IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9394959697 242>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 14:09
So koj avtoritet go zboruvash toa ?

Sega mi nalikuvash na nekoi muslimanski chlenovi koi reagiraat tokmu na istiov nachin koga ke slushnat neshto sto ne se vklopuva so k*ranot, ne im se bendisuva ili sto nemozhat argumentirano da go objasnat.

Ako ne se lazham, istoto go veleshe i za placebo efektot. Demek i toj e prikazna za mali i golemi deca, neli ?

Problemot ne e vo postoenjeto na klinichkata smrt, vo placebo efektot i vo mnogu drugi raboti, tuku vo nemozhnosta site tie da se interpretiraat spored dogmata na odredenata religija. Zatoa dogmaticharite sekogash odbiraat da gi ignoriraatili ili da im se potsmevaat na faktite otkolku da se soochaat so niv. Za nesoodvetniot alat sto go drhat vo svoite race kriv im e problemot sto treba da se reshi. Toa e sindrom na noj - pikni ja glavata vo pesokot i ako ne gledash, ne slushah i ne velish nishto, togash lavot sto stoi do tebe ne postoi!

Edinstveno Dalaj Lama imashe hrabrost i doblest da go napishi slednovo vo negovata posledna kniga:

"Ako nauchnite analizi nedvosmisleno demonstriraat deka nekoi budistichki tvrdenja se lazhni, togash nie morame da gi prifatime tie naodi i da gi napushtime takvite tvrdenja".

P.S. Branenjeto dogmi kako imperativ na nasheto postoenje vo ovoj svet e samo natamoshno pothranuvanje na iluzijata deka nashata svest go dostignala svojot vrv i treba od petni zhili da vnimavame da ne se strkala nadolu... Kakva zabluda! Toa e sosem sprotivno na seto onoa sto pretstavuva SVEST.

Изменето од Messenger - 20.Јуни.2008 во 15:33
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 22:29

Се лажеш, никогаш не сум го рекол тоа за плацебо ефектот! Плацебо ефектот е докажана медицинска појава и позната и потврдена од дамнешни времиња. Автосугестијата е позната во медицината, никогаш не сум го спорел тоа.

Она со што јас се потсмевав беше натприродната моќ што ти му ја даваше на плацебо ефектот поврзувајќи го со молитвите кај верниците. И затоа во една прилика ти реков: "Жена не може да затрудни со плацебо ефект!" среќа Може некоја цврсто да ја убедиш дека е трудна, да и покажеш лажни гинеколошки потврди и она да верува дека е 100% трудна, но залудно, стомакот нема да и порасне, се разбира доколку не зголеми малку благо во исхраната голема%20насмевка

А за клиничка смрт, реков и пак ќе повторам, тоа не е смрт, медицината не докажала дека се работи за смрт. По најновата дефиниција за смрт, смртта настапува откако ќе прекине активноста на мозокот. После оваа точка, до сега никој се нема вратено со помош на електрични шокови и масажи на срцето за да каже како било шо било. Иако мене Библијата јасно ми кажува дека клиничка смрт не постои, еве сега не се повикувам на Библијата, туку на науката, а науката вели дека клиничката "смрт" не е смрт, туку само привремено прекинување на работата на срцето проследено со посебни засега НЕПОЗНАТИ психолошки реакции во мозокот.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 00:17
EvAngelos, kako mozhe so avtosugestija (ushte eden vozljuben intelektualen termin kako i koincidencijata, koj e "nauchen" obid sto chesto pati se koristi pri davanje odgovor za neshto, bez da se objasni apsolutno nishto) da se unishtat bakterii, virusi ili da se reshat somatski problemi ?

Kolku da stane pojasno, jas ne mu prepishuvam na placebo efektot nadpirodna mok (nashata kreativna mok ne e voopshto neshto natprirodno ili neprirodno), no mozhebi ti toa taka si go interpretirash.

Na krajot, nemozhnosta na zhenata da zatrudni so placebo efekt ne go negira postoenjeto na toj efekt.

P.S. Klinichka smrt ne e SMRT. Nema potreba da elaborirash za neshto sto site go znaat. Ako beshe smrt, togash chovekot nemashe da bide povraten vo zhivot. Nie zboruvame za onoa sto se sluchuva vo periodot koga chovekot ne e "nitu na nebo i nitu na zemja". Sto se sluchuva koga dushata se sprema da go napushti teloto, no vmesto da ja raskine vrskata so nego se vrakja nazad vo svojot materijalen dom.

