|
Албанците и нивните права |
Внеси реплика | страница <1 7891011 16> |
Автор | |||
real
Сениор Регистриран: 19.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 161 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
real
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова го реков бидејќи немора исклучиво тие кои веруваат во бога да имаат слога меѓу себе. Еве на пр. јас сум атеист. Тамам работа ако јас имам слога исклучиво со атеисти. Кај ќе ми биде крајот?
Мислам дека сега сум појасен! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не бе, ич не се дескриминирани
Ова го има само кај нас, во сопствена држава не си го знае јазикот... Фала и кај вас |
|||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
|||
real
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a ti kolku ja znaes albanskiot 1 posto ja znaes li barem. |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
1. Јас забележав еден пропуст кај новинарката. Таа кога веќе врши интервју, требаше да го претстави соговорникот, а не тој самиот да се претствавува.
2. Човекот ми изгледаше доста културен. 3. Е сега што незнае добро да зборува македонски, тоа му е извесна слабост. Но, сепак имаше нешто многу добро кај него. Тој се трудеше да зборува (за разлика од Али Ахмети кој не ни помислува да проговори македонски, а е во власта на Македонија!). Да, секој граѓанин во Македонија треба да знае македонски, но неможат сите да знаат подеднакво. Би било добро тие македонци со албанско етничко потекло кои работат во државните институции да го познаваат многу, многу подобро од дотичниот господин од Дебар. |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I have a dream... kako sto rekol na vremeto Abraham Linkoln , a vo ponovo vreme Dr. Martin Luter King. Site vo ovaa drzava da ziveat vo sloga i da si ja sakaat Makedonija. Druga drzava nemame. Albancite moite prijateli i jas ziveeme kako brakja, ako mozeme nie zaedno da ziveeme zosto da ne mozat i drugite. Pozdrav do site Albanci vo Makedonija !Mir i dobra volja megju site nas. |
|||
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас знам албански, можеби не многу, ама знам Патем не живеам во Албанија за да морам да го знам, ама кога некој веќе живее во Македонија треба течно да знае да го зборува нашиот јазик. Инаку, кога се прави ваква анкета речиси никогаш не се претставува човекот кој се анкетира, но ај, човеков имаше посебна желба :) А за тоа колку се албанците дискриминирани говори и тоа што „албанските борци за права“ ќе земаат некакви надоместоци од државата против која се бореа. Ова го нема никаде, за плачење е... |
|||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
|||
real
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Albancite se diskriminirani i sigurno e toa ti da go znaese albanskiot jazik ke doznaese mnogu dobro dali se diskriminirani ili ne a za borcite ne se sekiraj nemoj da pomislis sekoja vest sto ke se pojavi i taka ke bide i ke se resi taa rabota odma sekoj ima pravo da bara i da kaze i da protestira a ot druga strana se e lesno koga nekoj saka da doznae zosto nekoj se borel dali ima nekoja pricina za taa vojna vo 2001 ili bez pricina vojnata bese sekogas mislam deka ima nekoja pricina za rabotive ako se gleda podlaboko so fakti ti mnogu dobro ke znaez za vistinata i nema da komentiras so kontra replika ke komentiras podrugo malce za da ne se povredi nikoj vo sekoj forum dobro e da se komentira i da si razmenime mislenje na nacin za nie da mozeme da se preblizime a ne da se odalecuvame a ova vlast ke gi resi celokupniot problem a nie kako narod treba da bideme po svesni i da si razmenime mislenje no da se pocituvame oti eden den pak zaedno ke bideme kako sto sme bile a realnosta ke go vidime zaedno. |
|||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne e tochno deka toa go ima samo kaj nas.
Vo site zemji koi shto se multiethnichki (a ne postoi niedna koja ne e) ima lugje koi ne go zboruvaat oficijalniot jazik na taa zemja, vkluchuvajki i Makedonci shto zhiveat vo stranstvo. Znaat samo po nekoj zbor kolku da se snajdat naokolu, a drugoto so mimiki i opishuvanje. Zatoa ima preveduvachki sluzhbi sekade za takvite sluchaevi.
Edinstveno mojata zabeleshka e za onie koi obavuvaat javni sluzhbi, vkluchuvajki gi i politichkite partii, koi kako del od Makedonskoto opshtestvo izleguvaat vo javnosta zboruvajki ne Makedonski jazik so shto pokazhuvaat na nekoj nachin nepochituvanje kon Makedonija i Makedonskiot narod. Takvo neshto NEMOZHE da se najde vo niedna druga zemja, dodeka drugoto sigurno e deka postoi.
|
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
1. Не етикетирај, ако не сум пристрасен, не значи дека сум Албанец! (твојот коментар објаснува на каков начин размислуваш) 2. И тебе ли те учат дома како да пееш песни за нацистичките комори или грешам? |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова е втор коментар насочен кон мене, дали од предрасуди, дали од некоја друга причина, мене ми се обраќаш како припадник на Албанска етничка заедница. Сепак ке бидам непристрасен како и секогаш и би те замолил да ми одговориш,СО КОЈ “КАНТАР“ СЕ МЕРАТ ПРАВАТА НА ИНДИВИДУИТЕ? Би сакал да си достоинствен и да одговориш! Изменето од Buggyman - 27.Октомври.2009 во 23:42 |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |