IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Универзитетот ФОН
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Универзитетот ФОН

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 47>
Автор
Порака
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 15:12
Да, но истите тие сега предаваат и на приватни универзитети, што укажува дека и приватните не се назад во некои области.

Изменето од Petkovsky - 06.Април.2008 во 15:13
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 15:18
Originally posted by Petkovsky Petkovsky напиша:

Да, но истите тие сега предаваат и на приватни универзитети, што укажува дека и приватните не се назад во некои области.

Јас реков и уште еднаш ќе се повторам, се' уште е рано да се зборува за било каква конк*ренција помеѓу приватното и државното образование. Тогаш кога првово ќе се развие во кохерентен и целосен комплекс од студиски дисциплини, како природни, така и општествени, тогаш ќе може да се прави и адекватна компарација на достигнувањата. Се' дотогаш, навистина не постои место за никаква споредба и ќе го персонифицираме Св.Кирил и Методиј како возрасен и изграден човек, а ФОН како бебенце кое штотуку не проодело. Времето ќе покаже, а искрено се надевам дека приватниците ќе бидат доволно доблесни и ќе инвестираат во не толку профитабилните научни дисциплини од областа на природните науки.

Изменето од Quentin - 06.Април.2008 во 15:19
Кон врв
SINA PTICA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2008
Локација: Argentina
Поени: 109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SINA PTICA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 16:13
Типична слика на интереси на одредена група моќници, ништо повеќе.
,,орлите рано летаат,,
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 16:37

ne e vistina tea, oni se predavaat tamu ne predavaat. ama sto da pravis blaga e parata pustaнамигнување

NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 16:40

Доволно е тоа што приватните се признаени секаде, а државните не ги рецкаат ама баш ич. Тоа што го имаат достигнато е поради тоа што 90 насто од студентите се на државни факултети и поради оној квалитет што останал од порано.

e aj i ova da go cujam. ama samobendisani ludze. a be sekade ne e dolno dupeni resensko. i tamu ne znam dal e priznat fonзбунетост
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 16:41
Originally posted by stefi12 stefi12 напиша:

Vidovme kade ne donesovte vie diplomirani na drzavnite univerziteti , mnogu golemi uspesi nobelovi nagradi i edno ogromno minato sto da vi kazam koj od koj poiskompleksiran i pokorumpiran, vie imate problem so samite sebe , site vi smetaat site se za nikade samo vie vredite a od sto tolku vredite ne mozete ni konk*rencija da podnesete prosto ne bevte osetile konk*rencija, koga veke ja cuvstvuvate konk*rencijata a ocigledno ne mozete da si priustite FON mozam da vi preporacam lecenje na FON univerzitet ima besplatni k*rsevi za takvi dijabolici kako vas , ako nisto barem ke se cuvstvuvate udobno i evropski vo samiot univerzitet , ja nema taa samounistuvacka energija od vasite "drzavni" komunisticki univerziteti.

nemoj da zboris gluposti,toa kako prvo
znam licno studenti koi studiraat na fon i kakvo e nivnoto obrazovanie vednas moze da se proceni...
polagaat ispiti od 50-tina strani i potoa demek mnogu znaat......
ne se pojdeni neznam ti tamu kolku vreme na predavanje......
zatoa ne treskaj bez veze
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 16:46
gresis topsexi, oni ne polagaat ispiti od peeset strani, tuku im davaat pred ispit 30 prasanja da gi naucat, pa da pojdat da polozat. Ako nekoj e zainteresiran moze da mu pratam eden test od fon, da se opuli kolku "tesskiiiiiiii" prasanja im davaat na test.голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 16:47

da preformuliram: mislev oni 30 prasanja se naogjaat vo tie 50-tina straniнамигнување

Кон врв
invader Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 442
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 16:53
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

gresis topsexi, oni ne polagaat ispiti od peeset strani, tuku im davaat pred ispit 30 prasanja da gi naucat, pa da pojdat da polozat. Ako nekoj e zainteresiran moze da mu pratam eden test od fon, da se opuli kolku "tesskiiiiiiii" prasanja im davaat na test.голема%20насмевка
   eve ,...moze na mene da mi gi pratis? bas sum zainteresiran na sto toa treba da odgovorat.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 17:15
Originally posted by invader invader напиша:

Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

eve ,...moze na mene da mi gi pratis? bas sum zainteresiran na sto toa treba da odgovorat.

od ekonomija se
 cim gi najdam odma ti gi pracam, ce gi razbaram uste sega vo knigine.

Da ti kazam kako gi dobiv. me zamoli eden decko da mu ja dadam ekonomijata od fiti taki, i koga mi ja vrati gi zaboravil vnatre listovite so prasanja. a mi kaza i deka oni ucele od rezime. toa bile najvaznite raboti,a za drugoto nas taki ne maltretiral so mnogu podatoci sto ne trebale.тага

Изменето од Pustinski-Lav - 06.Април.2008 во 17:16
Кон врв
nedopirliviot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2008
Поени: 220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliviot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 17:31
Кинески зид помеѓу децата на елитта и останатите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 17:33
Originally posted by nedopirliviot nedopirliviot напиша:

ne e tocno ........ima mnogu deca od elita koi ne se na fon
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 17:33
a be vidi ,mene ne mi trebaat za polaganje ili slicno ,tuku samo da vidam na sto toa tolku se falat ovie tuka deka bile mnogu "podobri" od drzavnite. pa ,ako sakas uste, mozes da mi pratis nekoe ,ako ne site.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 17:36
Originally posted by topsexy topsexy напиша:

Originally posted by nedopirliviot nedopirliviot напиша:

ne e tocno ........ima mnogu deca od elita koi ne se na fon
ajde nemojte "ELITA" ,a?.....a be se se toa gomnari koi sto na "kriv" nacin dosle do pari.takvo nesto nema tuka!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 47>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.