IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Кога веќе не ти е гајле...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кога веќе не ти е гајле...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 78910>
Автор
Порака
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2010 во 00:04
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Originally posted by mmomirovski mmomirovski напиша:

Што ќе напишеш, што ќе кажеш, како ќе те разберат...

Пијам пиво, ждригам и се смеам. Тогаш не ми е гајле.

пиеше пиво????????????????изненадување
ќе те кажам на мајка ти

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2010 во 00:08
No big deal Кејт...
Здраво е за коските.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2010 во 00:37
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Kako malku da si gi pomesal loncinjata Mesi.Sustinata vo debatiranjeto e iznesuvanje argumenti vo polza na svojot stav,ili prifakanje na tugiot.Ne go gledam tvojot stav dokraj iskristaliziran,a koga nemas argumenti se povikuvas na tvoeto moto "se e iluzija".Aj edno prasanje pa mozebi i ke mi objasnis:Kako moze da ne ti e gajle?Ne gledam pobeda vo stavot koga ke kazes deka ne razbirame.A za toa nerazbiranje jas imam i bancina krkanoсреќа...pokusavam da bidam uctiv malku de,i da ne ti kazam deka povtoruvanje na eden ist stav po site temi te pravi malku....hmmmm....krut...krutite luge ne se za filozofijaголема%20насмевка

1. Za mene sushtinata na debatiranjeto ne e da se prifati nichij stav, tuku da se doznae stavot na drugiot. Koj tvrdi deka nechij stav e tochen? Verojatno najdobro kje e ako se dojde do zaednichki stav, dokolku toa e mozhno. Patem, nitu toj stav ne e tochen.

2. Shto menuva ako mi e gajle? Eve, majka mi pochina pred dve godini. Samo za eden den ne stignav da ja vidam zhiva. Sakav da ja vidam , no so avionskite bileti i redot na letanjeto toa ne beshe vozmozhno. I shto ako mi beshe gajle? Bev na pogrebot, ne mi beshe seedno, beshe tazhno... no toa e toa. Materijalnata egzistencija ima vek na traenje. Shto kje smeni ako mi e gajle za toa? Naprotiv, ne mi e gajle i smrtta ja ochekuvam kako edna epizoda vo zhivotot. Ete, dojde vreme povekje ili pomalu da ne mi e gajle za rabotite. Toa ne znachi deka se odnesuvam nihilistichki, tuku gi prifakjam onaka kako shto doagjaat i kako shto si odat.

3. Toa shto imash dozhiveano i shto imam jas dozhiveano koga sum bil pomlad i ponezrel ne menuva nishto vo onoa shto dozhivuvam sega. Toa shto bilo togash - bilo, sega za toa ne mi e gajle. Gajleto sekako nema da smeni nishto.

4. I sega, ti ova mozhebi kje go razberesh, a mozhebi ne. I shto treba jas da pravam? Da mi bide gajle? Kje smeni imanjeto gajle neshto vo seto ova?

Изменето од Messenger - 11.Јуни.2010 во 00:38
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 09:33
..Кога веќе  не ти е гајле.. помалку слушај...но ..биди погласен ... губитник
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2011 во 17:17
Немам повеќе ни капка солза во очите... не ми е гајле повеќе за ништо. Барем не сега. Јбг, малку за да се одморам го стаив катанецот...
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2011 во 16:10
Кога ич не ми е гајле....па шо знам најчесто се насмвнувам и викам "ОК" .... и си терам по својот пат....
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2011 во 16:23
Кога не ми е гајле си свиркањеи од едно уво влегло-од друго излегло.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2011 во 16:37
koga veke ne mi e gajle..hm..ednostavno ne mi e gajle...
koga sum vo taa faza(mada tesko se stignuva tamu...milion pati se preslusuvam i vrtam film) mene mi olesnuva...togas drugite neka mu se sekiraat zosto mene ne mi e gajle za nivголема%20насмевка
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2011 во 11:08
Не ми е гајле за ништо... ни за што со другите ни за што со себе. Фали уште една капка да се прелие чашата. За таа капка ми е гајле, за останатото, ништо не ме занима..
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2014 во 19:37
...znaci deka mi e ...seedno.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
ANA_MARIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2011
Поени: 1275
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANA_MARIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2014 во 21:44
кога веќе не ти е гајле за актуелните дешавки едностано не ги есапиш више

Mи е гајле
И за универзумот и законите кои го движат,
Гајле ми е ако утре запре светов
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2014 во 04:45
Особено не ти е гајле кога ќе се разведеш со Егото. Тогаш навистина не ти е гајле… само имаш чувство на љубов и милосрдие… порив да помогнеш каде што можеш… но и тоа го прифаќаш како што ќе дојде и како што ќе отиде.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2015 во 23:59
zavisi za sto stanuva zbor
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2015 во 13:09
za nesto sto veke ne ti e gajle среќа
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 78910>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.