|
Судбина или случајност? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 30> |
Автор | |
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
James,...prijatele,ako dojde do toa da mi padne meteor na glava...
togash ke e sluchajnost....kaj od tolku ludje,bash na moja glava |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..И ШТО ЃАВОЛ ГО ТЕРАЛ ДА БИДЕ БАШ ТАМУ ..НА ТОА МЕСТО!!ТАКА ВИКААТ ВО КОСОВО..цит.ДА НЕ БЕШЕ ТИ ТУКА ,ЈАС СО КОЛАВА НЕМАШЕ ДА СЕ УДРАМ ВО ТЕБЕ..,И ПАЃАШ БРАТ НА СУД.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така, ами како! Човекот секој ден си вози по иста улица без проблеми, кога, гледај чудо, некоја будала во времето кога тој минува, ја минува улицата!
Изменето од majstorce62 - 29.Февруари.2008 во 21:27 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу голем впечаток ми остави моето прво гледање на филмот Forrest Gump. Беше тоа во една специфична, многу чудна атмосфера. Наизглед многу наивен филм, меѓутоа со длабока позадина. На крајот кога ќе застане Forrest на гробот на својата сакана и кога ќе каже: "Имаме ли сите своја судбина или пак лебдиме како пердув на ветрец? Јас мислам дека е и двете истовремено". ...И така јас замислен од филмот си одам пешки накај дома, таа пролетна, врнежлива вечер и си размислувам. "Сум читал многу за ова" - си викам, "и кој е мојот заклучок?". Утредента си ja прелистав литературата и си потврдив дека "сите лебдиме како пердув на ветрец"! (Единствено нешто ова Теоријава на хаос ми мути за да не бидам баш 100% сигурен ) Затоа, можеби е Forrest во право, ако е со IQ 85. Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 14:17 |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за многу случувања причините ќе останат непознати - само последиците се видливи.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВО ПРАВО СИИИИИ...!!!! .....АБЕ БРИШИ ИНБОООООКС ЧОВЕЧЕ,ВО СПРОТИВНО ТУКА ЌЕ ТИ ПИШУВАМ ЛИЧНИ ПОРАКИ....ЛЕЛЕЛЕЕЕЕЕ..... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SETO ONA STO NI SE SLUCILO A NE NI SE DOPAGA GO PREPISUVAME NA SUDBINATA.TOA E NASATA NEMOK DA DOJDEME DO VISTINATA NO TAKA POLESNO SE ZIVEE.
VERUVAM I VO SUDBINATA I VO SLUCAJNOST NO VERUVAM I VO IZBOROT. SAMO TREBA DA GI PREPOZNAEME NIZ ZIVOTOT. |
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam dokaz deka se sto se slucuva e odnapred odredeno...na pr. ako nekoja se zaleta po mene i uste ako mi fati oko...znaes so i praam ?
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve go ovoj.....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ja ostavam da pati...
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jaс мислам дека се се случува со причина дека ништо не се случува случајно, иако можеби тогаш или за брзо време нема да ја здогледаме таа, сепак ништо не е случајно, секое затоа си има зошто нели?
а во судбината верувам но за некои поголеми поважни работи во животот , дека таа ни ги скроила, а не за некои обични ситници кои ни се случуваат секој ден |
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ај сега вака! Ако има судбина - значи дека се е предодредено. Тоа значи дека тоа што мора да ни се случи - ќе ни се случи, без разлика што и да правиме. Тоа по малку ми личи како Господ, однапред за сите нас, да одлучил каков ќе ни биде животот, да ни го "снимил на една видеокасета и да го пуштил". И сега крајот се знае (односно само Тој го знае) и ние чекаме да се доодмота касетава до крај. Која би била тогаш смислата на животот? И зошто Господ (се разбира ако Тој постои) би правел такво нешто? А ако пак нема Господ, тогаш зошто би имало судбина? Е тоа е моето размислување, а што вика Квантната механика, тоа е друга приказна. А таа вика - Дури и да има Господ и Тој не може да знае што ќе се случи наредно. Едноставно таква е природата. Законите на природата се такви што не можеш да ги прекршиш! Тоа значи дека и кога Господ би ги поставил тие закони, Тој не ги прекршува - да не кажам направил камен којшто не може да го дигне. Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 14:18 |
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |