|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница 123 55> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Октомври.2007 во 19:09 |
Od koga postoi covestvoto, tagata i bolkata se postojano prisutni megu lugeto. Site nie koga togas se soocuvame so nekakvi zagubi-zaguba na blizok clen na semejstvo ili prijatel (preku smrt ili zaminuvanje, na primer nekade daleku), zaguba na rabotno mesto, zaguba na organ (operacija na primer), razvodi, razdelbi... Site razlicno se soocuvame so bolkata i tagata bidejki site imame razlicna mentalna struktura....
Bi sakala na ovoj forum sekoj da napise po nesto za toa, da si kaze nekoe svoe iskustvo za pretrpena zaguba, da si ja olesni dusickata-no i da im pomogne na drugite polesno da go prebrodat periodot na taguvanje. Изменето од maria_magdalena - 29.Октомври.2007 во 19:11 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa vaka tagata e licna rabota, obicno covekot tazi po nesto za sto se vrzal. koga ne bi se vrzal za nisto sto e i normalno, ne bi imal za sto da taguva. koga covek taguva togas se zali samiot sebe. ako na nesto mu dademe sloboda kako sto i zasluzuva tagata ke iscezne. koga nekoj ke zamine na drugiot svet lugjeto placejki se zalat samite sebe, nego ne mozat da go zalat, ne znaat kako mu e, neznaat deka mozda bas i voskresnal i si go prodolzuva patot vo druga dimenzija za coveckoto oko nevidlivo. kako mozam jas da tazam po sakanata licnost ako i dadov sloboda, ako ne ja vrzav za mene. vo denesno vreme lugjeto mnogu se vrzuvaat za se i sesto pa koga ke im se skrsi omilenata krigla vo sostojba se i zenata da ja izbrkaat od doma. sepak nema da ja izbrkat deka i neja ja vrzale, naviknale da bidat sluzeni kafe rucek perenje kupuvanje , vesnikot vo raka i uzivaj, mrzlivi. koga parot ke im umra taa se oslobodi, smrta e osloboduvanje, nisto strasno duri moze da se kaze deka e najfantasticniot del od celiot zivot. dobro ne gledaat site taka, pa i da sakat ne mozat. ne e toa sega vazno, nego toa sto toj sto ostanuva naviknat drugite da go sluzat kuka place se zali samiot sebe oti ne znae kako ponataka. celiot zivot go minal pod tugj fener, sega odednas mrak. taka e i so predmetite, nikogas ne mozat da vi go zemat toa sto nikogas i ne bilo vase. ako nesto razmenite za pari, mozda go koristite privremeno, manje-vise, ne se znae koga ke vi letne ili nekoj ke vi go unisti, de go imate de go nemate. ni parite ne se vasi, nesto ke porabotite za toa ke vi dadat nekoja hartija taa ja trampate za farmerki, tie gi nosite pa gi frlate. ako na sve sto poseduvate mu dadete sloboda togas nikogas ne mozete ni da izgubite bilo sto. dajte im sloboda na predmetite i lugjeto, nema nikogas da gi izgubite
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesno razmisluvanje...no pred se dali si zagubil nekoj blizok i kako si se custvuval togas? I dali koga nekoj ke zapadne vo depresija poradi smrt na blizok-toa e sebicnost zatoa sto se zali sebesi?Kade e tuka potrebata od taa licnost, zal za ubavo pominatite migovi so nea/nejze? Togas covek ne treba da ima emocii.... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema nikogas da zagubam blizok, ne e mozno ako site gi sakam i im ja dadov slobodata. ne e lesno ova da se prifati i nikogo ne teram taka da misli. jas napisav sto e resenie, ama koga 99% obratno pravi, e ke ima taga. a i toa , koga eden ke umre pokraj nego ke umrat uste trojca-cetvorica, tie sto najmnogu se vrzale za nego. ako nekogo sakas navistina nemozes nikogas da go izgubis, nikogas. tagata po nego za ubavite pominati migovi, egoto saka toa da se vrati ama ne i dusata. na grobista koga po umraniot mnogu placat ili ne go pustat dusata da mu otide (popot toa go pravi, se moli za da mu ja primat dusata gore) toj ke saka da ostane dole da im pomogne na tie kutri sto sega ne znaat kako ponataka. toa e nesto naj loso koga ke ostane dole, poloso nesto za edna dusa ne mozete da storite pak ke recam da ne i dadete sloboda. covekot zaborava, ama edna dusa nikogas nikogas ne zaborava i koga togas ke vi vrati. Изменето од becenevem - 30.Октомври.2007 во 06:38 |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..
Изменето од ACELERA - 18.Мај.2010 во 21:34 |
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eden isproban recept od mene:
prvo isplaci se na vreme i isturi gi tvoite emocii za da ne bidat potisnati i po nekoe vreme da izlezat od nikade. a potoa, moli se pocesto i so tekot na vremeto ke si dojdes pri sebe. molitvata e cudna rabota |
|
macedonian1
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tagata i bolkata se sostaven del od nasiot zivot, so nivnoto nadminuvawe nie stanuvame posilni i pozreli
nema da zboruvam koj sto da napravi za da gi nadmine tie migovi ,zosto samite znaete najdobro nema sreka bez taga nitu pak bolka bez nadez SE TECE SE SE MENUVA |
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...само менувањето е константно
(ова е веќе виден цитат од еден член од форумов кој стално го користи, со извинување на оној кој се препознава тука) |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од ACELERA - 18.Мај.2010 во 21:34 |
|
kicaan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 20.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tagata i radosta se del od zivotot. Tocno e deka kolku poveke sme vrzani za nekoja licnost,predmet ili zivotno tagata e pogolema .Tuka pomaga porakata na acketite : Boze daj mi sila da go izdrzam toa sto nemozam da go promenam , daj mi mok da go promenam toa sto mozam, a najvazno e da mi dades mudrost da go razlukuvam prvoto od vtoroto
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne moze da se nadminat, ako navistina si gi cuvstvuval...ostatokot od zivotot ke ti bide socinet so tie dva elementi kako glavni...
|
|
str8up
Сениор The Producer Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе го отераш и 300 тој што те прави тажен и прави да те боли и ќе ти помине во поскоро време отколку нормално.
|
|
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od vnatre ke gnies, stradas i goris, dodeka vrisokot ti go topi mozokot. Nemokta i omrazata ke te sovladaat i se sto ke dopres, ke ovene...a ti ke prodolzis da tones ne sakajki da svatis deka nadez za tebe nema na ovoj svet...
|
|
Внеси реплика | страница 123 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |