|
Слабеење?!?!?! |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 20.Јануари.2019 во 23:23 |
Никој не го сака зборот “диета”. Но, вистината е дека без ограничување на исхраната и спорт, не можете да постигнете значителни и трајни резултати. Кој е најголемиот проблем со кој се соочуваат луѓето на диета? Тоа се силни напади на глад, на кои човекот лесно се предава и посегнува по “забранетата” храна. Што треба да направите за да го излажете гладот?
Вода За време на исхраната, препорачливо е да се пие многу вода, бидејќи помага во метаболизмот и деградацијата на храната. Покрај тоа, во напад со глад и пред секој оброк, убаво е да се напиете чаша вода која веднаш го исполнува стомакот. Значи, ќе јадете помалку и по разумно. Затоа додадете ја водата во менито, и ќе слабеете за кратко време, а и ќе бидете здрави.
Тренирајте Не само тоа дека со спорт губите калории, но и го подобрувате метаболизмот, ги затегате мускулите, целото тело. Вежбите исто така помагаат да се скроти гладта. Ако почувствувате глад, а не е време за јадење, направете брза и лесна серија на вежби. Физичката активност привремено ќе ви го одвлече вниманието и ќе го продолжи времето без храна.
Јадете повеќе протеини Протеините ги потхрануваат мускулите и се разградуваат најспоро од сите останати хранливи групи, што значи дека ќе ве држат сити подолго време. Јадете најмалку 5 пати на ден. Појадок, ручек и вечера се задолжителни. Можете да додадете две ужини со нешто лесно (овошје, млеко, 20 грама сурови ореви). Не оставајте долги паузи во кои стомакот нема храна.
Мастики Тука мислење е контрадикторно. Од една страна здравствени експерти предупредуваат дека не треба да џвакаат мастики на гладно, бидејќи го стимулира стомачните сокови и тоа може да доведе до киселини. Од друга страна, пак, ако само се обидувате да ја одржите контролата и да не се фрли на некоја храна во близина, бидејќи не ви е во режим или не е време за јадење, можете да се потпрете на мастиките за џвакање кои ќе ви помогнат привремено да го излажете мозокот и тој престанува да испраќа сигнали до телото дека е гладно. |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,lichno iskustvo nemam,,amaaa od nekoi pacienti sho se detoksicirale iskustvoto nivno e deka site se isporazbolea,,
,,,shega na strana,,, ,,,tri dena so dejonizirana voda,gorka sol ,sok od limon,,,i nishto drugo,, Изменето од pajser - 12.Декември.2018 во 12:38 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Dimitar.flp
Нов член Регистриран: 07.Декември.2018 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozdrav katence
Samo nakratko sakam da ve prasam dali imate nekogas napraveno detox na vasheto telo i dali ste slusnale za programata clean9 ili c9 od kompanijata Forever? Pozdrav se nadevam ke dobijam odgovor |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За мене не. |
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Карактеристична изјава на скоро секое женско без оглед дали навистина е дебела или не :
- Ќе си умрам гладна и дебела -
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма од што да се здебелиш? Од еден залак Васина со оревче горе? Нема шанси...
Реторичко прашање, не одговарај... знам... |
|
Фолксвагенка
Група Девојка му на Фолки Регистриран: 08.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 91 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лесно ви е вас... Држите диета и си терате. Немате од околу угнетувачи на вашите диети, како што си имам јас...
-Ај беее, грицни.. само еднаш! -Фолки, не. -Абе еднаш.. еден залак.. -Фолки не, на диета сум, знаеш. -Абе ајдееее.. малку само.. ааајј! -Фолки НЕ, никогаш нема да ослабам! -Ама ајде, види види видииии! -Фоки дост... И погодувате, нели... Плус, ова на секои 15 минути. И така Фолки си ја завршува задачата, јас си ја расипувам диетата. По 7-8 дена ваков третман... -Знаеш што Фолки? ... ГРАМ не сум ослабена. А тој.. Нееезнамм.. може треба да пробаш друга... Абе ааајде, супер си Ах Фолки Фолки.. атер дечко си ми, инаку ти кажав... ич не ти се мислам! Одма те тужам за здебелување со предумисла |
|
Crna Arapina
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2013 Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а зашто не си јадеш редовно доручек, ручек, вечера , внес на 1500 кал. и 1 час да повежбаш сигурен сум дека ке имаш резултс за 1 до 2 недели |
|
Train hard,Fight easy !
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прават чуда и тироидната и хормоните. И тоа чудни чуда.
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хмм... тироидната жлезда прави чуда...
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мрзле, имаш испитано се од здравствена гледна точка?
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uf...moze i mene ke mi beshe polesno da recam drug mi e kriv so sum debela
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И замисли, која среќа е да имаш дечко кувар што ќе ти готви стално нешто кога му е досадно! Хах... е тек тогаш нема никад да ослабиш...
Јас туку ја ранам девојка ми, касни си ова, касни си она.... Стави едно чоколатце кај мене в уста, едно кај незе, едно костенче мене, едно незе... и таа додека си зборува несвесно ја прејадувам... ЦЕЛО ВРЕМЕ! Ми вика дека ќе ме тужела ЗА ЗДЕБЕЛУВАЊЕ СО ПРЕДУМИСЛА! |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas nemozam i nemozam i nemozam da oslabam......i neznam sto ke pravam,so moeto odenje vo krajnosti na nejadenje pa jadenje
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |