IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 96979899100 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 23:25
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Prasanje do ovie trojca nad mene - sigurno li ste vie Makedonci ???
 Da ne ste vie so bugarski pasosh...i takanareceni makedonci i patrioti???
I do sedmo koleno...i do vlasta poradi pari????I...iiiiiiiнамигнувањенамигнувањенамигнување

Treba da go smenime imeto??? Bravo be marsovec. аплауз

Toa li e politikata na SDSM??? SRAMOTA !!!
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 23:28

I do sedmo koleno...i do vlasta poradi pari????I...iiiiiiiнамигнувањенамигнувањенамигнување

Marso, ne mesaj IME i pari...
Ako nekoj ima barem malku samopocit, ne bi menjal identitet.
Incredible Blue
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 23:32
Koj go veli toa???Pa neli Gujo go smeni vo Buk*rest...ako ne go menuva neka prekine so pregovorite...Koj mu preci...a i imeto ...kakvo ni e za nadvoresna upotreba denes???
Inaku opozicijata mu e kriva na Patorot...za se sto ne cini vo drzavata...sramno e toa...a i ne go biva coveveto...no narodot si go izbral i ke si go trpi...a i krka...
Inaku GOLEMITE patrioti od DPMNE se vsushnost golemi uvlekuvaci na onie na vrvot i taka igraat...primetno e toa i na forumov...збунетостнамигнување
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 23:35
Marsovec, aj vaka... bez upotreba na iminja na partii ili nivni mislenja, iskazi se -

dali si za promena na ime ili ne si?
Incredible Blue
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 23:36

Koj go veli toa???Pa neli Gujo go smeni vo Buk*rest...ako ne go menuva neka prekine so pregovorite...Koj mu preci...a i imeto ...kakvo ni e za nadvoresna upotreba denes???
Inaku opozicijata mu e kriva na Patorot...za se sto ne cini vo drzavata...sramno e toa...a i ne go biva coveveto...no narodot si go izbral i ke si go trpi...a i krka...
Inaku GOLEMITE patrioti od DPMNE se vsushnost golemi uvlekuvaci na onie na vrvot i taka igraat...primetno e toa i na forumov...збунетостнамигнување

Abe vie od SDSM i majkata ke si ja prodadete i se kje napravite samo da dojdete na vlast !

BOLNA ZELBA ZA VLAST.... PUSTA FOTELJA SLATKA E A???? збунетост
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 23:37

tie se najsilnite krekachi  protiv promenata ,газење%20од%20смеење

...nesvesni deka ustvari i ne gi vikaat kako shto se vikaat samite!

...barem onie relevantnite vo svetot!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 23:45
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Marsovec, aj vaka... bez upotreba na iminja na partii ili nivni mislenja, iskazi se -

dali si za promena na ime ili ne si?
Ај нешто да те прашам...дали си за поделба на народот и грабеж на државата....
Е тоа да го нема...ние би биле саглам држава и кој ја е*е и Грција и Европа....Но политичките состојби сега се гибелни за Македонија...токму од квбазипатриотите кои ја урнисуваат со којзнае какви задни намери...Не е ова толку просто како што некои замислуваат...но затоа и Гујо вели дека ќе го смени името...се разбира на оние надвор...а внатре мрси м*да...
Инаку нашето име ...кое денес најчесто се употребува е ФИРОМ...така да и на компјутерот на многу места се појавува...е токму тоа и треба да се замени...а кој и како тоа ќе го стори незнам....а и не верувам дека некој знае....Затоа ако сакаме мир во државата...требе пред се еднаквост на граѓаните, социјална правда и егзистенцијална сигурност за сите....Тогаш може да се зборува за зртвување на секој поединец за политиката на водечките политичари....
Кој пример го даваат неукиве...а и шро работат на тој план за да ние требе да му ја мудруваме??? Па тој не знае што да каже на народот....зошто ние би знаеле...?????дада
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 00:41

dali si za promena na ime ili ne si
?
bash toa prashanje i go imashe pred nekoe vreme tuka, ama,
 ..beshe izbrishana anketata ,...zatoa shto ochigledno na nekoj ne mu se dopadnal rezultatot od nea...

...zatoa , pak kazuvam ,..pitaj go toa inkognito (da odgovarash) ,..pa ke vidish dali i kolku ustvari gi ma tie  shto ke ti odgovorat potvrdno !

...zatoa , nek ne  se lupat  "pozitivcite" vo gradi...koga transparentno odgovaraat!

...inache so samoto toa shto si prifatil da vodish takvi "pregovori" se gleda kolku ti e "silata" ,...kako drzava !

...vistinskite drzavi , teshko se izvinuvaat za raboti i ,koga ustvari,  sfatile deka mu se ogreshile na nekoj ,...a kamoli za toa kako ke se vikaat!

...bog da chuva!
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 10:11

Не е на место прашањево, крале....
Оти истото и Грците го прашуваат- Дали сте вие Македонија, односно, не сте.

Патриотизмот нема да си го мериме....оти ако е така, јас се сметам за поголем патриот од оние кои го фаворизираат Скопје 2014, и сл.

Е вака.... прашањето за името оддамна не се сведува на: Како сакаш да се викаш?среќа
Сите сакаме да се вика државата како што се и вика, Македонија..нормално.
Втурнати сме во понижувачка игра, нејсе, треба да ја играме....е па, не знаеме да ја играме, дури, погрешно ја играме.
Мое мислење е дека досега ќе ја добиевме не само битката туку и војната- со вистинските луѓе. Нејсе, можеби сме заслужиле да го живееме ова што го живееме -по мене, живот под сите стандарди.

Не ми е веќе важно како ќе се вика државата, односно додавка на името е доволно прифатлив компромис за да Мк го реши овој проблем.
Важно ми е Мк да го има тоа што го заслужува: материјален и духовен просперитет, и да е правна држава.
Во спротивно, ќе ни остане само името кое ќе си го закачиме на плеќи како трофеј. Ништо друго нема да имаме што ќе не дефинира.

Не заборавајте....народ и држава кои тапкаат во место на секој можен начин....лесно забораваат кои се, оти немаат ништо опипливо како искуство да ги дефинира- ниту економија, ниту наука, ниту образование, ниту уметност, и притоа традицијата лесно се заборава, сиромаштија на врата-љубов низ прозорец...остануваат само античките спомени кои се форсираат, па токму затоа се форсираат...спомени кои и не се само наши...или тотално небитни за оваа реалност намигнување

Изменето од Kali - 17.Јануари.2011 во 09:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 12:25
...ma kjuti,намигнување

....nekoi  gledaat samo pravo....kako konjite,... koga im e staven...amot!изненадување
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 12:59
Originally posted by brza brza напиша:

...ma kjuti,намигнување

....nekoi  gledaat samo pravo....kako konjite,... koga im e staven...amot!изненадување

Некои не гледаат само право...., некои гледаат малку и на......... ИСТОК!...голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 15:05
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Originally posted by brza brza напиша:

...ma kjuti,намигнување

Некои не гледаат само право...., некои гледаат малку и на......... ИСТОК!...голема%20насмевка
Не само што гледаат, тдааму и пребиваат...пасоши земаат и продаваат патриотизам со тоа што ја ЦИЦААТ ДРЖАВАТА...да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 21:39
Originally posted by Kali Kali напиша:

Не ми е веќе важно како ќе се вика државата.Важно ми е да го има тоа што го заслужува: материјален и духовен просперитет, и да е правна држава. Во спротивно, ќе ни остане само името кое ќе си го закачиме на плеќи како трофеј. Ништо друго нема да имаме што ќе не дефинира.
Не заборавајте....народ и држава кои тапкаат во место на секој можен начин....лесно забораваат кои се, оти немаат ништо опипливо како искуство да ги дефинира- ниту економија, ниту наука, ниту образование, ниту уметност, и притоа традицијата лесно се заборава, сиромаштија на врата-љубов низ прозорец...остануваат само античките спомени кои се форсираат, па токму затоа се форсираат...спомени кои и не се само наши...или тотално небитни за оваа реалност намигнување

Kali, protivrecna si...
Koga kje ti go smenat imeto, nemozes da ja zaboravis tradicijata, bidejki kje ja snemas... so siromastijata pak kje treba sami da se spravime... ekonomija i taka nemame, no kje nemas nitu nauka, nitu umetnost, a vo pravnata drzava sekoj kje ti se mesa, posto ednas vekje si dala da ti se umesaat... vo najbitnoto - identitetot, vo svesta - koja si, sto si, od kade si...
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 21:46

Marsovec, aj vaka... bez upotreba na iminja na partii ili nivni mislenja, iskazi se - dali si za promena na ime ili ne si?

Ај нешто да те прашам...дали си за поделба на народот и грабеж на државата....
Е тоа да го нема...ние би биле саглам држава и кој ја е*е и Грција и Европа....Но политичките состојби сега се гибелни за Македонија...токму од квбазипатриотите кои ја урнисуваат со којзнае какви задни намери...Не е ова толку просто како што некои замислуваат...но затоа и Гујо вели дека ќе го смени името...се разбира на оние надвор...а внатре мрси м*да...

Инаку нашето име ...кое денес најчесто се употребува е ФИРОМ...така да и на компјутерот на многу места се појавува...е токму тоа и треба да се замени...а кој и како тоа ќе го стори незнам....а и не верувам дека некој знае....Затоа ако сакаме мир во државата...требе пред се еднаквост на граѓаните, социјална правда и егзистенцијална сигурност за сите....Тогаш може да се зборува за зртвување на секој поединец за политиката на водечките политичари....

Кој пример го даваат неукиве...а и шро работат на тој план за да ние требе да му ја мудруваме??? Па тој не знае што да каже на народот....зошто ние би знаеле...?????дада

wow... barav samo "sum" ili "ne sum"... da ili ne... prosto, ednostavno. A ne cela novela, a na kraj pak bez odgovor.

Ne postoi narod SDSM ili narod DPMNE.

Postojat MAKEDONCI. Jas sum ti ziv dokaz za toa.
Incredible Blue
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 96979899100 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.