P.P.S. Koga sme veke kaj smrtta, eve eden primer od zhivotot koj mi beshe prenesen od majkata na zhena mi, kako ochevidec na toa sto se sluchilo. Imeno, vo seloto bila teshko bolna edna zhena i vecherta se sobrale rodninite, megju koi bila i baba mi, za da ja ispratat kutrata od ovoj svet. Nekade pred polnok zhenata ispushtila dusha i samo sto pochnale da ja oplakuvaat taa se povratila vo zhivot i vednash povikala - "pojdete kaj Stojna lugje, zhenata umira!!!" Site, vkochaneti od neochekuvanoto voskresnuvanje, ne se pomrdnale od mesto. Zenava nekolku pati im povtorila da pojdat kaj Stojna bidejki taa umira, dodeka site sedele i ja slushale mislejki oti se pomestila od umot poradi umirachkata. Koga na krajot ja prashale zoshto zboruva taka, im rekla:

- Koga umrev se najdov pred nekolku lugje koi upanicheno vrtea nekakvi knigi raspravajki se megju sebe deka po greshka me povikale mene vmesto Stojna. Edniot rekol - vrakjajte ja brzo nazad i zemete ja drugata Stojna!

Imeno i dvete zeni se vikale - Stojna! Koga lugjeto poshle kaj drugata Stojna, taa veke bila pochinata.

Изменето од Messenger - 21.Јуни.2008 во 00:20
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 10:34

Добра ти беше оваа со Стојна среќа Ме потсети на македонските народни приказни. Замисли го Гоѓрѓи Колозов како го глуми Господ, а оној Арнаудов (мислам така се презиваше) го глуми ангелот што ги зема душите, а Шенка Колозова ја глуми оваа Стојна. И Арнаудов ја зема Шенка и ја носи кај Колозов и овој му удира заушка на Арнаудов и му вели: "Не бре таа Стојна ќурук еден, другата Стојна ти реков да ја земиш, онаа на Митрета, а не оваа на Трпета. Ајт носи ја назад и доведи ми ја другата Стојна". И потоа Арнаудов ја враќа Шенка дома (со меч во раката да не ги нападнат ѓаолите) и потоа Шенка се буди и вика: "Стојна! Стојна! Одте кај Стојне! аман луѓе што сте виснале над мене, одете кај другата Стојна, она испушта душа, не јас..Стојне Стојне" голема%20насмевка

Се надевам ви се допадна приказнава среќа
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 14:45
Da se veruva ili da ne se veruva ......

Ako ja pogledneme civilizacijata ce vidime deka e prepolna so razni slucaevi koi se neobjasnivi no koi pak odat vo prilog na tvrdenjata na crkvata za postoenje na zadgrobniot zivot - tuka doadjame do klucot a toa e deka tie pojavi, da gi narecam taka, se slucuvale uste pred da se pojavat religiite i kako takvi bile nemozni da bidat objasneto od obicnite ludje i kako takvi egzistirale so vekovi vo najrazlicni formi i najrazlicni objasnuvanja, potoa na scena doadjat religiite kako sto nie gi znaeme i kako takvi davaat objasnuvanje na postoeckoto znaci davaat modus vo ovoj slucaj crkvata za da na toj nacin gi pridobie vernicite, sega toa se inkorporira vo sekojdnevnoto ziveenje i kako takvo (ako shizofrenijata moze da bide genetski nasledna) togas i svesnosta za vakvi pojavi e nasledna i taa e vo genite na ludjeto taka da zenata od nastanot normalno e da za vreme na klinickata smrt ima takov tip na iskustvo zasto nejziniot mozok ne znae za drugo - no toa ne znaci deka ne treba da se veruva deka mozebi toa navistina ne se slucilo naprotiv, od druga strana Evangelos veli deka ne treba da se veruva zasto toj ima drugi veruvanja no prasanje e koga nekoj kako nego bi se nasol vo slicna situacija kakvo dozivuvanje toj bi imal sigurno deka bi bilo razlicno i normalno razlicno objasneto zatoa Messanger ima pravo da se zaprasa kako e toa mozno i da poveruva vo takvo nesto (licno jas sum slusnal za slicni raboti) no isto taka Evangelos od negova tocka na glediste ima pravo da kaze deka toa se prikazni - no so edno morame site da se soglasime deka ONAMU KADE STO IMA DIM IMA I OGAN i ne postoi apsolutno da i apsolutno ne na ovoj svet....

Negiranje na nastani koi doadjaat od narodot ne treba da se zemaat so rezerva samo zatoa sto se od narodot naprotiv, narodot covestvoto ja imaat stvoreno i na svoi pleci ja nosat civilizacijata, taka da nastanot koj go opisuva messenger e ubav primer za neobjasnivoto koe pak nie tezneme da go objasnime od edna strana messenger se zaprasuva kako e mozno od druga strana Evangelos veli deka ne e mozno no ednoto ostanuva deka takov i uste mnogu drugi takvi slucai ostanuvaat neobjasneti a nase e kako ce gi interpretirame no vo taa interpretacija nikoj od nas nema pravo da kaze deka toj ja znae vistinata i toj e vo pravo - od prosta pricina sto nikoj od nas ne bil mrtov a duri i da bil nikogas nema da najde tolku golem broj na ludje koi bile mrtvi kako nego pa posle ozieveale sto ce ja potvrdat negovata verzija znaci ni sotanuva na site da veruvame vo onaa sto veruvame ostavajci gi drugite da veruvaat vo nivnoto....

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 14:48
Religija i vampirite na primer ili djavolot - prvite slucaevi na vampirizam se zabelezeni nekade vo srbija, prva koja izleguva vo presret na ovie tvrdenja so apce odnosno so proces protiv niv e crkvata - glogov kolec, krstena vodicka i cin na isteruvanje na necastiviot koj i den denes se praktikuva - prasanje dali se ovaa prikazni ili pak navistina vampirite i djavolot postojat ???????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
devil6 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2008
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devil6 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 16:45
hehe!! ne postojat takvi gluposti: vampiri, gjavoli i religii
se e izmisleno za polesno vladeenje so prostata raja
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 17:03
Originally posted by devil6 devil6 напиша:

hehe!! ne postojat takvi gluposti: vampiri, gjavoli i religii
se e izmisleno za polesno vladeenje so prostata raja

А со тебе кој владее? Маркс? среќа

Патем, постојат религии: христијанство, ислам, јудеизам, будизам, таоизам, конфучизам, неколку неорганизирани деноминации на атеизам, Харе Кришна итн.
Само во Македонија има 23 регистрирани верски заедници, неразумно и смешно е да се каже дека не постојат религии.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 17:06
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Religija i vampirite na primer ili djavolot - prvite slucaevi na vampirizam se zabelezeni nekade vo srbija, prva koja izleguva vo presret na ovie tvrdenja so apce odnosno so proces protiv niv e crkvata - glogov kolec, krstena vodicka i cin na isteruvanje na necastiviot koj i den denes se praktikuva - prasanje dali se ovaa prikazni ili pak navistina vampirite i djavolot postojat ???????

Постојат ама не такви филмски како што некои ги замислуваат. Најголемите ѓаволи седат со големи христијански титули во црквите а вампирите сме сите ние кога нашите ближни(од било која вера, партија, нација, пол да се) ги присилуваме да размислуваат, зборуваат и прават така како што ние сакаме иако тоа тие самите не би прифатиле да направат и обратно. Во такви моменти едни на други си ги цицаме духовните сили што ако трае, допринесува до психички и физички потешкотии.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 18:54
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Добра ти беше оваа со Стојна среќа Ме потсети на македонските народни приказни. Замисли го Гоѓрѓи Колозов како го глуми Господ, а оној Арнаудов (мислам така се презиваше) го глуми ангелот што ги зема душите, а Шенка Колозова ја глуми оваа Стојна. И Арнаудов ја зема Шенка и ја носи кај Колозов и овој му удира заушка на Арнаудов и му вели: "Не бре таа Стојна ќурук еден, другата Стојна ти реков да ја земиш, онаа на Митрета, а не оваа на Трпета. Ајт носи ја назад и доведи ми ја другата Стојна". И потоа Арнаудов ја враќа Шенка дома (со меч во раката да не ги нападнат ѓаолите) и потоа Шенка се буди и вика: "Стојна! Стојна! Одте кај Стојне! аман луѓе што сте виснале над мене, одете кај другата Стојна, она испушта душа, не јас..Стојне Стојне" голема%20насмевка

Се надевам ви се допадна приказнава среќа

EvAngelos, nesoglasuvanje so tugji mislenja i iskustva, kako i razumnoto elaboriranje okolu toa e pozhelno i prifatlivo vo sekoja zaednica, no potsmevanje i iganje majtap e neprimerno i nedopustlivo.

Kako bi se chuvstvuval ti ako istoto go pravime i nie so tvoite lichni iskustva sto povremeno ni gi doveruvash na ovie strani? Kade bi stignale site zaeno ako toa postojano go pravime eden na drug?

Vo poslednive denovi od tebe chitam podbivanja upateni kon site chlenovi, nebare stanuvash zamena za onie koi go ljubea toj nachin na komuniciranje i koi poveke ne se megju nas na forumov.

Ednostavno takviot nachin na odnesuvanje ne prilega nitu na intelektualec, a nitu pak na vernik. A jas sum cvrsto ubeden deka ti si i obete!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 00:42
Ajdeee sega Majkl pocnuvas so teorii na zaveri deka nekoj vo crkvata pa imal cinovi i se drugo vo red e ne gi branam no sepak temava e nesto drugo, ne za politikata na crkvata, messenger ubavo ja pocna temata do nekade so prakticni primeri preku koi nie treba da gi iskazeme nasite stavovi za tie konkretni slucuvanja a ne za crkvatam, ostai gi tie neka si ja teraat svojata rabota....kako i da e nie nisto ne mozeme da smenime.....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 12:19
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ajdeee sega Majkl pocnuvas so teorii na zaveri deka nekoj vo crkvata vo red e ne gi branam no sepak temava e nesto drugo ... temata do nekade so prakticni primeri preku koi nie treba da gi iskazeme nasite stavovi za tie konkretni slucuvanja ...kako i da e nie nisto ne mozeme da smenime.....

Не се тоа теории на завери(преку глава ми е од истите)туку факти. Големите цркви, католичка, православна, протестантските деноминации, честопати повикуваа и повикуваат на раздор и војни, народот го хушкаат против неистомислениците и тн... Ако некој постапува контра Исусовото учење а се кити со плаштот христијански, тоа е ѓаволски. А можеме да смениме до некаде некои работи ако имаме информација, или барем да не даваме подршка на некои нешта.

Добро, се одалечив, ајде сеа назад кон темата вампири :

Пред некоја вечер околу 00:00 дур се враќав со тролебусот покрај градски гробишта Бутел забележав една згодна цицлеста девојка како седи покрај прозорот блиску до мене. Од патниците само јас и таа бевме. Ја загледав онака, ама она забележа, засрамен се свртев, си велам ќе ја гледам во големиот ретровизор(седевме блиску кај возачот). Но во ретровизорот го видов само сопствениот одраз! Брзо го свртив погледот накај седиштето чудејќи се каде ја снема?! Неколку пати молскавично погледот ми одеше ту кон седиштето крај прозорот ту кон огледалото! Девојката беше сето време тука но во огледалото немаше одраз. Ми се насмевна од увце до увце и јасно видов како два долги, снежно бели катника јасно се наѕираат под усните како кај кучка. Се стаписав!!! Студени морници поминаа низ моето тело... Таа беше вампирка! Испаничено почнав да тропам на средна врата и да урлам „Мајсторе!! Средна отварај брзо, отварај!„ Веројатно мислејќи дека некој од патниците заборавил да се симне, мајсторот запре кратко и ги отвори сите врати. Со леопардско трчање излегов од автобусот, а вампирката по мене! Почнав испаничено да трчам по една патека незнаејќи што да правам.

Во еден миг здогледав црква на околу 100м од мене, „О,фала богу спас во последен час!„ Дотрчав и колку што можев посилно затропав на портите од храмот, повремено вртејќи го погледот наназад - вампирката се доближуваше се повеќе и повеќе. Во последен момент портата ја отвори еден господин на квадрат. „Оче, помагај! Ме брка вампирка!!!„ и уште еднаш се се свртев наназад но... сега немаше никој освен ноќта исполнета со звуци од штурци во далечина. Месечко полн, сјаеше со полн сјај. Малку се смирив, а свештеникот ми упати поглед полн со христијанско сочувство и ме праша: „Крстен ли си чедо мое?„ збунето одговорив дека не сум, та моите беа комуњари, а и нивните родители беа комуњари. „А пари имаш ли?„ праша одеднаш со ладна дистанца. Ги протресов џебовите најдов една 100-ка и нешто ситно метални, му ги пружив „Еве попе...„ - „Ами, шо еве попе?! Само глоговиот колец и светата водичка чинат две пресвети Богородици, а лукче треба сам да си земиш од зелено пазарче! Ај, оди си во мир...„ - ми се насолзиа очите - „Шо сеа плачиш...ем не си крстен, ем пари немаш доволно ем лук не си земал...Ајт!„ и портите од храмот се затворија.
Останав сам во ноќта. Некаде во далечина се слушна завивање на волци. Ги посматрав сенките на статуите светци збунет и осамен во дворот на црквата. Одненадеж сенката како да се помести...Не, стауата се помести! Ужас! Вампирката сеуште беше тука! Се џитна кон мене а јас фатив да бегам.

Трчајќи видов на едно пано плаката со голем наслов „ ИСУС Е ТВОЈОТ СПАС - јави се 0500ххх ххх „ и ми текна дека мобилниот ми е во џеб. Трчајќи низ ноќта со едната рака го укуцав бројот, од слушалката се чу Operator broj 13 „Помош ме брка вампирка!„ одвај изустив задишан - „Смирете се гопсподине, се ќе биде во ред! Првин треба да прифатите дека сте грешник и цврсто да поверувате во Исус оти тој умрел за вашите гревови а ние ќе ви испратиме бесплатно ДВД „ИСУС НАША СУДБИНА - ТВОЈА ИДНИНА!„ на македонски јазик и статичен превод на Новиот Завет на јазикот на етничките заедници...„ тииииит... се прекина, имав кредит 500 денари а во трчањето невидов на дното од плакатата дека пишува со ситни букви „ повик 500ден./мин+ддв „ и токму тогаш ја здогледав најблиската полицијска станица.

Облеан со пот, полуиздишан побарав да интервенираат, превземат мерки, ќотек, едно, друго... „Л.К. дајте ми...Партијска книшка имате ли од некоја на власт што е?„ - „Немам...“ одговорив, „Барем од опозиција книшка?!Мора да сте член на некоја партија за да ве заштитиме!„ рече човекот во плаво и ми ја врати л.карта. „Немам партијска, аполитичен сум! Ќе ви дадам 100-ка„, аууу, кога ме погледна строго - „Баче, за мито и корупција свесен ли си што следи? Зимај тоа 100-ката и бегај од тука дур не те пријавам (телефонски)!„. И да ме нема, пак надвор! А вампирката по мене. Упорна, како да сум едниственото прехрамбено суштество во Скопје. По неколку минути спринт на агонија забележав на исток дека небото се црвенееше како крв.

Зора е, мојот ROLEX - made in china - што го бев купил на Бит-пазар некни, покажуваше 04ч00м. Задишан застанав среде празниот булевар, застана и вампирката и луто засикта кога виде дека сонцето се спрема да ја сврти работата во моја корист, мој спас! Реши да го искористи сепак последниот момент и таман се спреми да рипне кога се зачу труба на камионот на комуналец со портокаловите светла. Неколку секунди подоцна се беше готово.

Автоматските метли и вшмукувачи ја беа собрале и сомлеле ѓаволската крвопијачка. Какво олеснување по морничавиот маратон! Се качив во првата речиси празна 7-ца, некоку патници со сонливи очи во средни години одеа на работа во фабрика, на радиото се слушаше песната од Селин Дион „A new day has come" .

Неколку дена подоцна, бев се симнал ноќе од станот да го исфрлам ѓубрето. Еден од контејнерите беше полн со лук, некој го беше фрлил, со мал залет го фрлив моето ѓубре. Таман камионот на комуналец со ѓубреџиите ги празнеше контејнерите. Возилото полека тргна понатака. Интересно, контејнерот полн лук не го испразниа, збунето го упатив погледот кон камионот што полека се одалечуваше, но сеуште ми беше во домет од неколку метри. Погледот ми падна на ретровизорот. Немаше одраз на возачот...

Изменето од Majkl - 22.Јуни.2008 во 13:26
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 15:25
Ova e super!

Vakva kreativnost ne se srekjava chesto na nashiov sajt, a da ne zboruvame za nashiov podforum.

Respekt!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 16:24
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ova e super!

Vakva kreativnost ne se srekjava chesto na nashiov sajt, a da ne zboruvame za nashiov podforum.

Respekt!

Жива вистина е приказната, жими Стокер, да умре Дракула ако лажам! Од преголема возбуда и стрес заборавив да спомнам додека трчав некаде помеѓу Бутел и Бит-пазар налетав и на една џамија, побарав и таму помош против зулумот што шејтанот ми го пратил. Ама на влезот пишуваше „На аџилак сме во Медина, дојдете другиот петок - Ефендија д-р.Ел-Рахман Кудуз Емин„. Страшно беше!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9394959697 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.