|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика | страница <1 9394959697 105> |
Автор | |
stariot
Сениор Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оригинал: Портрет од Емил Ацев
втор поглед: Ми се допаѓа портретот и обработката. Не е толку агресивна (барем за мене) и убаво ги доловува сите елемнти (да не ги нарекувам брчки, пори...) на лицето. Меѓутоа јас би го предложил следново: Поинаков кроп/кадар. Црно-бела варијанта со додаден филм шум (како на околу 800 исо). Очите се малку осветлени, а неговото десно око е плус и малку изострено. Негде чепкав со малку burn, но не знам точно каде. Поздрав! Изменето од stariot - 23.Октомври.2008 во 19:26 |
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
emilio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 13.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ti kazam najiskreno mi se dopaga toa sto si go napravil!Bravo i ti blagodaram na trudot sto si go vlozil!
Pozdrav! |
|
You create your own universe as you go along!
|
|
stariot
Сениор Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Milo mi e. Pozdrav |
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
safra
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 16.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
оригинал
втор поглед |
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
saruska
Нов член Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
C:\Documents and Settings\user\My Documents\sara\New Folder\awtb1ymew.jpg
mislam deka vaka e pointeresno |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NA STO MISLESE????
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam deka saruska sakase da postira fotka, megutoa ni dade link od my documents :)
Sara vidi gi upatstavata za postiranje fotki ako na toa mislese |
|
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
|
|
saruska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da na toa mislev ama neznaev kako da ja postiram fotkata,moze sovet?
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Saruska,
Verojatno ima nekolku nachini na postiranje fotografii na ovoj forum, a jas ke ti ja posocham ednata od niv sto ja koristam i samiot. Prvin, slikata sto sakash da ja postirash namali ja vo PS da ne e pogolema od 600-800 piksela (inaku ke bide pregolema za objavuvanje i ke odzeme mnogu prostor na stranata), a rezolucijata dovolna e da bide so 72dpi. Vakvata fotogafija prvin objavi ja na nekoj sajt za hosting. Jas go koristam http://www.imageshack.us/. Ima i drugi kako nego, pa ti odberi si sto najmnogu ti odgovara. Otkoga ke ja stavish fotografijata na toj sajt ke dobiesh link koj ke treba da go kopirash i da go postirash na nashiot forum. Postiranjeto na linkot e ednostavno. Pogledni gi simbolite na gornata strana od prostorot na koj pishuvash komentari: Dali go zabelezhuvash simbolot so kamera? E sega, linkot sto go dobi od hostiranata fotografija ke go postirash preku posocheniot simbol. Prvin ke "kliknesh" na toj simbol i ke dobiesh edno prozorche . Linkot ke go prenesesh vo toa prozorche i ke "kliknesh" OK. Ako imash povekje sliki za objavuvanje ke treba ovoj proces da go povorish povekje pati. Koga ke si gotova so tekstot sto sakash da go napishesh i slikite sto sakash da gi postirash i koga ke stisnesh na "Vnesi replika" site sliki ke bidat objaveni so tvoite propratni tekstovi. Изменето од Zoran K - 09.Ноември.2008 во 18:03 |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со исправен лев ѕид со исправен под Изменето од bobicar1 - 10.Ноември.2008 во 01:06 |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originalna i alternativna:
Originalnata mnogu mi se dopagja iako mislam deka malu e "flat" i deka treba da se zgolemi kontrastot. Isto taka, dobro bi bilo da se popravat izgorenite povrshini na noseto, nad i pod okoto. Od druga strana, jas sum navistina iznenaden od liceto na detevo koe e zhiva istorija, nebare gledame nekakov starec pred nas. Zatoa, jas si dozvoliv da ja iskoristam ovaa retkost, pa gi akcentirav luznite koi mu davaat taka neobichen i nezaboraven karakter. Изменето од Zoran K - 12.Ноември.2008 во 03:31 |
|
saruska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Saruska, interesno viduvanje na fotkata :-)
Inaku, imas i podobar nacin za postiranje fotki. Koga ke kliknes na 'odgovori" na bilo koj post, (namesto na nov post), ke ti se pojavi gore fotoaparatce so strelka, vo redot ikoni. Koga ke kliknes na nego, namesto na aparatceto bez strelka, mozes direktno da stavis fotka... Poz! |
|
Внеси реплика | страница <1 9394959697 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |