IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави опозицијата?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави опозицијата?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 41>
Автор
Порака
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 21:44
Никогаш не сум рекол дека овие од опозицијата се глупи или пак нивните подржувачи, немој да измислуваш, напротив рошавиот е крајно интелигентен криминалец и замајувач на народот. Во нормална држава до сега ќе беше на долгогодишна робија, во Кина ќе беше стрелан или обесен.

Ти викаш дека опозицијата има право, а јас викам дека оваа опозиција предводена од оној сатрапот нема право на живот, освен нормално во затвор каде што и природно припаѓаат.

Се додека ви е тој лидер и неговата банда околу него, мнозинството народ нема да ви даде поверење. Никад.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 21:49
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Се додека ви е тој лидер и неговата банда околу него, мнозинството народ нема да ви даде поверење. Никад.

Нема да НИ даде
Многу нормално кога јас не се кандидирамкул
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2012 во 04:50
Originally posted by BellaGrandma BellaGrandma напиша:

Нема да НИ даде
Многу нормално кога јас не се кандидирамкул

колку само скромно звучишгазење од смеење, ме потсети на дел од еден филм  

Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2012 во 18:36

колку само скромно звучишгазење од смеење, ме потсети на дел од еден филм 

размислување

Ти си духот кој оди азбунетост
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2012 во 18:37

Никогаш не сум рекол дека овие од опозицијата се глупи или пак нивните подржувачи, немој да измислуваш, напротив рошавиот е крајно интелигентен криминалец и замајувач на народот. Во нормална држава до сега ќе беше на долгогодишна робија, во Кина ќе беше стрелан или обесен.

Ти викаш дека опозицијата има право, а јас викам дека оваа опозиција предводена од оној сатрапот нема право на живот, освен нормално во затвор каде што и природно припаѓаат.

сакаш да кажеш дека преполовени гласови се поддршка?
опозицијата на последните избори не направи ништо посебно за да собере гласови, никаква кампања, се гласаше чисто од омраза, впрочем онака како што се изгласа и владата која ја милуваш, пред седум години...
всушност, самото тоа што некој придобил толку многу гласови, само урлајќи уа Грујо, треба да ти кажува нешто...
ама џабе ти го зборам ова, како и да е...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2012 во 21:55
забеган,

очигледно не ме разбираш за цело ова време.

милион пати сум повторил дека не сум член на ниедна партија, нити сум учествувал во предизборни активности некогаш за било која партија.

единствено нешто во што сум сигурен е дека рошавиот и неговата банда не заслужуваат да бидат на чело на државата што ја опустошија. 

ме убедија во тоа доживотно како ги спроведоа изборите во 94-та год. и резултатите од нив, и како ја водеа државата 94-98.

можеш овде да ме убедуваш дека имале оваква или онаква подршка, но можам да бидам во иднина и единствениот од 2 милиона луѓе кои нема да гласаат за нив, никогаш.

и секогаш ќе сметам дека глас даден за нив е глас против самиот себе.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2012 во 19:59
Поставува неразумни барања, не намлување-нека бара европски плати, па тогаш ќе може да се платат глобите

Опозицијата во Собрание побара да се преполоват глобите за прекршоци

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2012 во 18:58

кој за што комуњарчињата пак за власт, бреееееј не им иде памет, не се научија дека со оваа екипа нема што да бараат од народот, ама тоа ти е, ко магаре на мост

а пак шеќерка сиромашката ја оправи состојбата дома во својата партија и сопствената држава, а сега ќе одела да ги оправа и ерменците, да им ги следи изборите дали ќе бидат фер, а и самата таа учествуваше и беше дел од тимот кој што правеа фалсификати на изборите кај нас, а бе бог да чува 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2012 во 07:48
На моменти се прашувам дали ова наша опозиција и може да се нарече опозиција? Ме мрзи да се потсетувам на лекциите за улогата и делувањето на опозицијата во повекепартискиот систем, ама и не мора да се прочита, се гледа дека оваа нашава не ја бива ни за свински опаш. Имам дојам дека се понаивни и од децана од мое маало.“Паднаа“ на тепачките по автобуси, на одењето на премиерот во Индија, на сплавовите по Вардар, а заборавија на најважното она за кое треба 24 часа да урлаат на цел глас за да ги чуе и оној на Титов Врв- тешката економска ситуација, сиромаштијата, катадневно покачување на цените. Заборавија бре, збор да зуцнат за НАТО, за Чикаго-ко да нема да се случи, ко да  не ги засега што со иднината на земјава?  А ене самитот во Чикаго е пред врата или тие чекаат “по смрт болест“-после да зборуваат за тоа.
Или поважно им е враќањето на власт, па повеќе работат на здружување со оние кои еднаш се раздружија. Впрочем-По што се разликува опозицијата по позицијата? Ама баш по ништо-и едните и другите живеат лагодно, се на политичката сцена колку да не им запрат „чешмите“, тек тук ќе се појават негде колку да не излезе дека не се активни.

Се враќа слоганот 'За Македонија Заедно', опозицијата во обединувачка мисија?

Мислам дека слоганов не им е адекватен, по ќе им личи “За нас заедно“

Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2012 во 11:57
Постојано се врти во круг со еднолични изјави кои по не знам кој пат се кажани, без никаков конкретен предлог ниту идеја за решавање на проблемот кој го критикуваат. Се повеќе ми изгледаат како "Не знам како, ама не треба така". Само апелираат, да престане ова, да престане она, вели "да се создадат услови за судиите да се чувствуваат како вистинска трета власт...". Епа кажете де како да се создадат тие услови.

СДСМ: Врз основа на политички критериуми се унапредуваат судии
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2012 во 19:20
Мислам дека кога во Македонија ќе се спомене опозиција...
се подразбира СДСМ...
и тоа е она што е трагично...
ова и вакво СДСМ е неспособно да смени нешто за подобрување на целокупната клима во државата...
ако сакаме да бидеме реални...
денешнава влада, која е збирутинка од партии со полудефинирани и недефинирани политички определби и ставови...
е последица на нивното мизерно владеење...

повторниот избор на СДСМ на некои следни избори...
ќе биде последица на мизерното владеење на оваа влада...

тоа е маѓепсан круг...
како и да завртиш, партизирана држава...
масс лудило на голем број на луѓе чиј единствен извор на животна егзистенција...
е партиската книшка...

Непостоење на трета опција е заеднички интерес на двете страни...
и позиција и опозиција...

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2012 во 16:07
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2012 во 21:41
АААА се освестија, почнаа со нивни камења по нивна глава, позициски де. Како тие со рејтинг, сега и овиесмеење
Ај сега убеди ги другите дека ова не е вистина
Анкета: Црвенковски во водство пред Груевски
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2012 во 06:49
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

АААА се освестија, почнаа со нивни камења по нивна глава, позициски де. Како тие со рејтинг, сега и овиесмеење
Ај сега убеди ги другите дека ова не е вистина
Анкета: Црвенковски во водство пред Груевски

штом е така јас да сум на местото  на ро***иот одма избори би барал, ја не знам стварно што чека бандитот, ма одма бре у собрание да се побараат нови избори.
и конечно народот да ја превземе судбината во свои раце.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 41>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.