IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - МИТИНГ на СДСМ на 27-ми Јуни
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МИТИНГ на СДСМ на 27-ми Јуни

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 26>
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 13:46

Koj ke ja spasuva drzavata? Onie sto ja unistija ? Ma ajde vi se molam.

Istite lugje sto ja donesoa drzavata na dno  i ja pokradoa Makedonija i Makedonskiot narod  ke kazuvaat pak prikazni od tipot" NA 15 SEPTEMVRI OVOJ NAROD KE JA ZEME SUDBINATA VO SVOI RACE"!  i "OD SEKOJA FAMILIJA  KE IMA PO EDEN VRABOTEN" .

Ke se naredat pak eden do drug Branko, Tito Petkovski, Buckovski, Sekerinska i ke prodavaat magla . 

Ne znam, mislam deka  tesko  narodot ke ja progolta nivnata sekerna prikazna po kojznae koj pat.
Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Локација: Macedonia
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 16:23
Реално е дека последниве месеци како што се краде од владините институции, не се крадело со векови наназад.

Се краде преку пазаришна инспекција, мвр,тендери.

Замислете тендерот за пешачките патеки околу езерата еднаш се поништи а еве е распишан нов!
Знаете каков е? Го има на интернет - на 30% реализација, 10% - исплата за 2010г, 40% реализација, 30% исплата во 2011, за 100% реализациај, исплата на крај на 2012г.
Значи фирмата која ке го добие ке го направи без пари, а ке го исплатат кога во 2012г.ке има избори и ке нема пари и ........изведувачот ке остане неисплатен.

Многу софистициран начин, за обичните гласачи непозната форма на крадење, и .......најболно е што се работи за големи суми.
........ ......... .........Се прашувам кој тоа таму украде повеќе?........ ......... .......

Нема да одам на митинг во Скопје, а ќе протестирам на сите можни начини крадачите да го вратат украденото - од сите нас.Да нема вакви тендери,да нема лопатари, да се продолжи со изградбата на патот Струмица - Радовиш, патот Струмица - Валандово,.........

Имам право на еднаквост, оваа држава ме прави граганин од втор ред.
Имам право на рамноправност, а оваа држава ме прави потчинета.
Не се чувствувам слободна, а и никој не води сметка за средната класа, сиромаштија и беда,........ ........ .........чекаат да се иселиме, барајки егзистенција во другите држави.

Па заради оваа ако се организира нешто нема да е на СДСМ, тоа ќе е народно ........зашто Н.Г. не подели на членови на вмро-дпмне и народ.

Е членовите славеа нешто во Скопје пред некој ден, ама на 27 ќе слави НАРОДОТ.
Кој бара ќе најде.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 18:24

NA 27 JUNI OVOJ NAROD KE JA ZEME SUDBINATA VO SVOITE RACE. OVOJ NAROD KE PROSLAVI , KE OBJAVI, POBEDA ZA MAKEDONIJA !

PO EDEN VRABOTEN OD SETO SEMEJSTVO! MAKEDONIJA VO EU I NATO.

MAKEDONCITE KE BIDAT GRAGJANI VO PRVIOT RED, MORE VO VIP LOZHATA!

KE JA VNESEME MAKEDONIJA VO EU I NATO ZA 6 MESECI!

Mislam deka slicni paroli ke ima i na 27 juni , kako sto imase i za famozniot 15 Septemvri 2002 godina.

Toa se birokrati koi znaat samo da zboruvaat i da debatiraat, a nikako ne im davaj rabota da srabotat ili nekoi proekti da zavrsat.

Uste da pocnaat da ja obvinuvaat vladata na NG i za vremenskite uslovi sto vladeat vo Makedonija.
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 19:41
....„15 Septemvri 2002“,....можеби и донесе малку мир во Македонија по фингираната
воена криза која некој ја наметна!?,....Митингот на 27-ми верувам дека нема да донесе
ништо револуционерно,...., но најверојатноќе ја одува популистичката магла која ја неметна
ПОРТОКАЛОВАТА ВЛАСТ,..за жал нема кој да ја објасни 146-тата страница од Портокаловата
Преродба во сто чекори,...па луѓето од Власта се занимаваат со идеите на Опозицијата,....
немаат време во нивната работна посветеност!?....
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 19:44
хлеба и игара ........
леб се’ помалку на масите на обичните граѓани али затоа што се однесува до ИГРИ , и организаторите на олимпијадата би ни позавиделе ........ а играчи колку сакаш ....... газење%20од%20смеење
Кон врв
Zdravko81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Поени: 1690
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zdravko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 22:23
Namesto da zastanat vo odbrana na nacionalnite interesi kako shto e imeto na drzavata, ke se prodavaat predlozi kako da i go votnat na makedonija za da se dojdi na vlast.
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Локација: Macedonia
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2010 во 09:53
Некои луге неможат да опстануваат без да се водени со јаженце околу вратот.

Таквите единки незнаат што е слобода, еднаквост,рамноправност,социјална сигурност ,.........
Ним цел живот некој ги команда, тие само извршуваат и неможат да сфатат друг начин на опстанок.

Ама има сиромав и изгладнет народ во нашава земја кој не прима команди од непознати.Тој народ сака промена, леб, сака слобода.

Тој народ не се членовите на СДСМ.Тоа не се послушници на некоја партија.Тоа е народ кој има идентит и немисли дека го изгубил па да преговара 100 год. со Грција. Тоа е народ кој сака поголеми плати, сака економска коалиција со ЕУ,сака подобро утре за своите деца.Тие луге никој неможе да ги припои на некоја партија или група или секта.Тие самите се организираат, протестираат и отворено на 27 јуни ќе кажат СТОП за неподобните,неквалифилувани и приучени политичари кои се изгубија во денешницава.

........ ........ ........
Кој бара ќе најде.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2010 во 09:59

Originally posted by Zdravko81 Zdravko81 напиша:

Namesto da zastanat vo odbrana na nacionalnite interesi kako shto e imeto na drzavata, ke se prodavaat predlozi kako da i go votnat na makedonija za da se dojdi na vlast.

а ти почитуван пријателе , мислиш дека ова мафтањето во наводната одбрана на името и идентитетот од страна на шарло & Co е навистина заради тоа ? ......... газење%20од%20смеење

шо убо кажа братон Наум , лесно да бидеш патриот како шарло со такви кои за 150 евра месечен надомест ќе гласаат и како папагали ќе пофторуваат едно те исто ..... дека само тој и никој друг арно му мисли на државата ...... а бе , можеби и му мисли на државата имајќи предвид дека се понаша како да му е оставена од дедо му во наследство , ама шо праиме со народецон ? .... истиот тој кој секојдневно шарло &Co го ПРЕАЗДОЛЖУВААТ со генерации нанапред збунетост

Изменето од МАРШАЛ - 23.Јуни.2010 во 10:02
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zdravko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2010 во 20:36
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

а ти почитуван пријателе , мислиш дека ова мафтањето во наводната одбрана на името и идентитетот од страна на шарло & Co е навистина заради тоа ? ......... газење%20од%20смеење

шо убо кажа братон Наум , лесно да бидеш патриот како шарло со такви кои за 150 евра месечен надомест ќе гласаат и како папагали ќе пофторуваат едно те исто ..... дека само тој и никој друг арно му мисли на државата ...... а бе , можеби и му мисли на државата имајќи предвид дека се понаша како да му е оставена од дедо му во наследство , ама шо праиме со народецон ? .... истиот тој кој секојдневно шарло &Co го ПРЕАЗДОЛЖУВААТ со генерации нанапред збунетост

Znaci, za da mi replicirash prvo treba da znaes ? a shto e toa sto treba da go znaesh e  : AKO NEMASH IME TI SI NIKOJ I NISHTO. A za prezadolzuvanjeto mozam samo da ti kazam deka ovaa vlada go vrati dolgot kon pariskiot klub i MMF, ISTIOT DOLG KOJ SDSM GO NACHUKA NA NARODECOT. I molimte ne me repliciraj poveke.

Изменето од Zdravko81 - 23.Јуни.2010 во 20:37
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2010 во 02:02
Да,оваа влада од копуци и еден недоквакан патор-диктатор,врати виртуелни пари,само измислици,допрва скапаноста ќе излегува на виделина,но не е муабетот за тие шарлатани,сакам да видам СДСМ,дали ќе собере народ,кој слушам сакаат да го задржат ,па демократската власт на гвујо им вршела огромен притисок на вработените од разните јавни фирми и претпријатија.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2010 во 11:21

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

Znaci, za da mi replicirash prvo treba da znaes ? a shto e toa sto treba da go znaesh e  : AKO NEMASH IME TI SI NIKOJ I NISHTO. A za prezadolzuvanjeto mozam samo da ti kazam deka ovaa vlada go vrati dolgot kon pariskiot klub i MMF, ISTIOT DOLG KOJ SDSM GO NACHUKA NA NARODECOT. I molimte ne me repliciraj poveke.

сега ми е јасно зошто сме никој и ништо а како изгледа , така и ќе остане за век и веков ..... навистина мислам дека е крајно време да расчистиме со тој проблем еднаш засекогаш ...... не зарад друго ама да продолжиме како НЕКОЈ И НЕШТО ....... голема%20насмевка

Изменето од МАРШАЛ - 24.Јуни.2010 во 11:22
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2010 во 16:10
За успех на избори во демократијава има три услови и тоа се - пари, пари и пари.Е тоа е демократијата и начинот на победа на изборите( според Американски мерила ,нели).Тоа некои го разбрале дословно и се утепаа расфрлајќи народни пари за себепромоција и задржување на рејтингот и власта.Но со пари не се носи жив народ на митинзи, сепак и тој има душа.Затоа ДПМНЕ немаше доволен број на членови и симпатизери на митингот.Тоа е тоа и нема лутиш. Кој како посеал така и ќе си жнее.На 27 ќе видиме како ќе излезе со СДСМ.Нека им е со среќа.роза
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zdravko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2010 во 21:18
bespolezno e da se objasnuva. Ete nekoj i majkamu bi si ja prodal da moze  za da bide neshto (kako na primer i da  dojde na vlast)  i da mu trgnelo vo drzavata. KOJ  FAKTOR SI DA MENUVASH VEKOVITO IME !!!
POBRZO NA SLEP CHOVEK KE MU OBJASNISH KAKO IZGLEDA ZELENA BOJA OTKOLKU NA NEKOJ, SHTO ZNACHI DA IMASH IME... TESHKA RABOTA NEKAKO...

Изменето од Zdravko81 - 24.Јуни.2010 во 21:20
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2010 во 21:49

Точно!.

Бесполезно е да се објаснува!.газење%20од%20смеење
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.