|
Односот кон домашното милениче |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 26.Мај.2006 во 12:22 |
Чледам никој не пишува на темава.. највероватно акко вештачките цвекина кои ви ги препорачуваат сакате и животинки ама да ги гледате..
Како и да ем имам 11 ипол месеци сијамски мачор кој секој ден му давам исклучително свежа вода, витамини, како и сува храна која му ја менувам на секој 2 бедели како би била различна и многу при тоа различни витамини.. Благо не му давам и ништо друго што јадеме ние.. Освен што понекогаш свежо уловена риба.. Сега имам и мала сијамка која има 2 илол месеци до пред извесен период и давав млеко како и варен ориз со млеко ама мелен. На малку ја вадам надвор поради сонцето не и дозволувам да шета многу.. идеме сега за пола месец на преглед и вакцина.. секој ден ги поминувам со влажна крпа од надвор кога ќе влезат поради прашината ако се стркала големиот. И за 12 месец планирам да ги носам на ветеринар за да им ги провери забите.. |
|
|
|
Antoaneta
Сениор Регистриран: 06.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 292 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Грижа мора да постои затоа и ги земаме тие миленичиња дома.Тие се дел од нашето семејство и под грижа се подразбира се комплетно што ќе овозможи тие да живеат удобно во нашиот дом.
Исхрана,хигиена,посета на ветеринар ,а пред се љубов,голема љубов!
|
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hehe, kako gi cuvam moite 3 zivotincinja... Kako nesto najsveto! Zatoa sto toa go zasluzile! Poveke od bilo koj drug...
|
|
sexyemma
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 1466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
im davam sveza voda, vitamini, gi kapam 3 pati vo mesecot, gi setam 4 sati vo denot, mnogu gi sakam(toa pomaga), redovno gi nosam na veterinar
|
|
Don't drink and drive, just walk and fly
|
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne go menuvaj dehidratot tolku cesto, potrebni se barem 2 meseci za da gi vidis efektite.
|
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, заборавив да ти одговорам..Сега ја менувам на секој два Месеца..Од типот на храната, 2 месеца Туна, 2 месеца пилешко, говедско, лосос, ќуркино итн..
Не сме се виделе да ти кажам, малата сијамка има 9 месеци, но се спари со големиот и сега сме малку пекмез... Ми препишаа некој капки за очи и канестен за очи и за двајцата.. Не ми кажаа некоја посебна грижа за неа, освен дека ги носат 60 дена. Барав нешто на и-нет, па ке видиме како се ке испадне.. нешто друго имаш да ми додадеш мила? |
|
|
|
Dana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Isfrli go kravjoto mleko.
Malata sijamka ke se pari an sekoi 2 meseci, pa posle ova leglo mozes da ja steriliziras.
kako mislis, 2 meseci tuna, pa 2 meseci pilesko? Mislis na dehidrirana hrana za macki? Ako vidis deka nekoja im prija, ostavi im ja taa podolgo vreme, nemoj ni na 2 meseci da ja menuvas.
Dodavaj im oriz, palenta i riba, sardina koja e posebno dobra za vlaknoto, kozata i srceto, za razlika od tunata.
Sega dodeka e trudna mackata, ne koristi nikavi sredstva protiv bolvi i krlezi (ampuli Frontline, ili prasok Neopitroid..). Dodekao doi isto taka ne gi koristo zasto se prenesuva na malite.
Vakcina, samo protiv virusni zaboluvanja (pettovalentna) zsto besnilo vo Mk nema veke 40 godini, i nema potreba da ja primaat.
|
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стерилизирање не доага впредвид..
Не ја прскам со ампули или средства за болви и крлежи зашто не шетаат и до сега не се случило да има такво нешто редовно ги четкам знам.. Во ред ке оставам од сувата храна по примерок подолго време нека ја јадат.. Риба свежа обавезно јадат ама пржена, жива никако.. Фала мила на советите |
|
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Редовна исхрана, хигиена, кондициони активности и обавезно лекарски преглед.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали знаете дека насекаде во светов,... луѓе кои доброволно ја превземале грижата кон некои животни,... се однесуваат кон нив како да не се нивни... не е доволно да го земеш мачето или кучето или што било а да не се грижиш правилно за нив... во нашава држава... за жал се почесто има вакви случаи... домашни кучиња скитаат низ градот и бараат храна,... домашни мачки скокаат од речиси секоја корпа за отпадоци... едноставно жално...
па,... да ве видам што мислите вие |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
моето милениче си го сакм, но и се грижам за него како да е мое дете.
Изменето од orlov - 11.Јануари.2008 во 02:31 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj shto cuva domashno milenice
treba da se grizi za nego...i za ovie
shto se na ulica treba da se najde reshenie...
postoeja nekoi zdruzenija za zashtita...
ne znam kako funkcioniraat sega...
|
|
naum 1518118
Сениор GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izvinite doktori dolittle... na polovi odnosi se mislit ili kako>>???
|
|
Ena
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 798 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako nekoj mi go povredi macorot, abe mislam deka me povredil i mene. Za macorot ubivam
|
|
Рај за очите,пекол за душата, а чистилиште за џебот сме ние жените ....хахахах....
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |