|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 979899100101 217> |
Автор | |
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
kuliraj
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Johannes Vermeer van Delft ili Jan Vermeer ili Johannes van der Meer
mislam deka pishuvav neshto za nego,no ne e losho da kazam ushte neshto,so ogled deka mi e eden od po omilenite slikari od toj period. Znachi,najpoznat holandski slikar zad chii sliki verno prikazana ostanuva cela epoha od XVIIvek. Slikal so prozirni boi,nanesuvajki gi na platnoto vo poveke sloevi,tehnika koja se vika pointillé.Nekoj pretpostavuvat deka koristel kamera obscura,zatoa shto takvi svetlosni efekti mozele da se napravat samo so pomosh na odredeni lekji,pa zatoa jas mislam deka e edinstven umetnik koj najdobro ja prenesuva svetlinata vo svoite dela. Nieden umetnik od toj period tolku lakomo i slobodno ne go koristel najskapiot pigment vo toa vreme lapis lazuli-prirodniot ultramarin. Go koristel duri i vo predmetite koi ne morale nuzno da bidat sini,kako shto se zenskite suknji i lentite na glava,pa duri i za potslikuvanje na senkite,preku koi staval topla crvena i oker taka da tie reflektirajki se po zidovite sozdavale vpechatok kako zidovite da se zagreani od toplo svetlo..(poslednava rechenica ja prepishav ). Mozebi ke se setite koj e, ako kazam deka slikata "Devojkata so biserna obetka"e negovo delo,koj chital knigata -znae..tamu navodno e opishan negoviot zivot..... Изменето од mamma - 02.Декември.2007 во 17:05 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daaaaaaaaaa svetlina
a taa e volsebna pogotovo vo "Astronom" |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve ti svetlina....anakine...iako jas mislam deka povolshebna e vo"Geografot"
Изменето од mamma - 02.Декември.2007 во 22:30 |
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dusty Springfield Врска немав која е типкава ама гласот и го знам многу добро Знам дека е генерација со баба ми, само што баба ми уште е меѓу живите. Оваа Дасти наводно била од Англија и не направила некоја којзнае каква кариера, но вреди да ја спомнам само ради "Son of a Preacher Man"....а и затоа што е родена еден ден после мене ааа да, и ова го прочитав за неа, типката наводно била единствена белкиња која успевала да им парира на црнкињите во џезот и блузот. http://youtube.com/watch?v=1BmSscVzNYM |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
анакин, мислам дека си дезинформиран малку во врска со создавањето |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
milo
zborev za flesh lampa koja go inicira LASEROT zal mi e ako si neupatena |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас па викам провоцираш нешто |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MASKI ZVUCI
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 00:45 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sheryl Crow
http://youtube.com/watch?v=9yLnYO9gPMc za neja pokasno- od koga kje si ja slusnete, abe ova ne e kniga ova e interfakingnet If It Makes You Happy Изменето од anakin - 03.Декември.2007 во 07:43 |
|
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro utro prijatele ... ti posakuvam prijatna i uspesna nedela ... aman samo ne kazuvaj koja nosi silikoni ... cudo kolku mazite sme bile lesni ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson poznata na scenata kako
Vanessa-Mae ili...na kineski 陳美, Chén Měi..(shto ti znachi internet). Britanska muzicharka na klasichna i pop muzika,rodena vo Singapur,poznata po svoite izvedbi so violina koja izvonredno dobro zvuchi i koga sviri klasika no i vo posledno vreme techno.Nejziniot muzichki stil e edinstven i moze da se opishe kako "violin techno-acoustic fusion"zatoa shto poslednite nekolku albumi se vo tehno stil. Po razvodot na roditelite na svoi 4 godini se doseluva vo Anglija i izrasnuva vo London kako britanski gradjanin.Od svoja 3 godisha vozrast sviri pijano a violina od 5.Interesno e da se znae deka vleguva vo Ginisovata kniga na rekordi kako najmlad solist na violina svirejki gi violinskite koncerti na Bethoven i Tchaikovski. E ,ova sega e najvazno: rangirana e kako najbogat mlad izveduvach pod 30 godini vo Britanija vo Sunday Times Rich List vo 2006 godina,so bogatstvo od okolu 32 milioni funti ili 64 milioni $...po prodadeni bileti za koncerti i prodadeni 10 milioni kopii nosachi na zvuk. Toa shto izgleda kako 10 million $ baby..nema vrska so milionite pogore .... eve link,..slika....uzivajte. http://www.youtube.com/watch?v=7zmyWbiSE9c Изменето од mamma - 04.Декември.2007 во 00:57 |
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sigmund FREUD(sigmund frojd) covekot koj so definitivno napraj revolucija vo psihologijata so voveduvanje na takanareceniot psihicki aparat sostaven od svest,podsvest i nadsvest od edna strana i so voveduvanje na seksualnosta vo site segmenti od psihickiot zivot. |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
Внеси реплика | страница <1 979899100101 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |