IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Резонанција во кујна
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Резонанција во кујна

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 14:34
Originally posted by granny granny напиша:

bokal ladna voda,grance svezo nane i nekolku kapki limon....osvezi se preku den i uzivajголема%20насмевка


znam nesto slicno , go nauciv od strinata na maz mi

300 gr svezo nane so se drski,
3 l voda
6 limontusa da stoi 24 casa
potoa se preceduva
se dodava 3 kg seker, se mesa dodeka se rastopi sekerot i se sobira vo sisinja, se cuva na ladno.

mnogu zdrav i osvezitelen sok
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 22:44
...za praseto poubavo da se ispece...treba se poliva so sosot vo koj se pece...


specijalno za gladnite za  prasecko... ajde Wel...


Изменето од mamamd - 09.Септември.2008 во 22:44
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 09:33
dajte mi recept za kecap , vkusen, da nema mnogu rabota i dosta da izleze
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 13:02
Ednostavno neliголема%20насмевка...
10 kg...crven patlidzan se secka na parcinja, 50 parcinja zelen piper (moze lut) isto seckan na parcinja, 5 glavici kromid-cisten, seckan, 3 glavici luk- cisten seckan, 2 kesi biber vo zrna, 2 kitki magdonos-seckan, 2 kitki kerevis-seckan, 3 lista lorber, 3 lazici origano. Seto se vari dodeka da omekne. Se presuva preku presa ili minuva preku mashinka za dvoebnje lushpi i semki. Vaka iscedena smesa se vari do gustina po zelba . Pri kraj se dodava 1 fildzan vinski ocet, 1 fildzan sheker, 1-2 fildani sol-po vkus i 5 lazici senf, izmeshano i izmateno so smesata cecap. Se flashira ili tegliraголема%20насмевка toplo so toplo. Ova e malku po naporno ama e fantastiecn preliv za testenini ili osnova za pica. BON APETIT...

Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 13:52
Koga varite teleshko,juneshko ili govedsko meso...seedno,
obavezno(pokraj site korenja koi normano se stavaat)"frlete"
nekolku zrnca BAHAR,...mu dava specifichen vkus i miris...


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 19:57
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ednostavno neliголема%20насмевка...10 kg...crven patlidzan se secka na parcinja, 50 parcinja zelen piper (moze lut) isto seckan na parcinja, 5 glavici kromid-cisten, seckan, 3 glavici luk- cisten seckan, 2 kesi biber vo zrna, 2 kitki magdonos-seckan, 2 kitki kerevis-seckan, 3 lista lorber, 3 lazici origano. Seto se vari dodeka da omekne. Se presuva preku presa ili minuva preku mashinka za dvoebnje lushpi i semki. Vaka iscedena smesa se vari do gustina po zelba . Pri kraj se dodava 1 fildzan vinski ocet, 1 fildzan sheker, 1-2 fildani sol-po vkus i 5 lazici senf, izmeshano i izmateno so smesata cecap. Se flashira ili tegliraголема%20насмевка toplo so toplo. Ova e malku po naporno ama e fantastiecn preliv za testenini ili osnova za pica. BON APETIT...


Fala Mamamd , ke pravam vikendov
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 22:43
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

...za praseto poubavo da se ispece...treba se poliva so sosot vo koj se pece...


specijalno za gladnite za  prasecko... ajde Wel...
 
 
paaaaaaa pa pa...epa fala...ajde site "zamezete"газење%20од%20смеење
 
PS.ne sum ja videl temava, retko idam tuka...u zadnje vreme pazam sho jadam, za da ne stanam prasechkoголема%20насмевка
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 22:45
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ednostavno neliголема%20насмевка...
10 kg...crven patlidzan se secka na parcinja, 50 parcinja zelen piper (moze lut) isto seckan na parcinja, 5 glavici kromid-cisten, seckan, 3 glavici luk- cisten seckan, 2 kesi biber vo zrna, 2 kitki magdonos-seckan, 2 kitki kerevis-seckan, 3 lista lorber, 3 lazici origano. Seto se vari dodeka da omekne. Se presuva preku presa ili minuva preku mashinka za dvoebnje lushpi i semki. Vaka iscedena smesa se vari do gustina po zelba . Pri kraj se dodava 1 fildzan vinski ocet, 1 fildzan sheker, 1-2 fildani sol-po vkus i 5 lazici senf, izmeshano i izmateno so smesata cecap. Se flashira ili tegliraголема%20насмевка toplo so toplo. Ova e malku po naporno ama e fantastiecn preliv za testenini ili osnova za pica. BON APETIT...

 
ubacete malce bazilika, unutra plus, po vkus koj kako sakaнамигнување
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:36
Mamamd, go napraviv kecapot vcera i sin mi preeska vtora tegla otvori, znaci epten dobar . Vika = ke pravis uste ednas . A i maz mi vika- ova brzo ke se izede...

Fala uste ednas
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 00:19
...da ne te "plasham' ama koga ke gi naviknesh na toj kecap, nema spas, jas teram do 100 tegli...  so zdravje da izedete...krv da vi se storiголемо%20гушкање.... toa i malidzano odi kako alva... malidzanoto go pravam so ajvarski zelen piper...  mesto 3 kg vezen stavam 5 kg. ajvarski... na 10 modri patlidzani... eve deneska se bavtav so toa 80 modri gi ispekov, izlupiv, vo rerna...utre piperot 40 kg. pa przenjeto... za shmek sekogash pri kraj stavam 1 fildzan vinski ocet, po 1 fildzna sol i sheker i obavezno senf... ako ne si pravela probaj... jashlivo e...a izleguva bajagi...
Кон врв
granny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"SnowWhite"

Регистриран: 17.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10160
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај granny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 01:23
receptata za kecap ne mozev da ja najdamтагаaj  pak ke prebaram
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
Кон врв
granny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"SnowWhite"

Регистриран: 17.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10160
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај granny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 01:37
изненадувањеuf...pred oci mi biloголема%20насмевкаke napravam i ke kazam dali pogodivзадоволство
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 01:40
Originally posted by granny granny напиша:

receptata za kecap ne mozev da ja najdamтагаaj  pak ke prebaram


Домата или Кечап....оти некои и Доматата ја викаат Кечап
Кон врв
granny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"SnowWhite"

Регистриран: 17.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10160
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај granny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 01:42
газење%20од%20смеење....za domat be...gledas..sum se zbunilaтрепкање
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.