IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - DEJA VU
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

DEJA VU

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
Автор
Порака
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2008 во 22:26

Добро! Ај да го решиме веќе еднаш проблемот со Déjà-vu-то!
Значи, објаснувањето е тоа што у ствари сé се случува симултано! Нема време кое "тече" како што ние си мислиме! Ајнштајн ни го кажа тоа уште далечната 1905, само ние или сме заборавиле или не го сваќаме сериозно! (мора да сме многу глупи    )
Па, не постои нешто како минато, сегашност и иднина!! Сé е сега и сé се случува истовремено! Како може Déjà-vu-то да биде повторување или сеќавање на нешто што постои сега и вечно и воопшто не постои во исто време!!!!
А????????????

СЕКОГАШ ЗАПАМТЕТЕ - НЕМА ВРЕМЕ КАКВО ШТО НИЕ ГО "ЗНАЕМЕ" !!!

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:29
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 12:43
AJ DOKAZI DALI IMA ILI NEMA???
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
arsin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Јануари.2008
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај arsin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 13:24
Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Го гледав Butterfly Effect 2 (првиот дел е многу подобар) филмов обработува некоја слична тема, кога главниот лик ги се враќаше кон одреден настан, доживуваше Déjà-vu, и успеваше да го смени текот. Ама оние Déjà-vu што јас сум ги доживеала премногу се кратки, едвај се свеснувам што ми се случува а камо ли нешто да менувам, мислам не ни верувам во тоа.

stom ti se slucile veruvaj
a deka nemozis da gi smenis-vistina e
let the force be with you
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 15:38
Originally posted by nikita nikita напиша:

Останува само фактот дека сме доживеале.....за се друго се става ?(прашалник)....дефиниција НЕМА......
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 16:35
Originally posted by arsin arsin напиша:

Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Го гледав Butterfly Effect 2 (првиот дел е многу подобар) филмов обработува некоја слична тема, кога главниот лик ги се враќаше кон одреден настан, доживуваше Déjà-vu, и успеваше да го смени текот. Ама оние Déjà-vu што јас сум ги доживеала премногу се кратки, едвај се свеснувам што ми се случува а камо ли нешто да менувам, мислам не ни верувам во тоа.

stom ti se slucile veruvaj
a deka nemozis da gi smenis-vistina e

Верувам во Déjà-vu (иако не знам што е) , не верувам дека може нешто да сменам, поточно знам дека не сум способна за тоа.
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 21:03

Originally posted by nikita nikita напиша:

Па како што кажав, доказот е Теоријата на релативитетот! Многу пати е потврдено дека е точна, со најразлични експерименти!

"Интересно е кај луѓето што доказите се насекаде околу нив, а тие тоа не го забележуваат!" - Џеремаја Остикер

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:29
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 10:53
Сум доживеала Déjà-vu многу пати и кога ќе ми помине кратко време сум изгубена, се прашувам од кај сега ова. Навистина е чудна појава, според мене.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 21:43
sepak,jas veruvam vo toa i kako sto kaza monuska mn se kratki...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 17:31
ех колку сакам да ми се деси Deja-vu кога пишувам спортска
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 19:36

Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

ех колку сакам да ми се деси Deja-vu кога пишувам спортска

Кажи ми ако некогаш ти се деси тоа - да го препишам ливчето!

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 23:05
нема проблем James.....само нека се случи тоа.....после лесно е нели?
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 01:02

Здравко, еве ти ја темата која ја отвори.

Продолжи да коментираш тука!

Поздрав
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 01:23
Ednas nedelno mi se desava DEJA VU

se budam mokar,
nemojte pogresno da se razbereme,
ne e od pot,

i vrlo mnogu mi e ovaka ubavo
koa dozivuem DEJA VU...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 10:20
Originally posted by james dean james dean напиша:

Добро! Ај да го решиме веќе еднаш проблемот со Déjà-vu-то!
Значи, објаснувањето е тоа што у ствари сé се случува симултано! Нема време кое "тече" како што ние си мислиме! Ајнштајн ни го кажа тоа уште далечната 1905, само ние или сме заборавиле или не го сваќаме сериозно! (мора да сме многу глупи    )
Па, не постои нешто како минато, сегашност и иднина!! Сé е сега и сé се случува истовремено! Како може Déjà-vu-то да биде повторување или сеќавање на нешто што постои сега и вечно и воопшто не постои во исто време!!!!
А????????????

СЕКОГАШ ЗАПАМТЕТЕ - НЕМА ВРЕМЕ КАКВО ШТО НИЕ ГО "ЗНАЕМЕ" !!!

epa togas kako ke ja objasnime taa pojava....da gi vidime ili po4uvstvuvame nekoi raboti prethodno
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.