![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9192939495 242> |
Автор | |||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Јас повторно му благодарам на дешад на одговорот, особено затоа што потврди дека и во исламот, како и во православието, треба некој попаметен и поначитан (кај нас со Светиот Дух) да ти го толкува словото Божјо. Интересно, зарем не?
![]() И се извинувам што ви пречев на тебе и на Марија, сега ве оставам сами да си ја продолжите дискусијата. Се надевам дека и Марија нема да ми замери и ќе ми прости на моите привремени мешања... ![]() |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
![]() |
|||
vili2121 ![]() Сениор ![]() ![]() Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
||
dali i za sto se svikuva JIHAD (znam deka ne e napisano dobro) vojna protiv nevernicite
ako moze podetalno za ova |
|||
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
|
|||
![]() |
|||
bratljube ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
||
ne e se vo imeto, ama KATASTROFALNO e, koga edna crkva se narekuva najprvin Makedonska, Srpska, Grcka, itn., a nikade HRISTOVA?
KOJ KE SE ZASRAMI OD HRISTA I TOJ KE SE ZASRAMI OD NIV NA SUDNIOT DEN. |
|||
![]() |
|||
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
||
Тој е дете, има време за него, само некако многу лично и горделиво ги прима работите... инаку за него постои недеж, може да се поправи...
Абе детенце... како можат овци и волци да се чуваат во една кошара?
Никако...
Зарем сите христијани не се христијани и не се знае дека православните се христијани ,,,,
![]() Кога некој отстапува од основата, тогаш настануваат такви поделби... и многу нормално е да ги има, бидејќи овците и козите (волците) не можат да живеат заедно...
Ајде, читај таму, најди ги читатите... ти си мал книжник...
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
![]() |
|||
makarios ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
||
Ете, Алдра, гледаш како се греши.
А замисли пак, така да си лупаш за Светото Писмо. Добро рече Опитен, ако срцето не ти е очистено од страстите, и сам, произволно си го тумачиш Писмото... |
|||
![]() |
|||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
makarios ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
||
Сакаш да кажеш дека првиот пат згреши? Замастените зборчиња треба да се исфрлат, така? |
|||
![]() |
|||
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
||
Па добро де барем има Христијанска а во МПЦ нигде не гледам ни Х а камоли Христијанска. Нас Христос ќе не спаси а вас можеби Македон и Православос!
|
|||
![]() |
|||
||
Come again? ХБЦ - Бто е додавка на Хто ![]() |
|||
![]() |
|||
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
||
Се нарекуваЛЕ и се нарекуваат со нивното правилно име: Христијани. Не верувам дека ќе најдеш некој да рече: Јас сум Баптист. Биле наречени од другите така.
|
|||
![]() |
|||
||
Мене сеуште ме буни ова, како што ме бунеше „светиот великомаченик...“ |
|||
![]() |
|||
||
Па сега реши се дете - некој друг ги нарекол или самите се нарекле. Нели понапред се гордееше дека така се викаат затоа што биле крстени и тоа го давале до знаење.
„ле“ е минато свршено време. Кажи ми сега како се декларираат? бај д веј, сите христијански деноминации се декларираат за христијани затоа што сите веруваат во Христос, тоа веќе еднаш ти го кажав. Изменето од Maran Ata - 03.Ноември.2008 во 02:59 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Ете гледаш дека не се нарекле туку биле наречени. Инаку си се декларирале како Христијани.
|
|||
![]() |
|||
||
Баптисти се наречени затоа што во 17-ти век се бунеле и повторно се прекрстиле. Затоа на почетокот се викале ана-баптисти. Компренде? Јасна историја. И доста се ваѓаш. Прво велиш дека така се наречени принудно, за потоа да се фалиш со називот. Изменето од Maran Ata - 03.Ноември.2008 во 02:51 |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9192939495 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |