IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Албанците и нивните права
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Албанците и нивните права

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 16>
Автор
Порака
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 19:48
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Право да ви кажам пријатно ме изненадија постовите на Реал и Ал банесо.
големо%20гушкањеИако декларативно, иако (за нас) непознати, сепак тие јасно кажуваат
дека Македонија ја чувствуваат како своја земја, за разлика од некои
лидери кои јасно и гласно на ТВ кажаа дека земјата во која живеат,
работат, политички делуваат ... не ја чувствуваат како своја. глупчо
Секако, има и такви индоктринирани луѓе кои (од свои прични) потпаѓаат под овие провокации. Но, секој паметен човек (без оглед на етничката припадност) од самите овие
изјави ќе сфати дека ова е кажано тенденциозно, со зла намера, за да се
иритираат етничките македонци, но и да се „осоколат“ албанците во
остварувањето на некои нивни идеи за голема држава. губитник

Р.Ѕ.

Originally posted by real real напиша:

... no najbitno e slogata kade ima sloga ima boga kade nema sloga nema ni boga.   
Се согласувам со горниов цитат и, се надевам дека и ти ќе се согласиш ако оваа игра на зборови (која секако има и подлабоко значење, а не само игра ) ја дополнам и со една друга ситуација: Немора да има бога, за да има слога! аплауз
taka nemora da ima boga za da ima sloga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 19:53

големо%20гушкањеИако декларативно, иако (за нас) непознати, сепак тие јасно кажуваат
Секако, има и такви индоктринирани луѓе кои (од свои прични) потпаѓаат под овие провокации. Но, секој паметен човек (без оглед на етничката припадност) од самите овие

Р.Ѕ.

Се согласувам со горниов цитат и, се надевам дека и ти ќе се согласиш ако оваа игра на зборови (која секако има и подлабоко значење, а не само игра ) ја дополнам и со една друга ситуација: Немора да има бога, за да има слога! аплауз
a dali site mislat taka ili taka treba da mislime sekoj za sebe.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 20:03
Ова го реков бидејќи немора исклучиво тие кои веруваат во бога да имаат слога меѓу себе. Еве на пр. јас сум атеист. Тамам работа ако јас имам слога исклучиво со атеисти. Кај ќе ми биде крајот?
Мислам дека сега сум појасен!големо%20гушкање
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Момче Македонче Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2009
Поени: 378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 20:28
Не бе, ич не се дескриминирани

Ова го има само кај нас, во сопствена држава не си го знае јазикот... Фала и кај вас
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 21:06
Originally posted by Момче Македонче Момче Македонче напиша:

Ова го има само кај нас, во сопствена држава не си го знае јазикот... Фала и кај вас

a ti kolku ja znaes albanskiot 1 posto ja znaes li barem.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 21:17
1. Јас забележав еден пропуст кај новинарката. Таа кога веќе врши интервју, требаше да го претстави соговорникот, а не тој самиот да се претствавува.
2. Човекот ми изгледаше доста културен.
3. Е сега што незнае добро да зборува македонски, тоа му е извесна слабост. Но, сепак имаше нешто многу добро кај него. Тој се трудеше да зборува (за разлика од Али Ахмети кој не ни помислува да проговори македонски, а е во власта на Македонија!). Да, секој граѓанин во Македонија треба да знае македонски, но неможат сите да знаат подеднакво. Би било добро тие македонци со албанско етничко потекло кои работат во државните институции да го познаваат многу, многу подобро од дотичниот господин од Дебар.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 21:27

I have a dream... kako sto rekol na vremeto Abraham Linkoln , a vo ponovo vreme Dr. Martin Luter King.

Site vo ovaa drzava da ziveat vo sloga i da si ja sakaat Makedonija. Druga drzava nemame.

Albancite moite prijateli i jas ziveeme kako brakja, ako mozeme nie zaedno da ziveeme zosto da ne mozat i drugite.

Pozdrav do site Albanci vo Makedonija !Mir i dobra volja megju site nas.
Кон врв
Vercingetorix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 421
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vercingetorix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 00:01

Р.Ѕ.

Нема јас што да мислам ти кажувам од искуство.
Кон врв
Момче Македонче Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2009
Поени: 378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 00:13

Јас знам албански, можеби не многу, ама знам
Патем не живеам во Албанија за да морам да го знам, ама кога некој веќе живее во Македонија треба течно да знае да го зборува нашиот јазик.
Инаку, кога се прави ваква анкета речиси никогаш не се претставува човекот кој се анкетира, но ај, човеков имаше посебна желба :)
А за тоа колку се албанците дискриминирани говори и тоа што „албанските борци за права“ ќе земаат некакви надоместоци од државата против која се бореа. Ова го нема никаде, за плачење е...
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 01:18

Јас знам албански, можеби не многу, ама знам
Патем не живеам во Албанија за да морам да го знам, ама кога некој веќе живее во Македонија треба течно да знае да го зборува нашиот јазик.
Инаку, кога се прави ваква анкета речиси никогаш не се претставува човекот кој се анкетира, но ај, човеков имаше посебна желба :)
А за тоа колку се албанците дискриминирани говори и тоа што „албанските борци за права“ ќе земаат некакви надоместоци од државата против која се бореа. Ова го нема никаде, за плачење е...

Albancite se diskriminirani i sigurno e toa ti da go znaese albanskiot jazik ke doznaese mnogu dobro dali se diskriminirani ili ne a za borcite ne se sekiraj nemoj da pomislis sekoja vest sto ke se pojavi i taka ke bide i ke se resi taa rabota odma sekoj ima pravo da bara i da kaze i da protestira a ot druga strana se e lesno koga nekoj saka da doznae zosto nekoj se borel dali ima nekoja pricina za taa vojna vo 2001 ili bez pricina vojnata bese sekogas mislam deka ima nekoja pricina za rabotive ako se gleda podlaboko so fakti ti mnogu dobro ke znaez za vistinata i nema da komentiras so kontra replika ke komentiras podrugo malce za da ne se povredi nikoj vo sekoj forum dobro e da se komentira i da si razmenime mislenje na nacin za nie da mozeme da se preblizime a ne da se odalecuvame a ova vlast ke gi resi celokupniot problem a nie kako narod treba da bideme po svesni i da si razmenime mislenje no da se pocituvame oti eden den pak zaedno ke bideme kako sto sme bile a realnosta ke go vidime zaedno.
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 06:06

Ne e tochno deka toa go ima samo kaj nas. изненадување

Vo site zemji koi shto se multiethnichki (a ne postoi niedna koja ne e) ima lugje koi ne go zboruvaat oficijalniot jazik na taa zemja, vkluchuvajki i Makedonci shto zhiveat vo stranstvo. Znaat samo po nekoj zbor kolku da se snajdat naokolu, a drugoto so mimiki i opishuvanje. голема%20насмевка Zatoa ima preveduvachki sluzhbi sekade za takvite sluchaevi.

Edinstveno mojata zabeleshka e za onie koi obavuvaat javni sluzhbi, vkluchuvajki gi i politichkite partii, koi kako del od Makedonskoto opshtestvo izleguvaat vo javnosta zboruvajki ne Makedonski jazik so shto pokazhuvaat na nekoj nachin nepochituvanje kon Makedonija i Makedonskiot narod. Takvo neshto NEMOZHE da se najde vo niedna druga zemja, dodeka drugoto sigurno e deka postoi. среќа

Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 12:41
Originally posted by Popi Popi напиша:

[QUOTE=Момче Македонче]Не бе, ич не се дескриминирани Ова го има само кај нас, во сопствена држава не си го знае јазикот... Фала и кај вас
Taka e momce makedonce ovde se slozuvaam so tebe ima mnogu albanci sto ne znaat da zboruvaat makedonski, pozzz
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 23:33
Originally posted by Boromir Boromir напиша:

Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

A,сакаш да кажеш дека ти е не пеат ништо? СМРТ ЗА КАУРИ,МАКЕДНОСКО ДЕВОЈЧЕ К*РВА ГОЛЕМА,СЛОВЕНИ ВРАТЕТЕСЕ ЗАД КАРПАТИТЕ,СЛОБОДНА ИЛИРИДА?

Колку брзо забораваш на: - “за шиптари гасна комора, гасна комора....“

Од двете страни има гнасен пристап кој е за срамење, но сеуште очекувам некој Албанец да се произнесе и да се извини за тие песни испеани од група “млади момчиња“ (така медиите би ги нарекла нашите момчиња).

Ваквиот пристап не носи ништо сем продлабочување на и така тешките односи со Албанците, и води кон поделба на Македонија. Можеби ке речеш не е точно и зошто?

Имаме доволно примери од 90-те па наваму каде што нетрпеливоста доведе до расцеп.

Абе,одам јас по пат,ме фаќаат албанци ми викаат а је каур ? ја викам што? абе немој ти на мене вака така ке те бесам море каур да ти Е*ам мамата....... и одма тепачка,зашто им смета македонизмот?Така те/ги учат од дома?

1. Не етикетирај, ако не сум пристрасен, не значи дека сум Албанец! (твојот коментар објаснува на каков начин размислуваш)

2. И тебе ли те учат дома како да пееш песни за нацистичките комори или грешам?
Homo homini lupus est...
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 23:41

Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

A,сакаш да кажеш дека ти е не пеат ништо? СМРТ ЗА КАУРИ,МАКЕДНОСКО ДЕВОЈЧЕ К*РВА ГОЛЕМА,СЛОВЕНИ ВРАТЕТЕСЕ ЗАД КАРПАТИТЕ,СЛОБОДНА ИЛИРИДА?

Колку брзо забораваш на: - “за шиптари гасна комора, гасна комора....“

Од двете страни има гнасен пристап кој е за срамење, но сеуште очекувам некој Албанец да се произнесе и да се извини за тие песни испеани од група “млади момчиња“ (така медиите би ги нарекла нашите момчиња).

Ваквиот пристап не носи ништо сем продлабочување на и така тешките односи со Албанците, и води кон поделба на Македонија. Можеби ке речеш не е точно и зошто?

Имаме доволно примери од 90-те па наваму каде што нетрпеливоста доведе до расцеп.

Верувај преку глава ми е од тоа А je kaur? значи вие си сакате слободна илирида (Западна Македонија),и нон стоп вие немате права,значи барате закачки,па кажи ми бе брат,во која земја имате повеќе права од оваа??[/

Ова е втор коментар насочен кон мене, дали од предрасуди, дали од некоја друга причина, мене ми се обраќаш како припадник на Албанска етничка заедница.

Сепак ке бидам непристрасен како и секогаш и би те замолил да ми одговориш,СО КОЈ “КАНТАР“ СЕ МЕРАТ ПРАВАТА НА ИНДИВИДУИТЕ?

Би сакал да си достоинствен и да одговориш!

Изменето од Buggyman - 27.Октомври.2009 во 23:42
Homo homini lupus est...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.