonic |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | ||
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 03.Септември.2008 во 09:30 |
|
![]() |
||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Jas na tvoe mesto bi ja smenil alatkata. Ne go koristam za da ti pomognam, no mozes da pobaras i na stranskite forumi.
Nejse, za Encore kje treba da pobaras i kje najdes da simnes eden kup sabloni. Jas koristam Encore i super me sluzi. Ne pravam komlicirani menija i ne koristam gotovi sabloni. Za site koi ne znaele Ulead DVD workshop ima real time mpeg enkoding na capture preku firewire ![]() ![]() P.S. i jas te sfativ deka navistina dvd lab ja ima taa opcija. Napisi koga e zafrkavas deka kje bide mnogu pogresno razbran. Изменето од Tegla - 02.Септември.2008 во 21:33 |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
![]() |
||
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
|
Naumeee
Многу галама крена безпотребно. Ако уште ти треба помош, треба да ни помогнеш за да ти помогнеме. Не гледаме ние на кристална топка каков проблем имаш и кое е решението. Значи, дали видеото го компримираш со dvd-lab (има ли програмот воопшто таква опција) или со што и со кои подесувања? Кој формат е аудиото и со кои подесувања него го подготвуваш? |
||
![]() |
||
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
|
@Naumeee
Ocigledno e deka si nov na forumot, ama premnogu se pravis pameten. Ovde toa ne funkcionira taka. I jas kako tebe se pravev deka znam se koga pocnav so forumot, no so tekot na vremeto uvidov deka ovde ima mnogu poiskusni i popametni lugje, i deka ako mi treba pomos treba da bidam uctiv i da objasnam sto mi e problemot (a ne da objavuvam photoshopirano meni za da proveram dali nekoj kje prepoznae ili ne). E koga ke go sfatis ova, obrati se za pomos za nesto. A dotogas tesko deka nekoj ke ti pomogne (makar i da sakal). |
||
![]() |
||
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
|
Naumeee, pa ti so objavenata slika i chekiraniot Panasonic site ne dovede vo zabluda. Ne ni zameraj, no koj ke pretpostaveshe deka toa ne e vistinskata slika na tvoite setinzi, koga nie baravme da ni dadesh tokmu takva.
![]() Изменето од Zoran K - 02.Септември.2008 во 05:41 |
||
![]() |
||
naumeee ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 13 |
|
ang3l4o wrote: Znaci ako sakas da doznaes koj koristi dvd-lab pro, mozese da prasas. ne me interesira koj go koristi dvd lab, nego zosto napraveno so nego dvd ne raboti vo panasonic. ang3l4o wrote: A ako sakas da ti se razjasni problemot ili nekoj da ti pomogne da go resis, treba popametno da se odnesuvas. moeto prasanje e PRECIZNO postaveno, i nema potreba TI da mi kazuvas dali treba jas popametno da se odnesuvam. Ako znaes (i ako sakas) odgovori, a ako ne, citaj si forumi i ostavi gi tie sto znaat neka pisuvaat. ang3l4o wrote: Kolku za tvoja informacija. DVD real-time recorderi na Panasonic (postarite modeli) imaa posebni algoritmi na MPEG2 kompresija i postoese problem so citanje kaj poslabite dvd-playeri (BEST, NEO, QUART...). Kolku za tvoja informacija. Jasno naglasiv deka ne e toa problemot posto vo NEO i QUART raboti, dodeka vo panasonic ne raboti. ang3l4o wrote: Zatoa mozebi e popametno da pobaras nekoj nov Panasonic, i da probas da go pustis na nego. Isto taka popametno e da procitas povnimatelno kaj sto napisav deka na SITE panasonic ne raboti, probano e od pred 5-6 godini stari modeli, pa se do najnovi modeli. ang3l4o wrote: Ako ne uspee, najprakticno e da go smenis dvd-lab so nekoj drug software. Moja preporaka e Adobe Encore DVD ova e edinstveno za koe vredi da se diskutira. ne mozam da go smenam dvd-lab poradi toa sto: ja imam originalnata verzija, mnogu pobrzo se raboti vo nego otkolku vo encore (mozno e ova i da e poradi toa sto go koristam veke 5 godini), i gotovite sabloni sto gi koristam vo dvd-lab ne ke mozam da gi spremam vo encore verojatno uste 5 godini :( inaku, na zabeleskata (ne bi mozel da go narecam sovet) "Proveri gi opciite na softverot. Mozhebi neshto ne e podeseno kako treba." probav da najdam nesto povrzano so panasonic konktretno, a posto takvo nesto nemase (logicno,neli), morav sam da go dodadam :) sekako, taa slika trebase da posluzi za razbivanje na mrazot, megjutoa izgleda deka extremno-seriozno odnesuvanje na forumov e spomnato vo uslovite za zaclenuvanje, a znaeme deka nikoj ne gi cita niv... p.s. ang3l4o wrote: Hahahahahah poglupavo nesto nemam procitano na forumot. sto kazuva ova za tebe? |
||
![]() |
||
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
|
Hahahahahah poglupavo nesto nemam procitano na forumot. Znaci ako sakas da doznaes koj koristi dvd-lab pro, mozese da prasas. A ako sakas da ti se razjasni problemot ili nekoj da ti pomogne da go resis, treba popametno da se odnesuvas. ako nekoj go koristi ne mora da znaci i deka ima resenie. Ili pak ako ne go koristi deka ne moze da ti pomogne. Kolku za tvoja informacija. DVD real-time recorderi na Panasonic (postarite modeli) imaa posebni algoritmi na MPEG2 kompresija i postoese problem so citanje kaj poslabite dvd-playeri (BEST, NEO, QUART...). Mozebi zatoa imas problemi so dvd-lab. No ovie algoritmi se smeneti i sega za sega ne sum cul nekoi posebni problemi so kompatibilnost kaj DVD-recorderite na Panasonic. Zatoa mozebi e popametno da pobaras nekoj nov Panasonic, i da probas da go pustis na nego. Ako ne uspee, najprakticno e da go smenis dvd-lab so nekoj drug software. Moja preporaka e Adobe Encore DVD |
||
![]() |
||
naumeee ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 13 |
|
ok, posto tesko razbirate, ova e PHOTOSHOP-irano meni od dvd-lab pro !!!
ili potocno kazano, za tie sto uste potesko razbiraat, vakov izbor na koi dvd-pleeri ke raboti ne postoi VOOPSTO ! ili uste poprecizno kazano, ocekuvam odgovor od nekoj sto go koristi programot (i sto znae deka ne postoi vakvo meni vo nego :) |
||
![]() |
||
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
|
Site mu zboruvame isto... |
||
![]() |
||
|
Ako ostane stiklirano pokraj Panasonic, bidi siguren deka nema da raboti. Znaci lugjeto prasaa koj e setup-ot na programot za da ti pomognat. Moeto prasanje e dali ako go isklucis Panasonic, gi pusta na Panasonic.
|
||
![]() |
||
|
ovaa slika e hipoteticki odgovor na Zoran K, verojatno taka si go zamislil odgovorot na problemot sto go imam so dvd-lab pro! zatoa napisav na kraj I WISH, kamo sreka da bese nesto tolku ednostavno :) inaku, i pokraj 50-tina razlicni dvd-a sto imam napraveno so dvd-lab pro (od simple-movie only bez menija do kompleksno dvd so preku 200 menija), niedno od niv ne raboti vo panasonic, dodeka vo sekoj drug dvd-pleer raboti bez greska. |
||
![]() |
||
|
J***** те опција :)
|
||
![]() |
||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
|
Pa ti sam mu davas zabrana za Panasonic ![]() Press F1 for help. I moras da znaes angliski JBG ![]() Изменето од Tegla - 31.Август.2008 во 11:11 |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
![]() |
||
|
naumeee, sega navistina ne znam sto da mislam...
![]() ![]() Ajde klikni go ona pole, sto stoi sega shtiklirano i na koe pishuva deka DVD-to sto ke go napravish mu zabranuvash da raboti na Panasonic pleeri. ![]() Potoa napravi novo DVD i pushti go na Panasonic mashina. ![]() P.S. Dali znaesh angliski jazik? |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |