|
Резонанција во кујна |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Август.2008 во 17:41 |
Bidejki vo Misterii i astrologija napravivme "jadacko-pijacka rezonancija" ubavo bi bilo misteriite okolu hranata da gi prefrlime tuka...ke rezonirame so nozot...so vilushkata... zelencukot i mesoto... I ve molam..poveke gotvete...pomalku jadete... posle ke mora da otvorime rezonancija vo fiskultura...
... i ajdete sega na kafe... ko shto e red... da pocneme so kafe... a za lokumot...ke se pogrizat domakinite...da ne se turime nie mnogu na arc... od odma..posle ke si go pokazeme liceto... ...i ko po obicaj... se rasprikazav... i go zaboraviv kafeto...pa se vrativ da vi go donesam... ovie fildznive na Blashka... mnogu mi fatija oko... ... Изменето од mamma - 13.Август.2008 во 18:01 |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj со благо да ни тргне |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vaka sega.....kako ima veke tema za jadenje,kade isto se lepat
mandzi,dezerti...salati...daaaaa,salati....ke predlozam neshto drugo. Aj tuka da pishuvame kako rezonirame vo kujna,vo smisla...kakvi finti pravime(sekoja svoi) za da ruchekot za nash*te ni najmili i najdragi go napravime shto podobro.Na primer,..jas znam edna finta shto Biba ja pravi,ama ne ja kazuvam... Ke pochnam jas prva.... Koga przam kromid,za bilo koe jadenje kade e potreben voopshto ne stavam maslo za jadenje,go dinstam dodavajki mu voda...sosema na krajot,koga kromidot ke zalichi na mali parchenca staklo...dodavam maslo i ponatamu drugite namirnici. You... Get the point?? Mamamd...dali moze??? Изменето од mamma - 13.Август.2008 во 19:47 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... auuuu...ama mi zemavte stravot... ...ova bilo raj...pokazi zabi... pa gledaj cudo... a ti mamma shto prashuvash... imam li jas srce da ti krsham at`rot...neeee...bibce nasha so lokumot zavrshi rabota.......
... eve i od mene edna finesa... koga pravam suvi testa....od tipot kolac so vishni... pandishpanot go matam samo so zolcki... a belkite gi matam belanec... pa go posipuvam odozgora vrz peceniot kolac... i go potpekuvam ushte edno 15 min na 150 stepeni...da porumeni...koga ke oladi kolacot belanecot krcka... ...ova kako zashtita od kokoshkin grip... ...a mamma moze li da turame i po nekoja slikicka...onaka da pokazeme kako go pravime toa.... ilustrativno... |
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe kako nemoze,..ke napravime najdobra kujna na forumov....more vo svetski razmeri najdobra...vie samo mesete,przete,dinstajte i slikajte se
|
|
granny
Сениор "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas koga pravam turli tava...redam zelencuk,zacini,meso...poklopuvam i u rerna pecam...na kraj dodavam maslinov zejtin i sluzam ...i stomak sit,i kilca na broj
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...granny,..maslinovoto maslo-sekogash na kraj...otkako ke se zavrshi
pechenjeto,..varenjeto...shto da e.Pozelno e da maslinovoto maslo voopshto i ne se zagreva....ete ushte edna "finta" |
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ladno cedeno za salati a obicniot (maslinov zejtin) za jadenja go koristam...ama sekogas na kraj go dodavam...koga ke trgnam tendzere od ogan
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mi tekna finta(korisna)...mesto crvena boja za kolaci ,koristam cveklo...za zolta morkov a zelenata ja dobivam od spanak
|
|
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo musaka...dodavam malku cimet...ne se smejte...nie cimetot go
koristime samo vo slatki jadenja....probajte,...dava specijalen vkus |
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovosnata torta ja filuvam so kiselo mleko dodadeno med i ako treba dodavam meleni bisviti(za cvrstina)...mnogu e lesna i vkusna tortata
|
|
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Teleshkte i ili juneshki shnicli ostavete gi da stojat edna nokj
vo mleko... |
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ribata przete ja na namasteno tavce(rebrasto),dobro zagreano pred toa...ne polneto so zejtin,samo namasteno...pokrijte so folija...ke se isprzi kako na zejtin....
|
|
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
без разлика дали ќе печам солено или благо тесто,тавчето го премачкувам само со маргарин
|
|
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |