|
Психолози во училиштата |
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Автор | ||
anac
Група Регистриран: 06.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zdravo na site!
Bas se iznenadiv od temata za psiholozite! komentarite za psiholozite vo ucilistata se sosema pravilni. Nasite psiholozi fatile korenja vo foteljite. Nemaat nikakvo razvivanje i nadopolnuvanje vo nivnata rabota. Nemaa pojma so kakvi metodi se raboti denes vo svetot.Postojat psiholozi koisto imaat staz 25+ godini vo edno isto uciliste. Eve edno moe iskustvo ! Bidejki sum psiholog otidov vo edno uciliste i dadov baranje za volontiranje kaj psihologot vo ucilisteto. Direktorot go odobri baranjeto i mi ja pokaza kancelarijata na taka nareceniod psiholog. psihologot koga me vide i razbra zosto sum dojdena stana od biroto i vika: " ee, pa sto ke pravime tuka dvete" ....jas povtorno i smireno i objasnuvam no.... taa "ne nemoze i onaka nema mnogu rabota". Taka ostanav so prasalnici nad glava. Dali se uplasi deka ke doznaam za nejzinata neprofesionalnost ili deka ke i ja zemam rabotata uste neznam. Inaku zakonot za psiholog vo ucilistata e :Na 1000 ucenici eden psiholog! Taka da ako ima nekoj mlad psiholog na forumot moze da mi pise! pozdravce ! do skoro |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За да го празнат државниот буџет. Изменето од orlov - 13.Декември.2007 во 18:00 |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ТОЧНО!! ТРЕСКАЈ ВРАТА, ЗЕМАЈ ПЛАТА!!! |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Таа категорија треба да оди не во стечај него по ликвидација.
|
||
|
||
the eye
Група Регистриран: 30.Октомври.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne ne veruvam vo site a sluzat najverojatno po moe za podobro nie da ja svatime nasata psiha i da ni se pomogne vo problemite so koi sme zateknati..
dosega se nemam obrateno, se nadevam i nema Изменето од the eye - 29.Декември.2007 во 09:23 |
||
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не знам јас кај психолозите,баш бидејќи не сум ни одела али сепак и верувам
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од majstorce62 - 03.Јануари.2008 во 18:12 |
||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aramolepci sa toa
|
||
devojka21
Сениор Регистриран: 02.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од devojka21 - 22.Јануари.2008 во 11:55 |
||
Life is beautiful
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nekoi rabotat...rabotata na nastavnicite...drzat seminari kako da se ocenuva...rabotata na direktorite...pishuvaat izveshtai...A psiholoshkata dejnost...zamre...zero.
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали некој побарал помож од психолог, а не добил. Ако има таков нека не коментира. Тоа е исто како да кажам зошто нашите фудбалери земаат плата. Па и тие не постигнуваат никакви резултати.
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ми е познато, односно до сега немам слушнато за друга институција која вработува бадијалџии.
|
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... se ofajdija ucilishtata... pa sega i zdravstvoto... ke dobijat psiholozi... i onie koi od bolka ke se vitkaat... a bash ocekuvav deka ke gi nateraat da rabotat ovie od obrazovanie...ili barem niv da gi premestea vo zdravstvoto...
Психотерапија за скршеници Јасмина Јовановска Ургентниот хируршки центар вработи психолог. Во пакет со него дојде и интернист. Психологот има задача да ги смирува пациентите со скршеници за случајно да не западнат во хистерија и да ги теши нивните семејства. Барем така се правдаат надлежните од Ургентниот центар....nemam protiv psiholozite...imam protiv nivnoto nerabotenje... ili rabotenje se...ama ne nivnata rabota... do koga... |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... kolku li lesno se davaat izjavi...tragicno e shto se tamu...vo ucilishte...shto devijantnite odnesuvanja se nivna rabota...ama tie ne rabotat so decata... polesno e da gi osudat nastavnicite kako rabotat.... Do koga psiholozite i pedagozite kje primaat aram plata ...sekoja cest na isklucocite?
Лидери на часот се децата Падот на авторитетот на професорите за жал е едно од обележјата на денешницата. Спонтаниот авторитет е реткост, а авторитарноста е веќе минато, смета психологот Тамара Перинска-Илиевска од советувалиштето „Сончоглед“. - Има многу случаи во кои на часовите водачи се децата. Сметам дека треба да има што повеќе и поинтензивни обуки за наставниците. Тие едуцираат кои знаат да вреднуваат обука и образование. Тие знаат да ја направат наставата покреативна, да направат да се надмине проблематичното поведение - смета Перинска-Илиевска. Никој не анализирал како работат нашите наставници и професори, но она што се знае е дека тие применуваат класичен начин на предавање, смета Убавка Бутлеска, педагог во прилепско основно училиште. - На часовите доминира предавачка настава, од која децата се уморни. Тоа ги прави да бидат фрустрирани, стануваат незаинтересирани, не се дисциплинирани, па и бегаат од часовите - смета Бутлеска. Според неа, најважно е професорот да изгради правила на однесување во училницата, кои би важеле за сите еднакво, а би ги почитувал и самиот наставник. - Професорите треба да бидат доследни на казните, да не дозволат да се користат мобилни телефони на часовите. Не смеат да ги заплашуваат и да им се закануваат на децата со нешто што не можат да го исполнат - додава Бутлеска. |
||
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |