|
ГП Хофенхајм |
Внеси реплика |
Автор | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 20.Јули.2008 во 16:56 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ФОРМУЛА 1 - ВО НЕДЕЛА (14.00) НА ПРОГРАМАТА Е ГЕРМАНСКОТО ГП ВО ХОКЕНХАЈМ Хамилтон фаворит пред фановите на Мерцедес Извонредниот возач на Мекларен Мерцедес, Британецот
Луис Хамилтон ќе ја носи етикетата на прв фаворит за триумф на трката
за Големата Награда на Германија, која утре во 14.00 часот ќе се вози
на пистата Хокенхајм. Глок: Ќе бидам светски шампион за неколку години Хамилтон најбрз на вчерашните тестирања Кубица излета на првиот тренинг ГЕНЕРАЛЕН ПЛАСМАН Ф1 ФЛЕШ |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sabota trening: FORMULA 1 GROSSER PREIS SANTANDER VON DEUTSCHLAND 2009
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kvalifikacii denes vo 14.00 h
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
raspored za utre:
FORMULA 1 GROSSER PREIS SANTANDER VON DEUTSCHLAND 2009
|
Ne znam kako da pobegnem
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trkata utre vo 14.00
Deneska kvalifikaciite bez isklucitelno interesni poradi promenlivoto vreme..izgleda ke gledame ubava trka utre. Mark Veber posle 130 trki za prv pat ima pol pozicija
|
Ne znam kako da pobegnem
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вебер за прв пат во кариерата од пол позиција Австралијанецот Марк Вебер ја освои својата прва пол позиција во својата кариера. Возачот на Ред Бул во последните моменти од квалификациите се избори за најдоброто стартно место утре на патеката Нирбургринг во Германија. Тој најдобро се снајде на променливото време. На едниот дел од патеката беше суво, дедека на другиот имаше ситен дожд. Веднаш до него од првиот ред ќе стартува вториот возач на Brown GP Рубенс Баричело. Водечкиот во генералниот пласман Британецот Џенсон Батон ќе стартува од вториот ред како третопласиран. Веднаш до него ќе стартува првиот возач на Ред Бул и единствениот кој што има победено освен Батон, Себастијан Фетел. Минатогодишниот шампион Луис Хамилтон го имаше најдобриот пласман во едни квалификации и го освои 5-то место. Вториот возач на МекЛарен Хајки Ковалаинен ќе стартува веднаш до својот тимски колега од 6-то место. Возачите од Ферари, Маса и Раиконен ќе стартуваат од осмата и деветата позиција. |
Ne znam kako da pobegnem
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КОНЕЧНО ВЕБЕР ЗА ТРЕТА 1-2 ЗА РЕД БУЛ
Во интересна трка за ГН Германија, победата за прв пат во кариерата ја однесе Марк Вебер од тимот на Ред Бул. Радост за Австралијанецот, кој по 131 трка успеа да се искачи на највисокото скалило на пиадесталот. Со победата, Вебер е прв возач од Австралија кој победил на ГП трка во последните 27 години, по Алан Џонс кој последен пат победил на 17 октомври 1981 година, на ГН Лас Вегас. Покрај индивидуалната радост на Вебер, кој сега реално се вмешува во борба за титулата и полека се наметнува како конк*рент за победи на трките, тимот на Ред Бул покажува дека позицијата на Браун е сериозно разнишана. Со тоа Британскиот тим со седиште во Милтон Кејнс најавува борба за двете титули и мртва трка крајот на сезоната. Трката започна динамично од самиот старт. Марк Вебер и Рубенс Баричело имаа мал контакт, при што возачот на Ред Бул не успеа да ја искористи предноста од пол-позицијата. Стјуардите одлучија да му доделат возење низ боксот на Австралијанецот за овој мал инцидент, поради предизвикување колизија на стартот. На влезот во првиот свијок, Луис Хамилтон на Мекларен, поткрепен со КЕРС имаше тенденција да го превземе првото место, но сопре предоцна и излета од патеката. Излетувањето го чинеше дупната гума и крај на шансите за добар пласман. На стартот, Баричело и Вебер се одвоија, но лошата вест за казната на возачот на Ред Бул се покажа недоволна за Бразилецот, кој постојано се бореше со гумите, слично како Силверстоун и не успеа да ја искористи предноста стекната на стартот. Бркотницата на патеката која ја створија пред сè Хеики Ковалаинен и Фелипе Маса, ја искористија возачите на Ред Бул, кои надополнети со фантастичната форма на нивниот Ред Бул, успеаа да изборат двојна победа за тимот. Одлична трка имаше Фелипе Маса на Ферари, успевајќи во првата третина да одолее на нападите на Себастијан Фетел и Рубенс Баричечо. Бразилецот успеа да дојде до својот прв подиум оваа сезона, по осум трки пост. Слично како Маса, солидни перформанси покажа и Нико Розберг од Вилијамс, кој на крајот финишираше на четвртата позиција. Проблемите од Силверстоун, кои Браун најавуваа дека се решени останаа, недозволувајќи им на нивните возачи да се борат за највисок пласман. Се чини дека на крајот, тимската стратегија во Браун резултираше со исфрлање на Џенсон Батон напред, на сметка на Рубенс Баричело, по третата посета на боксот. Бразилецот беше пред клупскиот колега во текот на поголемиот дел од трката, но поради проблемите со долевањето на гориво, промената на стратегијата од три на две влегувања не беше реализирана. Болидите на Браун успеаа да ги задржат петтата и шестата позиција во однос на Фернандо Алонсо од Рено, кој вршеше притисок во последните кругови од трката и мораше да се задоволи само со седмата позиција, иако го имаше најбрзиот круг на трката. Последниот бод, како осмопласиран го освои Хеики Ковалаинен на Мекларен. Кими Раиконен и Адријан Зутил по вторпат успеаа да си ги уништат шансите за бодови, откако се судрија на првиот свиок, по излегувањето на Зутил од боксот. Иако Германецот продолжи, претходно посетувајќи ги механичарите за дополнителна промена на предното крило, Раиконен не ја заврши трката, веројатно поради проблеми со моторот. Сепак, Зутил пропушти уште една извонредна шанса да му ги донесе првите бодови на Форс Индија, по фантастичните квалификации. Состојбата во поредокот кај возачите сега е драматично променета. Џенсон Батон има 68 бодови, но сега Себастијан Фетел го следи со 47. Победникот Марк Вебер има 45,5, а кругот на фаворити го затвара Рубенс Баричело со 44 бодови. Во конк*ренција на конструктори Браун сеуште е најуспешен тим со 112 бодови, а Ред Бул се приближи на минус десет, попрецизно 92,5 бодови. Следната трка, по двонеделна пауза се вози за ГН Унгарија на патеката Хунгароринг. BRAVO WEBBER BRAVO RED BULL f1almanah.com |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |