![]() |
|
ХЕДОНИЗАМ......ЗА ИЛИ ПРОТИВ.... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 789 |
Автор | ||
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ah lele ..... kade bi bil covekot da ne bese Eva .....
![]() |
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Мене телесното не ми праи многу филм, изгледа затоа сум и слаб. ![]() |
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
Во тестисите ? |
||
![]() |
||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
|
Јбг, индивидуално е - секој си има свој филм. Ако ме прашуваш мене - би ти рекол дека пропушташ многу ( се разбира од МОЈОТ филм) |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
Patot e za site eden i ist...sega ili nekogas ke mora da go izodime
![]() |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
![]() Ne se slushame/chitame, toa e problemot..sekoj saka da si zboruva za toa shto spored nego e vazhno, i nikoj ne go slusha drugiot, ni go chita! Aj kje ti se preshaltam, vo ime na nekoe zadovolstvo :) Kolku za boldot, tuka se soglasuvame:) Sega tebe, religiozniot moral te machi, taka, i vozdrzhuvanjeto od zadovolstvata pritoa? ...Lugjeto se srekjni koga go pochituvaat Boga. Se chuvstvuvaat dobro, i poblisku do sebe ![]() Mene na primer hristijanskiot moral ovde, ili toa kako obichniot narod go primenuva, ne mi prechi- ne naogjam deka ne bilo koj nachin mi ja zagrozuva slobodata da zhiveam kako shto sakam. Islamot, ne mozham da go prifatam kako filozofija so pravila na zhiveenje i odnesuvanje, silno mi go narushuva chuvstvoto na sloboda i na zhivotna radost. Strasta e vo osnova na se, na duhovnoto i na telesnoto, i ne mozham da go odvojam toa edno od drugo i da go proglasam za pogreshno. Изменето од Kali - 23.Јуни.2010 во 18:51 |
||
![]() |
||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
|
![]() ![]() Оргиите кај старите римљани при самиот чин на јадење....и начинот како се одвива за мене е хедонистичко однесување на истите.... Џош како рекол А.А. ,,во светот можеш све да смениш лесно- освен туѓото размислување,,....така да izi со изразите кон bijonse1 кажи ти свое мислење за темата не за неа...!! Изменето од bijonse1 - 23.Јуни.2010 во 18:38 |
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
A potrebite mora da se kontroliraat, za toa sme svesni sushtestva. Се извинувам , јас пак помислив дека имаме различно мислење за тоа што е Хедонизам а што е свесно и со намера одрекување од задоволставата . ![]() |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Не можеш да кажеш дека оној другиот, што седи наспроти тебе, и прави нешто, што тебе ти изгледа како уживање, дека истиот тој е хедонист.
Сите ние имаме различни ритуали на уживање. Дали на другиот истите му се гледаат неморални, тоа си е негов проблем, не мој. |
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
ja tupite mnogu beeeeeeeeeee aman....
MOZE LI NEKOJ DA GO PRIFATI TRKALOTO NA KONTINUUMOT? simplicity of life is life of its own |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Pishav odlozhuvanje, a ti zborish za odrekuvanje... ![]() Ako ti se posaka seks duri se vozish vo javen prevoz-avtobus, i go napravish toa, zarem bi se smetal za svesno sushtestvo? ![]() Hedonizmot kako nesvesno odnesuvanje, ne e neshto mnogu ubavo. Hedonizam kako svesno uzivanje, e Bozhji dar ![]() Tolku! Изменето од Kali - 23.Јуни.2010 во 20:53 |
||
![]() |
||
|
Реков , не си разбрала “вицот“ . Кажав , и на оној кој не е хедонист , и на оној кој е хедонист ИМ ТЕКНУВА ДОДЕКА СЕ ВОЗАТ , факт ! Разликата е во тоа што едниот во тоа сака да ужива максимално , додека другиот тоа го прави за да го намали притисокот што го чуствува помеѓу препоните . Тоа е разликата , а не кој може да се воздржи до дома . ![]() Изменето од eptendosadno1 - 23.Јуни.2010 во 22:54 |
||
![]() |
||
|
ccc...koga gubish vo diskusija, stanuvash kontradiktoren...
![]() ...ama toa e dobro, oti na krajot sepak kje dojdeme do neshto koe ima smisla i kje se soglasime ![]() |
||
![]() |
||
|
Значи хедониста е ониј кој ќе го направи тоа во автобус ? А јас такво до сега не сум видел , за моја среќа . ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |