IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8687888990 105>
Автор
Порака
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 04:25
Originalna ( http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=44269):

Prvin bi gi editiral onaa shahta vo dolniot lev agol i onaa dupka vo dolniot desen del od fotografijata.

Mislam deka poradi kropot prozorot e nekako premnogu mal i vaka kadrosano ne se dobiva najdobriot efekt. Zatoa bi kropiral malu potesno, pa edna mozhnost bi bila na primer ovaa:

Na krajot, sepak mislam deka premestuvanjeto na prozorot podolu i so toa poefektivno zgolemuvajki go, bi dalo podobar efekt, kako na primer tuka (ili nekoja slichna alternativna postavenost i kropiranje):

Изменето од Zoran K - 10.Мај.2008 во 04:36
Кон врв
Vojkan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Мај.2007
Локација: Macedonia
Поени: 387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 07:34
Веќе напишав кај фотката што мислам за обработкиве. Ај, едно ќе повторам - таа со кропот од десно ми е фаворит.среќа
Фала за погледиве и поздрав!
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 08:09
Pa jas poinaku gledam sahtata bas se poklopuva so prozorot(kako otpadnat del od prozorot ili kako zatvarac na prozorot po mene bas ima prikazna)

http://www.blissvp.com
www.blissvp.com
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 11:53
Hmmm, i toa drzi voda :)))

Uste eden dokaz deka sekoja fotografija ima prikazni, kolku sto ima gledaci :))
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2008 во 22:24
verzija 1 - http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=44325

verzija 2

Изменето: од друга фотка (оди на средина) е земена девојката (ctrl+c > ctrl+v > move tool), се потрудив да личи како да е од иста фотка (конверзија во ЦБ и шум) и избришан е графитот од десно.
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2008 во 22:42
pozdrav za odlukata da ne kropiras od levo! намигнување toa bi bila linijata na pomal otpor spored mene...среќа

Изменето од branko_k - 12.Мај.2008 во 22:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2008 во 22:59
Некако ич не ми се сече од лево. Знам дека ми препорачаа за 1:1, ама од лево има повеќе сенки и од таму влегува светлото. Па се создава добар баланс со девојката од десно. Плус графитот сакам да остане централен - да биде појдовна точка. Ваљда ова што го зборам има смисла?голема%20насмевка
Поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 08:08
Originally posted by Vojkan Vojkan напиша:

Некако ич не ми се сече од лево. Знам дека ми препорачаа за 1:1, ама од лево има повеќе сенки и од таму влегува светлото. Па се создава добар баланс со девојката од десно. Плус графитот сакам да остане централен - да биде појдовна точка. Ваљда ова што го зборам има смисла?голема%20насмевка
Поздрав

Ima odlicna smisla!
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 08:13
Me mrzi da gi uploadiram dvete (original i obrabotka) pa zatoa

Original:
PELISTER 02 od *PLAGIJART*

Obrabotka:

A ova e se sto e napraveno:

Pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 10:47
Кон врв
jblagoja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Декември.2007
Поени: 79
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jblagoja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 22:11
Branko odlicen II pogled, odlicna ideja.

A sto mislis ako fotkata bese postirana kako tvojot pogled dali ke si pomislese deka toa ne e vistinsko nebo? :-)

Pozdrav
Computers are useless. They can only give you answers. (Pablo Picasso)
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2008 во 04:56
Dosetlivo reshenie Branko!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2008 во 09:35
Originally posted by jblagoja jblagoja напиша:

Branko odlicen II pogled, odlicna ideja.

A sto mislis ako fotkata bese postirana kako tvojot pogled dali ke si pomislese deka toa ne e vistinsko nebo? :-)

Pozdrav

spored mene totalno e nebitno dali e vistinskoto nebo ili ne, se dokolku fotografijata predizvikuva emocii, uzivanje i inspirira koga ja gledame... realnosta e vazna samo koga slikame dokumentarno...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2008 во 13:39
Хм, финтата е што фотката е топла, т.е. атмосферата, така што интервенцијата на Бранко е на место. Небото дава/дополнува чувство на смиреност, опуштеност топлина.
Фотката е супер, но факт е дека тоновите беа ладни (може намерно беше така оставено?).
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8687888990 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,265 секунди.