IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Индивидуи на изминатите 2 милениуми
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Индивидуи на изминатите 2 милениуми

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 979899100101 217>
Автор
Порака
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Статус: Офлајн
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 16:04
Originally posted by inessX inessX напиша:

Bravo za matematicar sto ja otvoril temava
i za mamma,brza,anakin,kalina i dr. sto 4 meseci
pisuvaat za individui a neznaat deka so toa
i samite stanale individui za koi treba da se
pisuvaголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

среќаголемо%20гушкање
kuliraj
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 16:10
Johannes Vermeer van Delft ili Jan Vermeer ili Johannes van der Meer
mislam deka pishuvav neshto za nego,no ne e losho da kazam ushte neshto,so ogled deka mi e eden od po omilenite slikari od toj period.
Znachi,najpoznat holandski slikar zad chii sliki verno prikazana ostanuva cela epoha od XVIIvek.
Slikal so prozirni boi,nanesuvajki gi na platnoto vo poveke sloevi,tehnika koja se vika pointillé.Nekoj pretpostavuvat deka koristel kamera obscura,zatoa shto takvi svetlosni  efekti mozele da se napravat samo so pomosh na odredeni lekji,pa zatoa jas mislam deka e edinstven umetnik koj najdobro ja prenesuva svetlinata vo svoite dela.
Nieden umetnik od toj period tolku lakomo i slobodno ne  go koristel najskapiot pigment vo toa vreme lapis lazuli-prirodniot ultramarin.
Go koristel duri i vo predmetite koi ne morale nuzno da bidat sini,kako shto se zenskite suknji i  lentite na glava,pa duri i za potslikuvanje na senkite,preku koi staval topla crvena i oker taka da tie reflektirajki se po zidovite sozdavale vpechatok kako zidovite da se zagreani od toplo svetlo..(poslednava rechenica ja prepishav намигнување).
Mozebi ke se setite koj e, ako kazam deka slikata "Devojkata so biserna obetka"e negovo delo,koj chital knigata -znae..tamu navodno e opishan negoviot zivot.....

Изменето од mamma - 02.Декември.2007 во 17:05

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 17:32
daaaaaaaaaa svetlina
a  taa e volsebna pogotovo vo "Astronom"
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 18:05
Eve ti svetlina....anakine...iako jas mislam deka povolshebna e vo"Geografot"

Изменето од mamma - 02.Декември.2007 во 22:30

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 18:05

Dusty Springfield

Врска немав која е типкава ама гласот и го знам многу доброголема%20насмевка
Знам дека е генерација со баба ми, само што баба ми уште е меѓу живите. Оваа Дасти наводно била од Англија и не направила некоја којзнае каква кариера, но вреди да ја спомнам само ради "Son of a Preacher Man"....а и затоа што е родена еден ден после мененамигнување
ааа да, и ова го прочитав за неа, типката наводно била единствена белкиња која успевала да им парира на црнкињите во џезот и блузот.

http://youtube.com/watch?v=1BmSscVzNYM

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 20:19
Originally posted by anakin anakin напиша:

...e kako li ce custvuvaa koga kja uklucija fles lampa kako inicijator na ODI SETAJ i rekoa neka bide svetlina

i bi svetlina- svetlina so koja covek gospodari a ne gospodголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

1. covekoj zakon---- pravam so sakam i sakam toa so go pravam

анакин, мислам дека си дезинформиран малку во врска со создавањето
голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 20:24
milo
zborev za flesh lampa koja go inicira LASEROT
zal mi e ako si neupatenaголемо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 21:40
Originally posted by anakin anakin напиша:

milo
zborev za flesh lampa koja go inicira LASEROT
zal mi e ako si neupatenaголемо%20гушкање

јас па викам провоцираш нештонамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 21:44
големо%20гушкање neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2007 во 00:40
MASKI ZVUCI
среќа

Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 00:45

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2007 во 07:43
Sheryl Crow
http://youtube.com/watch?v=9yLnYO9gPMc

za neja pokasno- od koga kje si ja slusnete, abe ova ne e kniga ova e interfakingnet
If It Makes You Happy

Изменето од anakin - 03.Декември.2007 во 07:43

Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2007 во 07:48

dobro utro prijatele ...

ti posakuvam prijatna i uspesna nedela ...

aman samo ne kazuvaj koja nosi silikoni ...

cudo kolku mazite sme bile lesni ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 00:01
Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson poznata na scenata kako
Vanessa-Mae ili...na kineski  陳美, Chén Měi..намигнување(shto ti znachi internet).
Britanska muzicharka na klasichna i pop muzika,rodena vo Singapur,poznata
po svoite izvedbi so violina koja izvonredno dobro zvuchi i koga sviri klasika
no i vo posledno vreme techno.Nejziniot muzichki stil e edinstven i moze da se opishe kako "violin techno-acoustic fusion"zatoa shto poslednite nekolku albumi se vo tehno stil.
Po razvodot na roditelite na svoi 4 godini se doseluva vo Anglija i izrasnuva vo London kako britanski gradjanin.Od svoja 3 godisha vozrast sviri pijano a violina od 5.Interesno e da se znae deka vleguva vo Ginisovata kniga na rekordi kako najmlad solist na violina svirejki gi violinskite koncerti na Bethoven i Tchaikovski.
E ,ova sega e najvazno: rangirana e kako najbogat mlad izveduvach pod 30 godini vo Britanija vo Sunday Times Rich List vo 2006 godina,so bogatstvo od okolu 32 milioni funti ili 64 milioni $...po prodadeni bileti za koncerti i prodadeni 10 milioni kopii nosachi na zvuk.
Toa shto izgleda kako 10 million $ baby..nema vrska so milionite pogore ....
eve link,..slika....uzivajte.
 http://www.youtube.com/watch?v=7zmyWbiSE9c

Изменето од mamma - 04.Декември.2007 во 00:57

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 00:50

Sigmund FREUD(sigmund frojd)
covekot koj so definitivno napraj revolucija vo psihologijata so voveduvanje na takanareceniot psihicki aparat sostaven od svest,podsvest i nadsvest od edna strana i so voveduvanje na seksualnosta vo site segmenti od psihickiot zivot.
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 979899100101 217>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.