IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 58>
Автор
Порака
551mb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 207
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај 551mb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2007 во 17:28
VOOPSTO NE MI PRETSTAVUVA PRECKA DA GO REALIZIRAM ODNAPRED ZACRTANOTO SCENARIO,NO NE SAKAM EDNOSTAVNO NEKOJ I NEOSTAVIL PROSTOR ZA TAKVO NESTO,A NAJMALKU NEKOJ...KOGO GO KARAKTERIZIRA LAGATA...KOJ EDNAS ME IZLAZAL KE ME IZLAZE USTE MNOGU PATI...ZATOA NE BLAGODARAM NA DOVERBTA I LJUBOVTA KOJA NE SE KUPUVAголема%20насмевка...NAJсреќаOD MENE...мафтање
Кон врв
football manager Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2006
Локација: Macedonia
Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај football manager Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 01:48
големо%20гушкање Bravo za site sto del od svoite cuvstva gi spodeluvaat so site nas.
Кон врв
MissSexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2007
Локација: Cook Islands
Поени: 364
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MissSexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 08:48
Sama ,
dodeka spomeni mi se vrtat kako film niz glava , go osekam soleniot vkus na solzite koj postojano tecat po moeto lice...
Te sakam , ne to e ne dovolen zbor , te obozavam a se plasev da ti se predam , sega se kajam i se osekam kako na pust ostrov kade sto nikoj ne me razbira .
Vratise i vratime vo zivot , te molam .....
U never get a second chance to make a first impression
Кон врв
tytysh Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 59
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tytysh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2007 во 21:07
TE SAKAM NAJMILA I NE SE OTKAZUVAM OD TEBE PA SO SAKA NEKA BIDE NE ME INTERESIRA. TE SAKAM I NE TE OSTAVAM BIDEJKI VAKVA ISKRENA LJUBOV KAKO SO JA CUSTVUVAME I DVAJCATA NE SE RAGA PO FTOR PAT. DOAGA SAMO EDNAS I JA IMAS ILI JA NEMAS? AKO JA NEMAS TOGAS PROPAGAS AKO JA IMAS JA NAJDE SREKATA NA ZIVOTOT JA NAJDE SMISLATA ZA SO ZIVEEES.

sakaj i bidi sakan
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2007 во 19:03
ЈАС ЈА САКАМ,ТАА МЕНЕ НЕ...,ЈАС ЈА САКАМ,ТАА МЕНЕ НЕ...,ЈАС ЈА САКАМ,ТАА МЕНЕ НЕ...,ДО ТРИ ПАТИ,СЕГА ТАА ПАК НЕ МЕ САКА,ЈАС ПАК СИ ЈА САКАМ!!!АААА...ИСУСОВ ВЕНЕЦ НА...!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
#Emili# Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај #Emili# Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2007 во 20:01

Se plasam…

Se plasam…od lisjata vo esen…

Tie se premnogu temni…

Pagaat za da bidat zgazeni…

Dali i so mene ke se sluci toa?

Se plasam…od silniot vetar…

Toj duva silno od strav da ne prestane…

Ja krie licnosta pod silata…

Dali i jas ke se krijam?

Se plasam…od prekrasnata pesna…

Otprvo milozvucna. Privlecna.

A potoa zdodevna…

Dali i jas ke zdodeam nekomu?

Se plasam…od tvoite oci…

Zarobile tolku nevini.prinuduvajki gi na ljubov…

Ljubov, koja ne bila obostrana…

Zarem jas ke sum edna od niv…?

Ova mi e odamna napisano.....среќасреќа

Yesterday is history...tomorow is mystery...Today's day is a present.That's why it's called that way...
Кон врв
Izzi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 4475
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2007 во 20:17
аплаузаплаузаплауз
Те бива...голема%20насмевка
Кон врв
Zeska Domakinka Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2007
Поени: 37
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeska Domakinka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 06:20
epa vaka saa, se znaeme znam deka me pamtite- ona sexy baby bev do pred dva dena ali neso mi se blokira toa pa napraiv nov profil. eve me sega vaka.
za temava sakav da kazam samo super, i mi se dopagaat vakvi slatki ubavo temi bravo za toj sto ja otvoril- izvini posle ke procitam ne obrativ paznja od so sakav poprvo da vlezam i da spodelam nesto napisano od mene licno isto taka sto e del i od nekoi moi knigi, posto sum pisatel- aj taka da se narecam..:P imam napisano 6 knigi od koi ednata sega se pecati ke vi dadam na site primeroci:) pa vaka...љубовљубовљубовљубовљубовљубовљубов

Onoj [to qubi silno, go ma~i silen strav, a koga stravot rasne, qubovta gori posilno. Onamu kade [to vladee qubovta, qubomorata sebesi se narekuva stra`ar na qubovta.
^esto pati se zapra[uvav kako li sudbinata mi dozvoli da te imam, da bidam sre]na pokraj tebe, da go do`ivuvam sekoj mig daleku od sekojdnevnite razo~aruvawa. Ponekoga[ si pomisluvam kolku li samo qubov ima vo mene, koja sakav da ja podaram, a nema[e komu.  I sega, progleduvaj]i niz gustata bura koja go ni[a[e srcevo moe, te zdogledav tebe. Podgotvena da trgnam po trnliv pat, po ogan, po mraz. Sega ima nekoj, postoi ne[to vo `ivotot moj, [to j agree du[ava moja. Qubov moja, dali vo sevo ova postoi nekakvo zna~ewe za tebe?

Mil moj, slu[a[ li kako vnatre[nosta moja te vika? Duhovno te miluva, vo mojot svet te pokanuva. Mnogu ne[ta ne povrzuvaat... Mnogu ne[ta posakuvam, i znam,  so pomislata deka te imam tebe, ke gi ostvaram. Koga tivki momenti, bez tebe doa\aat, me obzema strav, nesigurnost i o~aj. Depresivnite momenti go te[at mojot um. Pomisluvam deka pove]e nikoga[ ne ]e qubam ko tebe. Se pla[am da prodol`am niz `ivotot, sama bez tvoeto ego. Me pravi[ radosna, me razne`nuva[. Poleka se svrtuvam  nanazad, kon edno bolno minato, i poveke ne, ne sakam da se rasta`nuvam. Poglednuvam vo tvojata nasmevka, vo ~ija radost, se sokrila sudbina. Dozvoli mi d ate baknam, da vlezam vo tvojot svet.  Me toplat tvoite pregratki, pregrni me za da ne is~eznam, da ne me ponese so sebe, viorot na nesre]ata. ~uvaj me, cvrsto pregrni me, ne`no pomiluvaj me...

Ne dozvoluvaj nikomu pome\u qubovta na[a da zastane. I `elezni portico ogromni oklopi, ]e gi otvoram, i more od neprijatnosti, ke go preplivam, i niz trwe bosa ]e pregazam, zo[to qubovta ne znae za granici, zo[to qubovta e sveta, zo[to vo mene, za tebe cveta. Koga no]ta ke go posteli svoeto temno platno vrz denot svetol, I vo tvoite pregratki jas poleka zaspivam, toga[ Bog, son prekrasen mi pra]a. Toga[ moite ne`ni fantazii gi dopiram, gi o`ivuvam.

Qubov moja, i toga[ koga ke dojde krajot na svetlinata, na denot, krajot na svetot, krajot na mojot `ivot, i toga[ mil moj koga mojata du[a polna so `elbi, ke lebdi nekade vo svemirot na realnosta, i toga[ svetlino moja [to go iscrtuva[ mojot `ivoten pat, so nevidliv konec ke bidat povrzani mojata du[a [to i toga[ za tebe ke treperi, so tvojot ne`en  lik so tvoeto  nemirno srce so tvojata prekrasna nasmevka, topla pregratka, so tebe...

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeska Domakinka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 06:21

Jas sum...

Koga eden den posle mnogu godini ke pomisli[ deka site zaboravile na tebe, ke sfati[ mnogu raboti poradi koi vredi da se zapra[a[ samiot sebesi koj li sum vsu[nost jas?Pomisli samo u[te kolku li o~i samo bile rasplakani kako tvoite. Kolku li du[i ne znaele da ja opi[at bolkata od kade [to izviraat solzite. A jas povtorno pla~am I niz moite obrazi vrelite solzi ostavaat tragovi. Po~uvstvuvav te[ko, bolno... Si velam- kolku li e te[ko da bide[ ~ovek koga sudbinata te ma~i, premnogu pati[, ~uvstvuva[ lutina, a nema komu da mu vrati[!Kade li be[e sive ovie godini, koga vo mra~noto doba jas od kanxite na zloto begav, tivko lipav I tvoeto ima go izgovoruvav.

-“Prostete mi site, dlaboko se izvinuvam, [to jas ve sakam, [to jas moram da sum  megu vas.A za nikoj i ni[to- ne sum. Nekoj- sum, zo[to ste me sozdale za da bidam, ne[to- sum , zo[to postojam i ne sum ni[to. No, se soo~uvam so sli~nite frazii sepak prodol`uvam ponatamu. Za mene ne se bezna~ajni dnite koi vo beskraj odat, za mene ne e bezna~ajno sonceto [to gree, mesecot [to sveti... maloto cvet~e za mene e buket. A ti, za mene svet... Ostanaa samo spomenite na crno-belite sliki. I na niv jas du[ata ja ostavam, se prepu[tam na mislata koja ostanala vo mene. - Dojdi, potreben si mi, za[titi me. Kade si?Za tebe kopneev I po zabranetoto, zatoa [to bev obzemena od fantaziite. Da posegnam po tebe, da zastanam do tebe. I vo tvoite o~i edna[, dlaboko se poglednav, I toga[ ti... is~ezna. A letav, letav vo viso~inite na fantaziite, so moite misli, dlaboko vo soni[tata. I  vo momentite, pred se mi treba[e tvojata du[a kako ogledalo, tvoite o~i kako ezera, tvoeto srce kako kislorod za mene... Sfativ od koga se razbudiv, od koga sonot se pretvori vo jave, te zagubiv...  Da `ive[ sam- nemo`e[, da sum sama- ne umeam, da sum do tebe e nevozmo`no i sega prosti mi [to povtorno za tebe pi[uvam, prosti mi [to navreme ne go pomisliv ova, i prosti mi za se samo za studenata qubov ne... Te izgubiv vo vremeto, onamu kade [to qubovta ne ukrade i zema  del od nas.

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeska Domakinka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 06:23

Te[ko e da bide[ ~ovek koga sudbinata ti nanesuva bolka, koga mnogu ti e te[ko, premnogu pati[, ~uvstvuva[ lutina, no nema komu da mu vrati[. Zatvori gi o~ite i seti se na momentot koga posleden pat si bil povreden vo qubovta. Probaj i vo momentov da ja po~uvstvuva[ onaa qubovna bolka, koga solzite koi naviraat vo tvoite o~i se vreli, a izviraat od dlabo~inata na du[ata. I neosetno te~at...  

-Te~ete solzi, moj nepresu[ni izvore, te~ete ne zapirajte. Mojata bolka i nego ke go zaboli, mojot ek od ranetovo srce ke dostigne i do dlabo~inata na negovoto. Znam, nema da go povredi toa ma[ko ego no ke bidam blagodarna samo da go dopre. {epnete mu zvezdi  vo beskrajot, kolku samo toj mu zna~i na srcevo , kolku toj ostavil zad sebe qubov-kolku sega  dari?

Kolku li samo no]i nespani mi bile dru`ba. Koga no]ta svoeto  temno platno ke go postele[e vrz denot, koe sekoe utro go pras[uvav [to li mi nudi. O, quben moj, mo`e[ li da go najde[ srceto koe samo za tebe bie? Blisku e, samo posakaj da e sekoga[ ovde i ke gi pratam angelite od neboto da gi ostvarat tvoite `elbi. Zarem ne slu[a[ kako vnatre[nosta moja te vika, saka da go poka`e tvojot dom. Razbij ja monotonijata vo tvoeto srce, toa vo su[tina i ne e takvo. Dojdi i ne`no pobaraj ja mojata raka, za posledniot tanc koj vetuva ne[to, ne`nost... Pregrnime kako perduv koj vo viso~ina leta, stavi  me na dlanka i posakaj me... Slu[aj go srceto toa naj ubavo znae da govori, napravi go ona [to toa ke ti re~e. Dodeka jas se raduvam na cutot na mladosta, za~ekori vo trnlivite pati[ta, na ~ij kraj te ~ekam jas.

Vredam li za da trgne[?         

Vredi li moevo srce za tebe kako [to tvoeto `ivee vo bitieto na mojata sr`.

... I mo`ebi za kraj...   

Eve ti gi raceve-

Za da gi miluva[...

Eve ti gi usnive-

Za da gi baknuva[...

Eve ti ja du[ava-

Za da ja napravi[ ve~na...

Eve ti go srcevo za da go saka[!  

Ne dozvoluvaj na mene da se se]ava[ kako na spomen, zo[to spomenite se minato, se]avaj se na mene kako na qubov zo[to qubovta e ve~na.                                                           

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeska Domakinka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 06:24

Qubovta forma na vistinata

Ponekoga[ e dovolna minuta, svetot da gi smeni boite! Samo edna dlaboka vozdi[ka I se naokolu da se smiri! Ponekoga[ e dovolno da go zapre[ dvi`eweto i da vidi[ ne[ta koi nikoga[ dotoga[ ne si gi videl. Samo kratko zatvarawe  na o~ite I da slu[ne[ kako zboruva moeto srce, kako [umoli vetrot, kako [u[kaat lisjata... Ritamot na prirodata, e ritamot na tvojata sre]a.

Ponekoga[ e dovolno, da  go zaboravi[ svoeto brzo `iveewe, da go zabavi[ tempoto I da sedne[ da pomisli[ kolku te qubam, i da dozvoli[ vremeto, da bide samo tvoe! Toga[ ke ~uvstvuva[ mnogu pove]e. Retki se lugeto koi poveke sakaat da razmisluvaat za idninata, otkolku za sega[nosta. Retki se i tie koi ja `iveat qubovta vo svojata imaginacija. No najretki se mestata kade mo`e[ kompletno da se relaksira[ I posveti[ na svoite zadovolstva.  Ponekoga[ razmisli kako mo`e da se prodol`i umetnosta i nivnite tvorci: poeti, slikari, muzi~ari, umetnici, inaku bez niv na[ata zemja  ]e nema duh, ]e nema vistinski identitet. Taka, kako [to ~ovek bez qubov nemo`e, srce bez drugo ne postoi i ne bie... ^ovek bez sopatnik, ne umee.  Koga qubovta nekade postoi, umetnosta postojano ke bide vo fokusot na aktivnostite. Qubovta ne e forma na propaganda, taa  e forma na vistina! Sekoga[ da se stremime kon najdobroto! Da se usovr[i se do nivo na umetnost. Umetnost vo nejzina najsovr[ena forma. A, zadovolstvoto go ostavam za kraj. U`ivam vo samata pomisla deka me ~eka samo mene! U`ivam dolgo, dolgo... A, zadovolstvoto, trae i trae... Gi obo`uvam takvite momenti
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeska Domakinka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 06:28

Minato

I kolku e sega  samo pusto, ta`no i tmurno. S e e taka ostaveno so `elbata da e kako nekoga[.  Na radioto povtorno nekoja stara pesna na koja pla~am vrz tvojot krevet, a povremeno kako [to se gubi stanicata, taka se gubat  i moite solzi polni so nade` za  sre]na idnina. Me pe~e vo gradi, ne se izdr`uva. I se pra[uvam povtorno, koj li sega ke go zazeme moeto mesto,  kade [to spiev, kade [to pla~ev, kade [to te sakav. Kade i da sum duhot  moj  ke ostane ovde.  Gi stiskam solzive da ne prote~at, no ne treba mnogu, samo u[te edna[, u[te edna[ da go poglednam tvojot krevet na ~ija pernica go ostava[e sonot, jas ostaviv pismo- bez adresa, bez ni[to drugo osven moeto ime koi se nadevam nema da go zaboravi[ i deka tie sedum bukvi ne se crna to~ka vo tvojot `ivot. I prosti mi [to  ke ti  odzemam  od  tvoeto  skapoceno vremesamo u[te pet slatki minuti za da se pozdravam so spomenite [to ke prodol`at da  `iveat ovde. Spomenite koi ne gi ostavam, ne gi zemam so mene , ne gi zaslu`uvam, ne pripa\aat kaj mene.

I sega mil moj so skr[eno srce i solzi koi se trkalat po moeto lice, odam poleka nakaj vratata. Ja otvaram  poleka i se vrtam za posleden pat.  Dali mi se pri~ini ili navistina site predmeti  vo sobata me gledaa so ta`ni lica. Paradoks. Ah, samo tagata ja nosam so sebe. I odam se pra[uvam dali zaspa  mirno?!  Dali ova e posleden pat koga vo `ivotot sum bila sre]na. Ja pra[uvam no]va dali ke me zacrta vo zaboravot tvoj ili ne ]e zaspie[  zo[to ne e se isto.  Zbogum e mnogu da re~am no dogledawe e  dovolen  zbor za da go  objasni seto ova, a i drugo neznam [to da re~am. Ostanuvam so podzinata usta, a moeto srce prodol`uva da  zbori... TE QUBAM- tivko izgovara...

A sega odam, ne me zaboravaj...

I jas nema nikoga[ da go zaboravam seto ona [to go pominavme za eden mesec a tebe najmalku..  I za kraj ke te zamolam koga nave~er ke se zavrti[ na drugata strana od krevetot, tivko [epni dobra no] I jas ke zapla~am i edna solza ke ti pratam po beliot gulab da ja donese i da ja ostavi  na mojot krevet.Bakni ja  i ~uvaj ja kako da e tvoja. Toa nema da e obi~na solza... I pismovo ~itaj go ovde kade [to go najde.

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeska Domakinka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 06:33

Nemo]na

^ekorevme po patekata na `ivotot kako najja]i najpodgotveni da se borime i protiv celiot svet.  Go delevme seto lo[o i dobro, zaedno pominavme migovi na sre]a, taga, nenaspani no]i, lutajki do zori. No]ite mi gi ispolnuva[e so strast, uspivaj]i me so tvoite bakne`i. Prekrasno e ~uvstvoto koga se budam vo tvoite pregratki. Taa hemija [to ne vrzuva  me napravi samo tvoja, tvoja i ni~ija druga. Stana sopstvenik na sekoe moe ~uvstvo, ne`nost, misla...

No, taka zaslepena od strast i qubov ne zabele`av deka stoime na rabot od krajot. {to se slu~i  qubov moja? Zo[to ja snema qubovta vo tvoite o~i? Tvojata nedoverba ja uni[ti seta qubov vo tebe,  I te otru so gnev i omraza, ne turna od viso~inite na qubovta, ne nadvladea i skr[i. Me boli ova ~uvstvo  vo  gradive i qubov koja nemo`e[e da ja po~uvstvuva[. ^uvstvuvam  kako da stanav vo tvojot `ivot edna crna to~ka koja se trudi[ da ja uni[ti[. Zarem ovoj ne~uen pla~ od moeto srce ne e dokaz deka te sakam i deka mi treba[ i deka si edinstven vo mojot `ivot. Na nekoj na~in mi nedostiga[. Ovde si no ko da ne si. Me gleda[ no kako da ne moze[ da me vidi[. Te sakam- e~i toa vo mene niz prazninata i kr[ot na mojata du[a. Gi pominuvam najbolnite momanti vo mojot `ivot, no]i vo nesonica, dodeka tin a drugata strana od krevetot slatko i milno, tivko zaspiva[. Sakam da te pregrnam cvrsto, da te baknam ne`no, da te pomiluvam poleka- kako nekoga[. I kako posleden list na drvo treperam na vetrot koga ke me dopre[, zo[to se pla[am dali vistinski go pravi[ toa... Mo`ebi znae[ deka migot na sre]a za tebe se ovie dva iskreni i prekrasni zborovi TE SAKAM koi nikoga[ nema da se smenat.

ova ne e pi[uvano od mene no eve zatoa [to premnogu mi se dopadna go za~uvav vo svoite dokumenti, i sakav da go spodelam so vas. Go pro~itav od taa spisanieto, pa mozebi ako e napisano od nekoj od vas ke si go pro~itate ovde. Ako si go prepoznae nekoj, eve li~no mu ka`uvam navistina bravo za ova i slu[aj- ke baram avtorsko pravo da ne izleze deka ti go ukradov :)намигнувањеголема%20насмевкаплазењегрицкање%20ноктигазење%20од%20смеењеi ako ima ne[to јави%20ми%20сесмеење

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeska Domakinka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 06:37

Додека ја слушам мојата омилена песна се топам. Тонам и запловувам понесена од струјата на мојата крв. Што ми се случува? Ме опфака студенило. Замрзнувам, полека се претворам во грутка мраз и уживам. Уживам во самотијата, мојот најголем другар. Времето го направи своето. Ме натера да направам кралство на самотија, во која другарувам со тишината и се лекувам од судбината која го замрзна твоето лице. Излегувам у барам место без луѓе, онаму каде што нема грешници. Го повикувам нејзиното височество - ТИШИНАТА, како единствен присутен елемент. И го давам правото да биде судија и сведок на твојата исповед. Почнуваш да го изливаш својот бес, го удираш молкот со својот лелек. Се обидуваш да испловиш онаму каде што дува ветрот, ладе што заоѓа сонцето. Така трчајќи ги собираш дел по дел своите сеќавања, ги редиш како кула од карти. Зарем е важно што мракот кој ме обвива нема кој да го осветли, студенилото нема кој да го затопли. Човекот води борба во себе постојано, но постои едно правило: Никогаш не се предавај. Не се предавам и не отстапувам. А кој знае, можеби и борбата и упорноста се залудни, но ти никогаш нема да дознаеш. А ако дознаеш ке престанеш да разбираш. И тогаш се раѓа ништо, нема ништо и се е ништо. Сеедно......

a ova mi go prati edno tipce na prijateli i go zacuvav za da se sekavam deka ima i maski sto umeat kako da razneznat devojka... retki se bez navreda momci- sekako so isklucoci. i aj dosta bese samo ja pisamдоста%20еako pak sakate prikazni za dobra nok javete se..на%20телефон... смеење
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.