|
За хомосексуализмот |
Внеси реплика | страница <1 7891011 17> |
Автор | |||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изгледа дека ова не сум го разбрала баш најдобро... но затоа сте вие тука да ме поправите.... |
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Siluvanjeto e isto osudeno vo Biblijata. NIKADE ne sum rekol deka ako maz siluva zena e normalno za mene. Poveli, citiraj me ako sum go rekol nekade toa. |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Homoseksualcite so svoeto odnesuvanje pravat pometnja vo drustvoto. Gej lobito, megu koi ima poznati glumci, peaci i reziseri plakjaat golemi pari za da ja pretstavat taa nastranost kako nesto normalno i kako stil na ziveenje... Brate Anakin, ako se srusi branata na moralnosta, ke pocnaat da baraat prava i pedofilite(imase takva inicijatica vo Holandija mislam), pa tranvestitite, pa zoofilite itn...Kaj ke ni bide krajot? Mora da se napravi razlika megu prirodno i neprirodno, megu normalno i nenormalno. Toa ne e po voljata na BOG . |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
АКО НЕ Е ПО ВОЉА НА БОГ..НЕКА ГИ КАЗНИ БОГ ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ
НЕЛИ??? |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Taka e brat Anakine, Bog ke gi kazni ne samo niv, tuku site sto gresat protiv Bozjite zakoni. Nie ne treba da gi kaznuvame nitu da im sudime na drugite. Sepak, treba da gi predupreduvame lugeto koga ke zabegaat vo neispraven pravec, da go kazeme naseto mislenje koe se temeli na Bozjata Rec. |
|||
Goran71
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ti da ne si ziveel slucajno vo toa vreme, da ne si mu bil sovremenik na Aleksandar. Ili si pak nekoja nova baba Vangja, i znaes sto se slucuvalo vo minatoto. Ako e taka daj nekoi tvoi predviduvanja i za idninata, normalno ako ti fakja radarot natamu. |
|||
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a vie sto ne ste protiv homoseksualcite i sto ne vi e gajle za niv sto sakaat neka pravat, aj zamislete vasiot sin da vi donese domazad ili vasata kerka snaa? Ili pak zamislete vaseto dete da bide posvoeno vo homoseksualen brak? Ke se pomirete vednas so taa vistina? Veruvam ne.
Ako ste vistinski vernici vie treba strogo da gi osuduvate vakvite pojavi na izopaceni formi na intimni odnosi. Ako nekoj legne so maz kako so zena, i obajcata izvrsile gnasno delo: da bidat ubieni, vinovni se. (3Moj. 20:13) Ovoj stih ne vi kazuva nesto? |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секој еден ден ќе застане пред Бог и ќе одговара за своите злодела. И овој пастор што го силувал девојчево в црква, http://mojoey.blogspot.com/2008/03/pastor-accused-of-rape.html И оваа “пасторица“ (жена-пастор?) http://www.thebostonchannel.com/mostpopular/18715405/detail.html И овие................................................ http://cbs11tv.com/local/Terry.Hornbuckle.Agape.2.495557.html http://www.rickross.com/reference/clergy/clergy645.html http://www.rickross.com/reference/clergy/clergy954.html http://www.rickross.com/reference/clergy/clergy938.html http://www.rickross.com/reference/clergy/clergy936.html Листата е предолга..... Затоа, да се угледаме на Христос, да бидеме Христолики, а не на грешно свештенство. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
laicki..Adam i Eva..imale dva sina..Avel i Kain...oni kao str8 bile
|
|||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas zamisliv i mnogu ne se potresov a zamisli ti da ti donese..kje moras da go ubies hehehehe ajde teraj so ovie stihovi Изменето од anakin - 19.Јуни.2009 во 14:45 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Убаво си кажа на почетокот - лаички
"По Ситовото раѓање, Адам живееше осум стотини години; и му се родија уште синови и ќерки. " (Битие 5:4)
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
АМИН! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Hamza
Група Регистриран: 12.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ПРИЧИНИ И ПОСЛЕДИЦИ НА ХОМОСЕКСУАЛНОСТА
Многу научници, поготово психолози и социолози ја истржувале присутноста на хомосексуалноста во човечката природа и опшество.Некоии од клучните прашања на кој пробале да најдат одговор се следните: -Како доаѓа до хомосексуални стремежи во човечката природа? -Дали е прашање на избор? -Дали е вродено? -Дали е таквото однесување научено? -Дали е здраво или штетно за човечкиот организам и психа? -Дали е здраво или штетно за човечкиот род? -Дали може да се каже дека е нормално или абнормално однесување? -Дали можеби треба да се менува? Причините за хомосексуалноста се сеуште релативно неиспитани.Научниците се разделуваат во врска со тоа прашање.Имено некои тврдат дека за тоа се одговорни исклучиво биолошките причини, додека други мислат дека хомосексуалноста се развива под дејство на влијанието на околината. Секоја од тие групи сеуште ја докажува својата теорија, а неретко ќе најдеме и нарушени научни анализи. Кога се зборува за човечката природа, и нејзиното влијание врз размислувањето, однесувањето, и донесувањето одлуки во опшественото опкружување, тогаш е многу тешко да се биде одлучен и да се рече дека само генетиката или само окoлината е одговорна.Ако се свртиме кон анализа на дефиницијата на хомосексуалноста, која што вика декa се работи за емоционално, душевно и сексуална привлечност кон истиот пол, тогаш лесно може да се запази, интересен редослед на развојот на хомосексуалноста, На прво место се јавува емоционална привлечност, потоа душевна, па дури на крајот сексуална. Кога две личности емоционално ке се привлечат, тогаш неможе да се тврди дека тоа е вродено, зошто емоциите се подложни на промени, и се активираат зависно од опкружувањето во кое што се наоѓаме, па од време на време сакаме некого или нешто или не сакаме. Затоа е нелогично да се изјави јас ја сакам таа и таа личност затоа што сум така родена/роден, но затоа што од искуство научив да убаво се чуствувам во друштво на таа личност и имаме доста заедничко. Емоционалниот и душевниот дел во дефиницијата за хомосексуалноста, е главниот клуч на меѓусебното привлекување, што ја побива теоријата, дека хомосексуалноста е вродена.Меѓутоа тука на крајот е и сексуалната привлечност, што пак оди во корист на вроденото или биолошкото влијание, што значи дека и генетиката и околината, играат голема улога, во сексуалната ориентација. Она што опшеството го прифаќа без врска дали е вродено или не, кон тоа и луѓето ке тежат и ќе го сметаат за исправно, а она што опшеството не го подржува, или не го одобрува, било да е вродено или не, нема да биде дефинирано како исправно, и најверојатно нема да биде и јавно манифестирано.Денес сме сведоци на геј –парадите, геј здруженијата, јавните геј венчавки, одликувањата за геј личностите со витешки титули, што не води до заклучок дека опшеството во кое што живееме ја подржува хомосексуалноста, и ја смета за исправна, и покрај тврдењата од некој медицински кругови дека ,,хомосексуалноста е психичко и психијатриско заболување кое што како раскошна опасност, се заканува на правилното подигање на половите разлики во опшеството’’.Тоа се всушност зборови на клиничкиот психолог и професор Чарлс Сокаридеса, кои што се објавени во Вaшингтон пост. Професорот Сокаридес предава психијатрија на угледниот медицински колеџ Алберт Е. и интензивно се занимавал со научно- истажувачка работа, пробувајќи да ја открие био-социјално-психолошката база на хомосексуалното однесување.Тој тврди дека таквото однесување е предизвикано одредени психички пореметувања или хендикеп и дека наоѓа свои корени во воспитувањето, околината и влијанието на оние кој ни се важни во нашите животи. Има многу кој што не се сложуваат со мислењето на професорот Сокаридеса. Тие имаат свои аргументи кои што одат во прилог на хомосексуалноста, како на здрав избор на сексуална ориентација. Еден од нив е и Сигмунд Фројд. |
|||
Hamza
Група Регистриран: 12.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Подршка на хомосексуалноста во психоанализата и во светот на животните.
Сигмунд Фројд тврди дека сите луѓе се бисексуалци , што значи дека тежнеат и кон истиот и кон спротивниот пол во истовреме. На прво место Фројд не ја темелел својата работа на емпириски докази и од таа причина во модерниот круг на психолози неговиот став не важи како валидна референца. Друго, неговата психоанализа е втемелена на претпоставки, што може да се види од претходно наведената генерализација.Да се тврди дека сите луѓе се бисексуалци, е исто како и да се тврди дека сите луѓе тежнеат кон крадење и убивање,Што постигнавме со таа изјава? Им дадовме зелено светло на крадењето и на убивањето, затоа што се биолошки оправдани, а не се запрашавме има ли тоа негативни последици.Ако ни се јасни негативните последици на одредено однесување , тогаш тој стремеж на човечката природа се става под контрола. Фактот дека сите луѓе не крадат ниту убиваат зборува за големата морална свест и обврска спрема комплетното опшествено уредување и хармонија. Денес често гледаме натписи по весниците кои што укажуваат и на фактот дека постои хомосексуалност и во животинскиот свет.Никој тоа не го оспорува.Но дали случувањата во животинскиот свет можат да им бидат на луѓето со разум морална референца. Во животинскиот свет женката на пајакот позната како ,,црна вдовица’’ го убива својот мажјак после оплодувањето.Треба ли луѓето да го следат тој пример?Можеби, доколку научниците ни кажат дека тоа ни е вродено.Мачката кога ке се омачи, оние првите ги убива.Можеби и тој пример од животинскиот свет треба да го следиме. |
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |