|
Бакнеж на полноќ, среќа цела година |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Декември.2007 во 11:36 |
За 1 јануари отсекогаш било поврзано верувањето дека нашите постапки
во првите мигови од Новата година влијаат на сите следни 12 месеци.
Така, длабоко е врежан обичајот на бакнување на најдрагиот точно на полноќ. Оној кој не го стори тоа цела година ќе има студени односи со најблиските, вели преданието. Ако враќате пари или земате на заем токму на 1 јануари, тогаш парите ќе “ви бегаат од раце” во текот на цела година. Исто така, внимавајте нешто да не скршите или уништите бидејќи во новата година ќе ве следи штета. Ако ја дочекате Новата година со насмевка, ќе ви биде среќна. Барем така се вели. И не е тешко да се проба, нели? -------------------------------------------------------- p.s.превѕемено од еден мак портал |
|
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку , моментално немам дечко, но вечер ке бидам со едно машко заедно на плоштад
|
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе кога ке помислам дека еден мој бивши дечко ке ми дојде на гости вечерта па не ти е толку лоша причава иако не верувам баш во вакви работи... но кога и ке помислам на тој што го сакам, е некако е лоша идејава....така да подобро да си го чекам него да дојде и да ме бакне нели?
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..така се вели...така рекле старите...така вели преданието..
Кој тоа вели? Кои се тие "стари"? Дедо Трпе и баба Трпана што немале друг муабет па на средсело измислувале разни суевериа додека полнеле вода од бунарот. Секој со своето убедувње. Јас лично не верувам во зависноста на тековните 365 дена од првиот ден во годината. Секој ден си е нова песна. Ако работите и штедите ќе имате пари, во спротивно не. Ако направите добар избор на љубовен партнер и заедно си ја негувате врската, ќе имате среќа во љубовта, во спротивно не. Што и да правите на 1 Јануар, тоа ќе си остане за тој ден, но едно е сигурно: доколку ја започнете оваа година со суеверие, цела година ќе ве демнее мислата "Дали ова ми се случи затоа што го направив тоа на 1 Јануар?". |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
antigona
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SREKNA NOVA GODINA.MNOGU ZDRAVJE ,SREKA I LJUBOV.
|
|
Јас имам оружја,кои не ги познавате,имам начини и патишта,кои не ви се познати
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sreknja 2008 god
Mnogu LJUBOV,ZDRAVJE,PARI,BERIKJET.....
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште една Божја година....се надевам дека на сите ке ни биде берикетна, исполнета со здравје и многу радости.
|
|
|
|
bibce
Сениор Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za
one koji vole spavati, ali se uvek bude dobro raspoloženi… Za one koji se još uvek pozdravljaju poljupcem... Za one koji puno rade, ali se znaju i ludo zabavljati… Za one koji greše, ali ne koriste glupe izgovore... Za one koji gase televizor da bi porazgovarali… Za one koji su srećniji kad nešto mogu podeliti nego imati celo… Za one koji su uvek spremni pomoći prijatelju… Za one koji ne vide sve crno ni onda kada su u mraku… Za one koji ne čekaju Novu da bi bili bolji... |
|
beticka
Група Регистриран: 08.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NA SITE VI GO POSAKUVAM ONA STO I NA SEBE SI GO POZELUVAM :
ZDRAVJE, ZIVOT, RADOST , LJUBOV I POMALKU PARI! I OD SE NA SVETOT NOVI PRIJATELSTVA. A ZA VECERVA VI POSAKUVAM MNOGU BAKNEZI ZELBI, SEKS, I ZVEZDENO NEBO, ZALIENO SO SHARDONE, SVEKI I LAMPIONI...... |
|
betty
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бетичка срекен роденден мила.....воедно и срекна нова година
|
|
|
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne baknez za na polnok...BAKNEZI!
BIDEJKI OSTANUVAM DOMA, VI POSAKUVAM UBAVA ZABAVA... I SE OSTANATO STO SLEDUVA POTOA... |
|
people are strange
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и јас на тебе екатерина...се надевам ке имаш убав провод последнава нок од 2007ма а уште поубаво ке ти биде наредната 2008ма година
|
|
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ех кога ќе дојде полноќ. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |