IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Трајко Славевски
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Трајко Славевски

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 13>
Автор
Порака
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 18:47
kaj kadijata...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 18:48
...eeeh... koj kadija...ova kadija te tuzi...kadija te sudiтага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 18:49
ili drug kadija...
ili pa ...sultanot...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 18:51
E koj sultan????... mene oni ne mi davaat plata...a ako ne gi prijavam kje me kaznat... ova ti se vika sudbinaтага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 18:53
ne..
sudbinata sami si ja kroime...
se dodeka ne kazat...
deka ne si ja kroime ...

a ustvari za sindikatot...
a sto ustvari bidna so onoj...
Dojcinovski...???збунетост

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 18:56
газење%20од%20смеење Dojcin Cvetanovski... toj seushte posti... среќа
... ceka da mu kazat shto ponatamu...
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 19:31
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

Јануарска плата ќе добијат само 380 илјади вработени

Повеќе од 51 илјада компании доставиле пресметка до Управата за јавни приходи. Тоа значи дека од околу 600 илјади вработени, повеќе од 380 илјади може да ја добијат јануарската плата.

Компаниите кои не доставиле пресметки до УЈП, ќе заработат казни.

Доколку се изврши уплата на плата, а не се исплатат придонеси во пропишаниот рок, ќе следуваат казни од две до три илјади евра за работодавците. Истата казна е и за компаниите коишто неправилно ја изготвиле пресметката и уплатата на придонесите ја извршиле на погрешен износ.

Стартот на реформата бруто плата беше проследен со технички проблеми. Неколку пати откажуваше компјутерскиот софтвер, што создаде метеж и турканици пред шалтерите на УЈП.

газење%20од%20смеењеdali ministerstvata ke se kaznat sami zasto kolku slusnav,verojatno nitu edno ministerstvo nema pominato bruto plata
ama sto e za niv kaznata,moze i da si storat prekrsok...sve ce to narod pozlatitiгазење%20од%20смеење
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 19:44
... Nema da se kaznat sebesi...sega nas kje ne kaznat zoshto ne gi prijavuvameтага
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 22:58
mora da se kaznat, kako nema? neli zakonot e donesen za dobro na rabotnicite, a vie pak sakate da si gi stitite rabotodavcite sto ne vi plakaat na vreme pridonesi ....

jas ke ve prijavam site

... mene ne mozat da mi dadat otkaz
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 10:28
Se prashuvam dali ministerot razbira shto mu zboruvaat lugjevo ili se razbira samo sebesi. Nikoj ne ne gira deka negoviot proekt e dobar.
Сите добиваат со реформата „бруто-плата“
Lugjeto reagiraat deka zaradi negovata reforma sprovedena preku nokj i so nepodgotveni sluzbi zaglavuvaat zaradi kasnenjeto na platite.
kako ne ubeduva deka kje dobieme plata do 15 koga eve denes e 21 a celo Obrazovanie nema plata.
Kako da go veruvame koga nema promeni koga tvrdat deka plata kje nema do mart a se e vo red, navreme predadeni, navreme pominati spisoci. Koj i kade greshi? Zoshto nema plata?

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2009 во 10:41
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Se prashuvam dali ministerot razbira shto mu zboruvaat lugjevo ili se razbira samo sebesi. Nikoj ne ne gira deka negoviot proekt e dobar.
Сите добиваат со реформата „бруто-плата“
Lugjeto reagiraat deka zaradi negovata reforma sprovedena preku nokj i so nepodgotveni sluzbi zaglavuvaat zaradi kasnenjeto na platite.
kako ne ubeduva deka kje dobieme plata do 15 koga eve denes e 21 a celo Obrazovanie nema plata.
Kako da go veruvame koga nema promeni koga tvrdat deka plata kje nema do mart a se e vo red, navreme predadeni, navreme pominati spisoci. Koj i kade greshi? Zoshto nema plata?

Министерот Перо Стојановски има добиено задача да ги испости сите вработени во образованието за да ги натера да гласаат за ВМРО на Локалните избори и за Нивниот кандидат  за претседател на државата на претседателските избори кои ќе се одржат на 22.03.2009 година. Инаку јаван тајна е најавата на министерот сотојановски дека просветарите плата ќе добијат на ПРОЧКА. А прочка е во недела. Па сега просветари мислетемуја.

Изменето од orlov - 23.Февруари.2009 во 10:42
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2009 во 13:14
Se neshto baraat od ministerot Slavevski, te ostavka, te izvinuvanje a sega i sam da si stavi lisici i da si odi apsana, ama prethodno da vrati pari na drzavata. Ja zloupotrebil li funkcijata? Vo Vest taka pishuva, a Goran Mihajlovski ne e laik, toj e poznat po svoeto trezveno razmisluvanje.
 Ми­нис­те­рот за фи­нан­сии Трај­ко Сла­ве­ски ре­че де­ка заб­ра­на­та за ра­бо­та на шпе­ди­ци­ја­та на "Фер­шпед" не­ма по­ли­тич­ка зад­ни­на. "Не­мам ниш­то про­тив 'Фер­шпед'. Еве, из­ле­гу­вам од хо­те­лот 'Алек­сан­дар па­лас', тоа е ни­вен хо­тел", ре­че Сле­ве­ски.
Мо­же Сла­ве­ски и на­вис­ти­на не­ма ниш­то про­тив "Фер­шпед". Ама смее ли да мис­ли не­кој та­му, или са­мо мо­ра по ди­рек­ти­ва да се ра­бо­ти? Оти ако Сла­ве­ски мис­ле­ше, си­гур­но не­ма­ше уш­те пред по­ве­ќе од две го­ди­ни за ина­ет баш на "Фер­шпед" да не ги про­дол­жи ли­цен­ци­те за ло­то и бин­го. А во ис­то вре­ме не бе­ше под­гот­вен вед­наш да ор­га­ни­зи­ра др­жав­на ло­та­ри­ја. Па Ма­ке­до­ни­ја ос­та­на единс­тве­на зем­ја во Ев­ро­па без ло­то и бин­го. Зем­ја во ко­ја не са­мо што не­маш шан­са да иг­раш на сре­ќа ту­ку Вла­да­та не ти да­ва ни на­деж де­ка мо­жеш да се ус­ре­ќиш.
Спо­ред прес­мет­ки­те на Ло­та­ри­ја на Ма­ке­до­ни­ја, ме­ѓу 4 и 5 ми­ли­о­ни ев­ра го­диш­но би из­не­су­ва­ле при­ли­ви­те во др­жав­на­та ка­са врз ос­но­ва на пла­ќа­ња за ли­цен­ци за ор­га­ни­зи­ра­ње иг­ри на сре­ќа, за па­у­шал­ни ме­сеч­ни да­вач­ки за ав­то­мат клу­бо­ви и ка­зи­на и за по­себ­ни да­вач­ки за ло­то, ин­стант-ло­та­ри­ја, бин­го и за спорт­ска прог­но­за. На тоа се на­до­вр­зу­ва­ат и пер­со­нал­ни­те да­но­ци на до­бит­ни­ци­те. Тоа зна­чи де­ка ве­ќе се из­гу­бе­ни нај­мал­ку 8 ми­ли­о­ни ев­ра за­тоа што Сла­ве­ски не ги про­дол­жил ли­цен­ци­те за иг­ри­те на сре­ќа.
Што че­ка­ат јав­ни­от об­ви­ни­тел Љуп­чо Швр­гов­ски и ми­нис­тер­ка­та за внат­реш­ни ра­бо­ти Гор­да­на Јан­ку­лов­ска? Ете слу­чај за спро­ве­ду­ва­ње на фа­моз­на­та од­ред­ба зло­у­пот­ре­ба на служ­бе­на дол­жност и ов­лас­ту­ва­ње, и шан­са за ми­нис­те­рот Сла­ве­ски спек­та­ку­лар­но да го ше­та­ат со ли­си­ци пред ка­ме­ри. Ако не ги про­дол­жил ли­цен­ци­те кои си­гур­но на Бу­џе­тот му но­сат па­ри, а зна­ел де­ка др­жа­ва­та не е спрем­на да ор­га­ни­зи­ра иг­ри за да ги зе­ме са­ма­та па­ри­те, тој свес­но го ош­те­тил Бу­џе­тот за нај­мал­ку 8 ми­ли­о­ни ев­ра. Ако на Ци­ле за зло­у­пот­ре­ба на служ­бе­на дол­жност и ов­лас­ту­ва­ње за три ми­ли­о­ни ев­ра тај­ван­ски кре­ди­ти му од­ре­ди­ја зат­вор од 3 го­ди­ни и плус тре­ба да вра­ти ми­ли­он и пол ев­ра, то­гаш на Сла­ве­ски би му од­ре­ди­ле ба­рем уш­те три го­ди­ни зат­вор и да вра­ти ба­рем три ми­ли­о­ни ев­ра.

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2009 во 14:18
Овој човек е најнеодговорниот Министер од "недокваканиве".....А за жал го води едниот од најодговорните сектори во државата...И што е најтрагично, освен неговата препотенција, голем лажго е, и  е еден од ретките што може да гледа во камера, да се смешка, да те лаже и да вика....Не бе, супер е, нема инфлација, буџетот е полн како никогаш, нема криза....и слични глупости...(нешто слично како бебе кога ќе кака и ќе те гледа насмеано право во очи).....голема%20насмевка
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2009 во 15:15
И затоа..... задоволство

Се додека Славевски има подршка од квази-патриоти, кои како слепци му веруваат на секоја негова лага..... ќе си бидеме ова што сме и сега.... плазење
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.