|
Струмички карневал |
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Автор | |
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Емил, подобра маска од природната нема
Инаку мене ме вика една колешка, ама толку пат за една вечер не ми се исплати.
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i na mene ne mi se isplati... ama zatoa na kjerka mi i se isplati...
i me prasha so onie detski prashanja - mamo imame li rodnini vo strumica a jas morav da bidam iskrena i da i kazham - imame
Изменето од viktorija123 - 26.Февруари.2014 во 14:23 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Срцка мала е за сама или може со друштво?
Се надевам убаво ќе си поминат/поминете. А знам дека е забавно, ми се допаѓа карневалот. Да видам З.З дали ќе касне некој (жив) човек
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
blagodaram mozhe i bez mene ...
vazhno imame rodnini...
Изменето од viktorija123 - 26.Февруари.2014 во 14:27 |
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Карневалската химна. |
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozhe sepak kje donesam pravilna odluka...
|
|
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
и мене ми се оди
ние се карневалисуваме за прочка, јас секоја година си сум принцеза
|
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја имам поише роднини таму од тука ама немам време да одам
Инаку Емил, нема врска со пивофест..ако си за таков тип на забава има Струмица опен фестивал некаде средина на август. Карневалот е карневал Не мора да си со маска, имаш ефтино жестоко за да си се маскираш..забавата е на плоштадот и по улиците и нормално се продолжува по ноќните клубови до сабајле (а и струмичанките се бонбончиња) Кој не бил (а и кој бил) му препорачувам да оди |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Утре започнува Струмичкиот карневал,со концертот под маски на музичкото
училиште „Боро Џони“. Веќе од наредниот ден (петок) градот живнува и
маските ги гледаме на плоштадот по улиците и булеварите. Во сабота
маските ќе продефилираат низ неколку улици, а мапата на фотографијата
подолу многу појасно ја отцртува маршрутата на движење на карневалската
поворка за време на главната карневалска вечер.
|
|
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наградниот фонд за Струмички Карневал изнесува 5375 eвра
Вкупниот награден фонд за Струмички карневал 2014 изнесува 5.375 Евра во нето износ, односно околу 340.000 во денарска противвредност, или околу 410.000 во бруто износ. Согласно Правилникот за организација на Струмичкиот карневал во секоја од осумте категории можат да се поделат по три награди: прва, втора и трета. На Струмичкиот карневал ќе се доделат 24 награди, а останува можноста на комисијата да додели дополнителни награди. категорија А (Групна маска со 50 и повеќе лица ) Прво место – 800 Евра, второ место – 700 Евра, трето место – 600 Евра категорија Б (Групна маска со 20 до 49 лица) Прво место – 500 Евра, второ место - 400 Евра, трето место – 300 Евра категорија В (Групна маска со 10 до 19 лица) Прво место – 350 Евра, второ место – 250 Евра, трето место -150 Евра категорија Г (Мала група – изворна тема) Прво место – 150 Евра, второ место – 100 Евра, трето место – 75 Евра категорија Д (Мала група – слободна тема) Прво место – 150 Евра, второ место – 100 Евра, трето место – 75 Евра категорија Ѓ (Поединечна маска – изворна тема) Прво место – 100 Евра, второ место – 75 Евра, трето место – 50 Евра категорија Е (Поединечна маска – слободна тема) Прво место – 100 Евра, второ место – 75 Евра, трето место – 50 Евра категорија Ж (Маскирана музичка група) Прво место – 100 Евра, второ место – 75 Евра, трето место – 50 Евра
На овогодинешниот Струмички карневал во карневалската поворка ќе учествуваат 41 маска и 2500 маскирани лица |
|
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Првиот човек на Струмица, Заев - Самурај неговата жена Зорица - Гејша на годинешниот ...Струмички Карневал... |
|
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |