IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Кој ја присвојува историјата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој ја присвојува историјата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 147>
Автор
Порака
ntg2003 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 483
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:10
Он и Лазар Кулишев стана Кулишевски...ама нейсе..
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:13
Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Он и Лазар Кулишев стана Кулишевски...ама нейсе..

Е добро де..
Имаш и руси кои завршуваат на ски, сега и они ли се македонци..
Имаш и руси кои завршуваат на ов...
Сега и они ли се бугари..?
Игор Сиркоски..
На пример...
Провери по нет и кажи ми што си нашол за тој човек
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:20
Originally posted by дуле дуле напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Што стана со Ѓорѓи Македончето,абе Дуле ти ни за априлското востание ништо незнаеш а објаснуваш за Македонија.КОлку сте вие ТуркоМонголите прости не ја познавате сопствената историја а сакате да ја имате Македонската.Шутрацинамигнување

Зошто? Знам достатачно за хероjот Георги Македончето - Измирлиев

Значи Руски Официр во го кренал востанието а?намигнување
Кон врв
Tome1 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 28.Февруари.2008
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tome1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:28
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Кемал Ататурк
Ама тој мислам дека не е македонец, туку е турчин..

Kemal Atatjurk e pomak od solunskite sela.Pomacite-sa bugari ,so silata na teror napraveni mjusulmani,prieli isljama,no zapazili cistiot bugarski govor,folklor-pesni,hora....

Sakam Skopsko

Изменето од Tome1 - 13.Март.2008 во 13:31
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:33
Абе гледам јас се помаците у Бугарија се крстија Турци затоа зошто имаат ТуркоМонголски происход.СЕ враќаат кон коренитеголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:37

Што стана со Ѓорѓи Македончето,абе Дуле ти ни за априлското востание ништо незнаеш а објаснуваш за Македонија.КОлку сте вие ТуркоМонголите прости не ја познавате сопствената историја а сакате да ја имате Македонската.Шутрацинамигнување

Георги Измирлиев-македончето не знам да е станал офицер. Верно што е постапил во Военото училиште во Одеса во есента на 1873, и е бил jункер во 59-и Лjублeнски пехотен полк. Но дали е успел да се изучи до редовен офицер - мислим што не му стигнало времето.
И Гоце Делчев е бил jункер без да може да стане офицер.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tome1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:41

Абе гледам јас се помаците у Бугарија се крстија Турци затоа зошто имаат ТуркоМонголски происход.СЕ враќаат кон коренитеголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Ova e mnogo glubok moment.Pomacite se pisuvat denes ponekoga turci,oti ima edna skrita omraza ponekogas zaradi razlicieto na   religiite.Ima edna bolna sovest od pomacite deka stanali mjusulmani.Ne e navsekude-no ponekogas go ima.Dnes ima pomaci deka se vrastat kon Hristijanstvoto-ima edin svestennik-otec Bojan Sar'ev-vo   planinata Rodopi-deka celi sela vratil vo Hristijanstvoto.

Sakam Skopsko

Изменето од Tome1 - 13.Март.2008 во 13:41
Кон врв
tanas3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Декември.2007
Поени: 233
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:41
http://news.ibox.bg/news/id_740246155 - Болни Мозъци всякакви!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:44

Георги Измирлиев-македончето не знам да е станал офицер. Верно што е постапил во Военото училиште во Одеса во есента на 1873, и е бил jункер во 59-и Лjублeнски пехотен полк. Но дали е успел да се изучи до редовен офицер - мислим што не му стигнало времето.
И Гоце Делчев е бил jункер без да може да стане офицер.

Е како сега Јункер?Па нели бил официр,најценен во трновскиот револуцинерен округ!?!
Кога нешто не одговара тогаш е под знак прашалник,зар не!голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:51

Помаците имат повеке словенски произход одколкото jас или ти. Даже еден полски (од Полска) учен тврдеше што поимот "помаци" иде од "польаци". Мислил е на едно големо мнозинство павликени (арменци-ортодоксалисти заселени во Тракиjа од ромеите). После трурското освоjуване на Балканите тие са емигрирали во Полска, ама после некое време са се вратили и са приели муслимансвото. И така са станали "помаци". Таа теориjа во днештно време се смета за недоказана. Помаците са исти како торбешите и босанците - муслимизирано месно словенско население. А дали бугарските помаци се пишат турци - има такива, но са малко. Даже повекето (особено тие што живеат во градовите) не са си врнали муслиманските иминьа и се уште си носат ристиенските иминьа наметнати им уште од Тодор Живков. Иначе е факт што во голема степен (особено по селата) помаците гласуват масово за турската етническа партиjа - ДПС на Ахмед Доган. А зар у вас торбешите не се ли декларираат веке како албанци (во Реканскиот раjон и Дебарско)?
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:56
Originally posted by Tome1 Tome1 напиша:

Кемал Ататурк
Ама тој мислам дека не е македонец, туку е турчин..

Kemal Atatjurk e pomak od solunskite sela.Pomacite-sa bugari ,so silata na teror napraveni mjusulmani,prieli isljama,no zapazili cistiot bugarski govor,folklor-pesni,hora....

Sakam Skopsko

Ti imas seriozen problem so tvojot identitet drugar, ne si ti kriv si pominal niz bugarska masina za perenje mozoci.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 13:59
смеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеење

Абе многу сте циркус голем,пишав и претходно - кога нешто не одговара тогаш не е во ред.Денес помаците во БУгарија сами се пишуваат како ТУрци и земаат Турски пасошинамигнувањедодека истото тоа не се случува у Македонија,и ние имаме Македонци муслимани ама тие сите тврдат дека се Македонци,дури и гораните во косово тврдат дека се Македонци муслиманиголема%20насмевканамигнување
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tome1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 14:04
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by Tome1 Tome1 напиша:

Ti imas seriozen problem so tvojot identitet drugar, ne si ti kriv si pominal niz bugarska masina za perenje mozoci.

Eror-nema takvo nesto.Idintiteto na gospodinot Tome1 e formiran bez pranje na mozoci-barem sto se odnesuva do makedosnkoto prasane.Ti ke lo mojes da najdes barem edna dokaza-ama ne od denesnite makedosnki pisaci-istoricari-ami od drugi-deka Samuil..Ilinden..sa "makedonci"-a ne bugari ?
Sakas li da najdem link-deka fo Frenskata Enciklopedija pisuva,deka makedosnkiot jazik e dialekt na bugarskiot ???

Tom
Sakam Skopsko....i Moira

Изменето од Tome1 - 13.Март.2008 во 14:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 14:06

смеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењеАбе многу сте циркус голем,пишав и претходно - кога нешто не одговара тогаш не е во ред.Денес помаците во БУгарија сами се пишуваат како ТУрци и земаат Турски пасошинамигнувањедодека истото тоа не се случува у Македонија,и ние имаме Македонци муслимани ама тие сите тврдат дека се Македонци,дури и гораните во косово тврдат дека се Македонци муслиманиголема%20насмевканамигнување

Щом те интересира вопросот за помаците - ете ти еден интересен саjт:
http://pomaks.blogspot.com/search/label/Помаците-кои%20са%20те%3F
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 147>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.