|
Кој е АЛАХ? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Автор | |||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Навистина КРАЈОТ ГО КРАСИ ДЕЛОТО. |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
СО ОВА ГИ ПОТВРДИ МОИТЕ ЗБОРОВИ
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно така ги потврдив и твоите и моите зборови,за да бидат сведок пред Бога за нас двајцата. Кога си толку самоуверен се сложуваш ли јас и ти вечерва да го повикаме Божјето Проклетство врз оној од нас двајцата што лаже? |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве една од радикалните разлики меѓу христијанството и исламот. Додека Христос не учи нас да ги благословуваме нашите непријатели и да се молиме за оние што не гонат, Исламот ги учи муслиманите да проколнуваат. (особено кога немаат аргументи).
Ова не ми е прв пат да слушнам муслиман како вели вакво нешто. Изменето од EvAngelos - 05.Април.2008 во 01:00 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Овој отиде.Ќе сакаш ли ти ЕвАнгелос да го заземеш неговото место? |
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова е еден од најубавите аргументи со кои се побива вашата заблуда.Кога си толку сигурен во твојата вера ајде вечерва јас и ти да го направиме тоа! Јас сум сигурен и спремен сум на тоа,но,дали си и ти? |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас сум сигурен во мојата вера, но мораш да разбереш дека мојата вера ми забранува да се колнам, мојата вера ми забранува и да проколнувам. Тоа ми е заповед од Исус Христос - Оној чие учење го следам и во целост почитувам.
"Благословувајте ги оние што ве гонат. Благословувајте ги, а не ги проколнувајте"
(Римјаните 12:14)
"A Јас (Христос) ви велам: Љубете ги своите непријатели и молете се за оние кои ве гонат. "
(Матеј 5:44)
"А Јас (Христос) ви велам: Не колнете се ви ништо."
(Матеј 5:34) |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da, i vratete im so ista merka....! a?
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
CELOTO COVESTVO IMA EDEN SPASITEL, PREKU CIE STO SLEDENJE KJE JA ZASLUZAT BOZJATA MILOST, I BOG KJE GI SPASI, VNESUVAJKI GI VO RAJOT, A TOA E POSLEDNIOT BOZJI PRATENIK, MILOSTA NA SITE SVETOVI, VEROVESNIKOT MUHAMMED!!!!
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Даија такво нешто кај нас нема. Ние не враќаме со иста мерка. Наведи те молам од каде ти е ова?
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
gospel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
AMA JAS SUM PO MILOST SPASEN, PO BLAGODAT, I TOA NE E OD MENE, OD BOGA E. NE E PO ZASLUGA ILI PO DELA, ZA DA NE SE POFALAM. (EFESJANITE 2:8-9) SPASITELOT MOJ JA PROLI KRVTA SVOJA ZA MENE, I DOVOLNO E DA VERUVAM VO ZRTVATA STO JA NAPRAVI ZA MENE GRESNIOT,ZA DA BIDAM SPASEN. A TI SO SVOITE DELA, RAZMISLI KAKO KE ZASTANES PRED BOGA VO ONOJ DEN, NA STRASNIOT SUD. NAVISTINA RAZMISLI... |
|||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
KOGA PLANIRATE VASITE PUSTI ZELBI DA DA GI POTKREPITE SO IZREKITE NA ISUS, A NE SO IZREKITE NA PAVLE?
|
|||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|||
gospel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
VO ZABLUDA SI PRIJTELE. USTE PRED DVE ILJADI GODINI, JOVAN KRSTITEL GI IZGOVORI TIE ZBOROVI, KOGA ISUS HRISTOS SE KRSTEVASE NA REKATA JORDAN. A TIE GLUPOSTI NA VOLTER, NE SE VREDNI NI DA SE SPOMNAT, A KAMO LI DA SE PAMETAT. |
|||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da se vratime na temata bidejki navistina dosta izbegavme od nea...
|
|||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |