|
ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1 |
Внеси реплика | страница <1 8586878889 256> |
Автор | |||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Никој не не прашува,туку кажувам како што е,процентот на албанци е испумпан за добивање на одредени права.Мене староседелците албанци не ми сметаат,туку Косоварите,тие да се избркаат назад,со другите немаме проблем,како се мирни овде во Битола да ти е мерак да ги гледаш.
|
|||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Името на државата е МАКЕДОНИЈА, барем напиши го правилно! А колку ви е важно, кажа Ахмети: сеедно дали ќе се вика Македонија или Дизниленд! Ете толку ви е важно. Изменето од anastea - 02.Март.2009 во 02:29 |
|||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da da i mene potekloto mi e od kosovo ... star skopjanin sum ... no izgleda ne sum miren kako moite braka od bitola ...
|
|||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аргон, научи како се пишува името на државата во која живееш!
Уште еден ваков пост и ќе бидеш суспендиран! |
|||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mojot stav okolu imeto na makedonija otsekogas bil deka taa treba da se vika ... NEW MACEDONIA = resenie na site problemi ... i za vas makedoncite bese najdobra alternativa ... koga imeto bi bil NOVA MAKEDONIJA toa bi znacel deka postoel i ANTICKA MAKEDONIJA sto e vo sklad so vasite baranja ...
|
|||
|||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
cekaj, cekaj ... kako prvo ova e forum i sekoj moze da go kaze svoeto mislenje ... i so clenot Asya bevte mnogu nepravedna koga hja suspendiravte ... jas mislam deka ne bi bil interesno koga site bi kazele DA , TAKA E ...sekoj ima pravo da si go kaze svoeto mislenje za nesto sto e zaednicko bez ogled na toa dali tie mislenja se vo sklad so mislenjata na mnozinstvoto ili ne ...
|
|||
|||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македонија не е нова и никој нема право преку додавка во името да ја негира нашата стара историја, колку и да е таа заедничка со другите држави.
Нашите сегашни државни граници се доволни за да се направи дистанца од некоја стара, со некоја нова (историски) Македонија. Со тоа не се “дава на значење дека постоела и античка Македонија“, за нејзиното постоење има доволно научни факти и докази. За мене најфер решение е двојната или т.н. Ирска формула: со нашето име има проблем само една држава, додека други 120 држави досега не признаа под уставното име. Штом таа една држава не сака да не вика Македонија, може да се направи компромис единствено со неа, нека не вика како сака, без да ни се меша во односите со останатиот свет и да ни наметнува име, за кое нема право според ниеден меѓународен закон. |
|||
Rafiz Aliti
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kolku imate vie istorija be amante,nego ne ste vie krivi za toa,toj TITO e kriv za se koga vi podari republikata. |
|||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tito e naj vise kriv i za vas ! Koga begavte od Enver Hodza on bese toj sto ve pribra tuka i na kosovo
|
|||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас не кажав ништо за неговите ставови, и како што можеш да видиш на сите теми има најразлични ставови, во тоа не се мешам, се додека не се навредливи, вулгарни, шовинистички или во спротивност на останатите форумски правила. Асја не беше суспендирана заради ставовите, туку заради навредите кои ги изнапиша. Почитувајте го името на државата во која се наоѓате и барем пишувајте го правилно. Тоа ќе го барам од сите вас тука, без поговор! |
|||
Тречи
Сениор Царевићот Регистриран: 22.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 414 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аз знам што е финтата со преговорите!
Обид да се фатат гците на кондиција со владини пари за летови до Њу Јорк кој прв ќе банкротира! |
|||
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја! |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Жалосно е кога некој ќе стане функционер и ќе почне да мисли дека само тој е најпаметниот, најпатриотот а сите останати околу него се предавници, неписмени, незнајковци.
Море трошеше државата пари, праќаше пратеници во Англија да учат однесување, море ги исшетаа сите светски метрополи... та до Белата куќа на појадок...ама многумина не научија што е дипломатија...што е дипломатски речник. А и не се криви, во нашата дипломатија нема казни, нема отповикувања...секој може да каже што сака, да навреди кого сака и ако не го сакаат во една веднаш ќе премине во друга партија и пак ќе и е на функција. Тоа што до вчера плукал по новите сопартијци...сокоалиционери, не е ни важно. Тоа не го мислел, само си кажувал. како еден така сите. Арно ама кога некој наш функционер, дипломата ќе нападне и ќе извреѓа странски функционер, политичар, дипломат, посредник малку работите се поинакви. Што ли мелсеше човеков, дека може да плука по Нимиц, како да зборува за Бранко Црвенковски...Фрчко и дека нема да има последици На потег е премиерот...министерот за надворешни...па и лидерот на дотичната партија...
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mamamd,
......жално е ама сите се исти кога ќе се дочепаат до некоја функција па макар и најситна. Изменето од anastea - 08.Март.2009 во 23:51 |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
трендафил
Група Регистриран: 06.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не знам дали предлогот на Нимиц е небулоза или не, но е кршење на нашите човекови права сами да си ја именуваме својата држава, нација, јазик ... Дали е небулоза некој да се принуди самиот да си ги крши човековите права, нека оцени секој сам. А Нимиц е дел од машинеријата што треба да не убеди да си го смениме името и идентитетот. Безобразието на меѓународната заедница се гледа секаде. Сакаат да ни забранат со имиња на македонски великани да именуваме објекти во сопствената земја, да ни забранат да изложуваме скулптури најдени кај нас. Како да не сме луѓе па за нас не важат човековите права.
Уште еднаш ќе напишам. Не знам дали е небулоза кога странци вршат притисок самите да си ги кршиме човековите права, но небулоза е кога тоа го прават Македонци. А гледам дека тоа го прават цели партии. Дали само слепо го следат лидерот или навистина мислат дека ние Македонците сме од пониска врста па човековите права не важат за нас??? Преговорите со името се самите по себе небулозни. Како да се преговара дали некој ќе го натераме да прифати да му се всадат рогови. Демек мали рогчиња може и убаво да стојат.
Окулу човековите права нема компромиси. Сосема друга работа е што меѓународната заедница поради тие што до сега не претставуваа на нас гледаат како на лесна женска спремна да ги исполни и најперверзните барања на Грците за да дојде до својата цел, во случајов влез во НАТО и ЕУ и таков им е и односот кон нас.
|
|||
Негација на негативното.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 8586878889 256> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |