![]() |
|
Жив ли е форумов? |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | |||
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 13.Август.2008 во 11:12 |
||
Или само сите се на одмор?
Последниот пост гледам пред месец и пол, а таман се израдував некоја саглам дискусија на оваа тема. Па да знам дали има уште активни корисници за да се задржам или не? Поздрав |
|||
![]() |
|||
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Жив е форумот како не е. Еве дај тема за дискусија и да распалиме.
![]() |
|||
![]() |
|||
n1k0La ![]() Сениор ![]() ![]() Ride To Live Live To Ride Регистриран: 31.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 357 |
||
Ziv e forumot
![]() ![]() |
|||
Otvori Se Zezame ! Da Ne Vlezeme Sose Vrata!
|
|||
![]() |
|||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
||
Pocni tema i kje zborime ![]() |
|||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|||
![]() |
|||
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
||
Епа одлично.
Не сум стасал уште сите теми да ги прегледам, ама еве сега едно директно прашање, што колку што набрзина успеав да видам не е дискутирано. Што користите за изработка на видео од фотографии? Јас користам Proshow, ама нешто почнува да не ме бендисува, па барам нешто за замена. |
|||
![]() |
|||
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
||
Ова веќе е за нова тема, но ајде нека се развие дискусија па ќе го преместиме. Јас лично не практикувам да правам видеа од фотографии, но ги вметнувам, во видеата. Имам правено еднаш видео кое е целото составено од фотографии и тоа си го направив во Adobe Premier. Програмов е неограничен, само што си бара многу работа.
|
|||
![]() |
|||
||
Premiere се трудам да избегнувам колку што е можам повеќе.
Proshow е супер за оваа работа, поготово што може автоматски да се стави датумот на кој е направена фотографијата. Ама многу затупува кога ќе му наредам повеќе фотографии (>100) и се случува некои работи да ги „заборава“ кога повторно ќе го отворам проектот. Пробав неколку верзии, исто се случува. Затоа прашав, некој да не користи нешто слично за да препорача, пошто има илјада програми за таа намена, па да не ги тестирам еден по еден :) |
|||
![]() |
|||
||
Добро, тоа е тоа. Се надевам дека ќе се јави некој друг со искуство, околу оваа проблематика. |
|||
![]() |
|||
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
||
Canopus Imaginate... nesto sovrseno za toa. Samo ne e dobro sto moze da exportira so vo DV AVI. Ama mene ne mi smeta.
|
|||
![]() |
|||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
||
I jas mislam deka Imaginate kje ti zavrsi rabota. Premiere ne e za video od fotografii. Samo kje se macis. |
|||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|||
![]() |
|||
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
||
Jas lichno bi prael so After Effects. E rabota e, ama mozhesh da "tweek"-uvash paramatrite do besvest. Sum srekjaval nekoi programi koi sho celatava rabota ja zavrshuvaa pobrzo. Nekako idiot proof se. Samo stavash fotosi i on tera, so crossfade, so zoomovi itn... i na krajot eksport vo nesho. Duri i nekoj od Pinacle (11) imashe opcija za mnogu lesen pan i zoom. Podeseh pan i zoom na pochetokot na klipot, pa pan i zoon na krajot, i on pomegju si vozi. Magju fotosi x-dissolve stavesh i gotovo videoto ![]() Pozdrav Igor |
|||
![]() |
|||
||
Така да афтер ефектс отпаѓа од комбинација, премногу цинцилации ќе има. Како што реков прошоуто е супер за таа работа, само што ме зафркава со отворањето на проектите. |
|||
![]() |
|||
||
Еве го понеделник, и ко што реков, го пробав Imaginate.
Ни оддалеку не е тоа што ми треба, не е ни едноставен за работа со многу фотографии, може вода да му носи на proshow. Фала за сугестијата, но "the quest goes on..." :) |
|||
![]() |
|||
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
||
Mislam deka predlozite sto gi dobi kazhuvaat neshto esencijalno: onoa sto e kvalitetno kako alat i sto ke dade vrven kvalitet na finalniot produkt bara uchenje i podolgo vreme na rabota (osobeno ako se nema iskustvo so negovata upotreba). Toa sto e e ednostavno za upotreba obichno dava ednostavni rezultati koi ne pretendiraat na vrven kvalitet.
Sepak, da ne ostane deka se javuvam samo da mudruvam, eve ti eden program koj e ednostaven za upotreba, no istovremeno nudi i opcii sto mozhat kreativno da se koristat za dobivanje na posofisticiran kraen rezultat: http://www.lqgraphics.com/software/phototomovie.php Programot ima podolga istorija na postoenje, originalno e napraven za Mac, no ima i PC verzija. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |