|
Денеска си купив оценка... |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ НАВЛЕГУВАМ ВО ЦЕЛИТЕ НА ПРОФЕСОРОТ, АМА ЗНАМ ДЕКА НОВИТЕ МЕТОДИ И НАСТАВНИ ПРОГРАМИ ПРЕДВИДУВААТ УПОТРЕБА НА ИНТЕРНЕТ. ОД УЧЕНИКОТ ЗАВИСИ ДАЛИ НЕШТАТА ЌЕ СЕ СВЕДАТ НА -COPY-PASTE.ОД ИСКУСТВО ЗНАМ ДЕКА КОМПЈУТЕРОТ ЈА ОЛЕСНУВА РАБОТАТА. НЕКОГАШ МЕНЕ МИ ТРЕБАШЕ НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ ЧИТАЊЕ, РАЗМИСЛУВАЊЕ, ПА ПИШУВАЊЕ НА СЕМИНАРСКА РАБОТА.ДЕНЕС ТОА СЕ ПРАВИ ЗА ЕДЕН ДЕН ИЛИ ДВА. НО АКО ОПСТОЈНО СЕ НАПРАВИ ЌЕ ОСТАНЕ НЕШТО ВО ГЛАВАТА.НЕМОЈ ДА МИСЛИШ ДЕКА ПРЕПИШУВАЊЕ НЕМАЛО И ВО МОЕ ВРЕМЕ. ОД ВАС ЗАВИСИ КАКОВ ПРИСТАП ЌЕ ИМАТЕ КОН НЕШТАТА.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja kaj zgodnite profesorki lesno pominuvav...gi zjapav onaka muski i im godese zosto go svakaa kako kompliment
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prepisuvanje imalo da, megjutoa ne ne terala profesorite da prepisuvame , sega samo ke im kazat na decata - denes ucime za Nikola tesla, utre od internet se da mi donesete za nego....i ne samo toa , tuku i da gi anvedat i linkovite od koi gi izvadile textovite inaku ne im se priznava rabotata. zalam sto vie kako prosvetni nastavnici se naogjate najverojatno navredeni, no jas zboruvam opsto za cel obrazoven sistem, a obrazovniot sistem ni e takov sto decata izleguvaat nepismeni . kakov pedagog e toj sto ke im rece na decata ne ste kreativni, izvadete od internet??? |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...Butel... ne sakam da ti kontriram... no ne mi e jasno zoshto toa taka go dozivuvash... smetam deka materijalite koi deteto ke gi simne od internet se vo funkcija na proshiruvanje na opshtite i oskudni znaenja vo ucebnikot...
...pak ke dadam banalen primer... vo opshtestvoto za IV odd. se nabrojani rekite vo Makedonija i kako uzgred nafrlena recenica deka rekite treba da se cuvaat od zagaduvanje... otvori na Internet pa ke vidish kolku podatoci ima deka site nashi reki se kompletno zagadeni...deka duri i na bregovite na Radika ima izgradeno fabriki za plastika... pilani... shto deteto kako podatok nigde ne moze da go najde... dali ke mu nashteti ako nauci poveke...???? |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mamamd , voopsto ne smetam deka koristenjeto na internetot e stetno, no zosto ne dades odgovor na prasanjeto, kakov e toj pedagog, nastavnik, profesor koj ke mu kaze na ucenikot, ne si kreativen, podobro simni od internet.
se prasuvam dali voopsto postojat takvi pedagozi kako ucitelkata na pomaliot sin vo ) odd. od koja naucija mnogu poveke odkloku od segasnata za celo vreme. kako taa znaese da kaze, ostavete gi decata sami, neka se krivi liniite, no toa e niven trud, posle 5 crtezi , liniite ke bidat pravi ... zosto e isfrlena tetratkata po krasnopis, pa decata denes sami ne mozat posle da si procitaat rakopisite, i ne zboram sega deka site deca imaat los rakopis, tuku zboram opsto . ako porano 20% imale los rakopis, denes 60 do 70 % imaat los rakopis jas znam mnogu dobro deka so ovie moi pisuvanja nema nisto da popravam, megjutoa barem apla si kazuvam sto gledam. |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... Butel... ne komentiram... za izrodi... i promasheni...zalutani luge vo struka... epa jas koga ke mi se pofalat deka mu skinale list na deteto oti ne bilo napishano ubavo velam vaka... aj sega da dojde mazot od rabota... i zaradi toa shto ne ste stavile dovolno sol vo mandzata... da ja shutne vo WC sholja... i da ve natera povtorno da zgotvite... dali ke se cuvstvuvate ubavo... bidejki za prvaceto... pishuvanjeto e isto kako za domakinkata rucekot... perenjeto... nikoj nejke kritika... ... inaku tetratkite se so zakon otfrleni i zabraneti... gi frustrirale decata...rakopisot bil individualna rabota... zalosno e koga site nestrucni (psiholozi... psihijatri... sociolozi... mesto da si ja rabotat svojata rabota) kazuvaat kako e pravilno da se raboti... negirajki gi metodikite koi nastavnicite gi polagale.... ... inaku ne e zaludno tvoeto pishuvanje.. bidejki mnogu daskali i daskalki se vkluceni po forumive... |
||
hacko
Сениор The Ultimate HackMan Регистриран: 19.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bravo |
||
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
|
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BUTEL,и јас го користам интернетот за да ги проширам знаењата на учениците, но најчесто јас ја завршувам работата и на мој трошок...зашто работам во основно. Моите ученици се мали и недоволно информирани, а на интернет имате море од информации, па и неточни.Еднаш им дадов на ученици- лошо го сработија, иако беа пресреќни дека добиле некаква задача...и за тоа не пишувам петки. Не сум сигурен дека се е така како што кажува БИСЕРНА,зашто порано имаше тема (од неа)-БИБЛИЈАТА ЗА ЛЕКТИРА!? Колку што знам во средно работат некое евангелие, а тоа не е исто. |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BUTEL,и јас го користам интернетот за да ги проширам знаењата на
учениците, но најчесто јас ја завршувам работата и на мој
трошок...зашто работам во основно. Моите ученици се мали и недоволно
информирани, а на интернет имате море од информации, па и неточни.Еднаш
им дадов на ученици- лошо го сработија, иако беа пресреќни дека добиле
некаква задача...и за тоа не пишувам петки. Не сум сигурен дека се е
така како што кажува БИСЕРНА,зашто порано имаше тема (од неа)-БИБЛИЈАТА
ЗА ЛЕКТИРА!?
Колку што знам во средно работат некое евангелие, а тоа не е исто. ---------------------------------------------------------------------------------------------- lpartik...barem ti znaesh deka i preku greshkite decata ucat... gi analiziraat greshkite... koregiraat... inaku tocno e deka Biblijata se razrabotuva vo srednite...ne evangelie... skoro sinot na prijatelkata barashe da mu ja pozajmam Biblijata i malku da mu pomognam vo odredeni segmenti... navistina nekoi profesori doslovce gi svakaat celite od programata i gi teraat decata da im odmili... |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BUTEL,и јас го користам интернетот за да ги проширам знаењата на учениците, но најчесто јас ја завршувам работата и на мој трошок...зашто работам во основно. Моите ученици се мали и недоволно информирани, а на интернет имате море од информации, па и неточни.Еднаш им дадов на ученици- лошо го сработија, иако беа пресреќни дека добиле некаква задача...и за тоа не пишувам петки. Не сум сигурен дека се е така како што кажува БИСЕРНА,зашто порано имаше тема (од неа)-БИБЛИЈАТА ЗА ЛЕКТИРА!?
Колку што знам во средно работат некое евангелие, а тоа не е исто.[/QUOTE] бисерна не лаже,... ако бисерна лажеше ехеееее а за тоа дали се пишуваат петки за задолженија,... и за носење на материјали од нет,...... повели посети не,... ќе се увериш самиот п.с и јас сакам да сум назад во основно кај што е се направено од професорите,... ама нема |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еееееее колку пати имам купено оценка вака, особено во основно
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кој си има пари ќе си купи исто и како сето останато: некој има пари и си купува секој ден месо, втор нема пари, па си одгледува стока, трети немаат ниту пари ниту стока - тие гладуваат...
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не се некои големи пари
на лепак, на копирање, на хамер и такви ствари и толку |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ovoj prviot ima opsnosti da nabie holesterol... ovoj vtoriv bruciloza... e tretite ... |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |