![]() |
|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8485868788 217> |
Автор | ||
Alekta ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
definitivno ja znaes ![]() ![]() |
||
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
so pisujete tuka bezsmislici
aj sikter od tuka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од anakin - 08.Ноември.2007 во 16:40 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|
a so?? koja e taa tijana????
![]() |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
pa se znae genijalec so formuli ![]() Изменето од anakin - 08.Ноември.2007 во 16:53 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
AJ....DOSTA I E NA TIJANA....STVARNO E GENIJALNA,
NO ZAFATI VEKE 3 STRANI... ![]() Изменето од mamma - 08.Ноември.2007 во 16:51 |
||
![]() |
||
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
|
Mislam deka ova site za nea i go znaele
|
||
![]() |
||
|
HANNIBAL BARKAS
![]() ![]() Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 00:31 |
||
|
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
DAMATA SO KAMELII....individua od eden izvonreden roman na A.Dima-sinot,pisatel koj stekna visoko mesto vo francuskata knizevnost i svetska slava.Poveke od vek ne prestanuva da vozbuduva prikaznata za tragicnata ljubov na Margerita Gotje i Arman Dival,mlada preubava pariska k*rtizana i momce od ugledna bogata familija.Cudni se i bolni patishtata na ljubovta...odnapred osudena na propast,zoshto vo zivotot ponekogash postojat nuznosti koi se svirepi za srceto i nad koi treba da potkleknesh.Tragichni nedorazbiranja,osamenost,bolest...se nizat nad velot na sudbinite.Edinstvenite radosni momenti vo nejziniot zivot-ljubovta ,koja taa ja pretvori vo nadez,sonot i iskupuvanjeto se pretvorija vo bolka-otidoa vo nepovrat
-"Se brzame...da bideme srekni,kako da chuvstvuvame deka ne ke mozeme da bideme dolgo srekni...kako chovekot, po brzinata na menuvanje na chuvstvata,primetuva deka zivotot e kratok..."- Na samiot pochetok na romanot ,pisatelot ne uveruva deka se raboti za vistinska prikazna za devojka po ime Rouz Alfonsin Plesi koja doseluvajki se vo Pariz na svoi 14 godini stanuva ljubovnica na poznati i mokni ludje,i go smenuva imeto vo Mari Diplesi.Umira mnogu mlada od tuberkuloza.Poznato e isto deka i golemata Travijata na Verdi e inspirirana od deloto na Dima.Postojat poveke od 40 ekranizacii na deloto,medju koi najpoznato e ona so Greta Garbo vo glavna uloga. Изменето од mamma - 08.Ноември.2007 во 20:46 |
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
![]() "Maliot princ"
i
![]() "Galebot Dzonatan Livingston"
2 prekrasni knigi sto si gi preprocituvam edno 15-16 pati godisno
![]() mnogu jaki poraki, interesna sodrizna, lesni za citanje i zavisi od vozrasta kako ke gi sfatime
![]() milo mi e sto od mala si gi imam doma, na vidno mesto i sega ke napravam pauza od 2-3 godini i nema da gi citam...pa posle da vidam dali sum napreduvala malce intelektualno
![]() se salev za ova poslednovo
![]() |
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
The wolf ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
|
"Galebot Dzonatan Livingston"odlicna kniga ustvari knizence ![]() |
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
Thanks
![]() ![]() pozdrav i do tebe
|
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
|
![]() ja gledam i uste ne mozam da sfatam sto e toa tolku posebno, zosto volku ja obozavam?
![]() pozdrav do site na temava (sto mi e posebno draga
![]() doba nok
|
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
|
nisto od moevo spienje.....epa aj koga sum pocnala da si dovrsam.....
![]() ova e scena od "Divo meso" na Goran Stefanovski. Mojata omilena, nasa pretstava. Odlicna izvedba, odlicno obrabotena tema
![]() znam deka koga izlegov od teatar bev ukocena i ne mozev da zboram 5-10 minuti....fascinirana bev
![]() |
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
|
Nikolaus Copernicus
![]() Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 00:32 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8485868788 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |