IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Признавање на Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Признавање на Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8283848586 155>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 02:46

Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

Originally posted by Duduk Duduk напиша:

" SAD ne mozat da vlijaat na odreden region ako situacijata e stabilna.Ako vo evropa e mirno,SAD ke ostanat bez rabota.Politickata strategija na SAD se zasnovuva na kontroliranje,odnosno kontroliranje na haoticni situacii."

e ova,,,e mnooogu,,,mnoguuu tochnoo,,,ova se tokmu zborovite koi mi gi reche eden mudar chovek,,,vo vrska so Xhorxh Bush,,i amerikanskata politika,,,,

a za prashanjeto,,,te molam ,,kolku shto jas se sekavam,,ti imam postavuvano nekolku prashanja,,,no ti ne mi odgovarash....

a,jas ,..pa mislam deka sad se meshaat samo tamu,...kaj shto ima problemi,....samo,sekoj so svoeto,....izvitopereno mislenje,...osobeno ako e posledica od ,..srpsko,.,....sranje,.........dabome!!намигнување

Изменето од moira - 06.Јуни.2008 во 03:05
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
M.Dudulovski Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 26.Мај.2008
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај M.Dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 02:50
Не сакам да го признаеме Косово. Не е во ред. 2001 имавме и агресија од Косово. Деновиве претседателот на Косовското собрание рече дека во македонската власт има антиалбански ноти. Искрено, мислев дека ќе го признаеме многу порано, ама тој ден се ближи. Има две причини: првата е дека Америка и ЕУ ќе не` притискаат за тоа, а втората е Албанците во Македонија. За жал, сакале-нејќеле, ќе го признаеме. Не зависи од нас...
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 10:10
jasno e deka kosovo ke go priznaeme. prasanjeto e samo kako toj dzoker ke go iskoristime...

spored najavite na gruevski, mojata analiza me vodi vo ovaa nasoka... priznavanjeto ke bide iskoristeno kako dzoker za:

1. smiruvanje na sostojbata so albancite vo makedonija (nema da ima ripanje od dui zosto ne se vo vlasta, a ne se isklucuva i ostavki od taci i ali baba)

2. albanija da ne priznae pod ustavnoto ime (ova bese najaveno vo intervju na gruevski za albanskata tv)

3. demarkacija na granicata (toj proces e veke pocnat, a so ova i ke se zaokruzi)

Sledejki gi svoite interesi, zagubata ke bide povlekuvanje na srpskiot ambasador od skopje na nekolku meseci. ekonomski efekti nema da ima.

Kako vtora moznost sto gruevski bi trebalo da se obide da ja iskoristi e da pritisne vo belgrad> ili priznajte ja crkvata ili go priznavame kosovo.

Ako ne se slozat, togas utre nema da ima cimolenje...
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 14:34
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

jasno e deka kosovo ke go priznaeme. prasanjeto e samo kako toj dzoker ke go iskoristime...

spored najavite na gruevski, mojata analiza me vodi vo ovaa nasoka... priznavanjeto ke bide iskoristeno kako dzoker za:

1. smiruvanje na sostojbata so albancite vo makedonija (nema da ima ripanje od dui zosto ne se vo vlasta, a ne se isklucuva i ostavki od taci i ali baba)

2. albanija da ne priznae pod ustavnoto ime (ova bese najaveno vo intervju na gruevski za albanskata tv)

3. demarkacija na granicata (toj proces e veke pocnat, a so ova i ke se zaokruzi)

Sledejki gi svoite interesi, zagubata ke bide povlekuvanje na srpskiot ambasador od skopje na nekolku meseci. ekonomski efekti nema da ima.

Kako vtora moznost sto gruevski bi trebalo da se obide da ja iskoristi e da pritisne vo belgrad> ili priznajte ja crkvata ili go priznavame kosovo.

Ako ne se slozat, togas utre nema da ima cimolenje...

Ne mislam deka albanska derzava ke se soglasi da go priznae makedonija pod ustavno ime kako odgovor na priznavanje na kosovo
ne zatoa sto ne sakam zs ja gi mrazam gercite povece od vas
amo albanija ima dobri odnosi ss gercija ako go stori toa
gercija ke mu odgovara na Albancite sto ziveat tamu okolu 2 milioni

gruevski ke go priznae zaradi albancite vo makedonija
zs ako ne go priznae ke nema vlada ke nema stabilnost

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 15:57

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

A sto mislis vo vrska so izjavata na predsedatelot i mojot stav deka Kosovo nesmee da vrsi nikakvi ultimatumi, nema pravo da se mesa vo vnatresnata politika na Makedonija da sovetuva niti pak da sugerira, i deka MAKEDONIJA ke go priznae Kosovo koga samat ake proceni deka za toa doslo vreme bez pritisoci i zakani.

kultuzin,,,si znaat tie,,,ne se grizhi,,,i makedonija i kosovo,,,duri mislam deka odamna go imaat resheno ovoj problem..,sega,,,samo formalnosti izvrshuvaat....shto znam,,,ova e samo moe mislenje,,,

Neznam zosto go izbegnuvas odgovorot.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 16:01
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

jasno e deka kosovo ke go priznaeme. prasanjeto e samo kako toj dzoker ke go iskoristime... spored najavite na gruevski, mojata analiza me vodi vo ovaa nasoka... priznavanjeto ke bide iskoristeno kako dzoker za: 1. smiruvanje na sostojbata so albancite vo makedonija (nema da ima ripanje od dui zosto ne se vo vlasta, a ne se isklucuva i ostavki od taci i ali baba) 2. albanija da ne priznae pod ustavnoto ime (ova bese najaveno vo intervju na gruevski za albanskata tv) 3. demarkacija na granicata (toj proces e veke pocnat, a so ova i ke se zaokruzi) Sledejki gi svoite interesi, zagubata ke bide povlekuvanje na srpskiot ambasador od skopje na nekolku meseci. ekonomski efekti nema da ima. Kako vtora moznost sto gruevski bi trebalo da se obide da ja iskoristi e da pritisne vo belgrad> ili priznajte ja crkvata ili go priznavame kosovo. Ako ne se slozat, togas utre nema da ima cimolenje...

Ne mislam deka albanska derzava ke se soglasi da go priznae makedonija pod ustavno ime kako odgovor na priznavanje na kosovo

Kakvi plackovci ste znaci cudo edno, ili placete ili se zakanuvate.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 21:01
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

jasno e deka kosovo ke go priznaeme. prasanjeto e samo kako toj dzoker ke go iskoristime... spored najavite na gruevski, mojata analiza me vodi vo ovaa nasoka... priznavanjeto ke bide iskoristeno kako dzoker za: 1. smiruvanje na sostojbata so albancite vo makedonija (nema da ima ripanje od dui zosto ne se vo vlasta, a ne se isklucuva i ostavki od taci i ali baba) 2. albanija da ne priznae pod ustavnoto ime (ova bese najaveno vo intervju na gruevski za albanskata tv) 3. demarkacija na granicata (toj proces e veke pocnat, a so ova i ke se zaokruzi) Sledejki gi svoite interesi, zagubata ke bide povlekuvanje na srpskiot ambasador od skopje na nekolku meseci. ekonomski efekti nema da ima. Kako vtora moznost sto gruevski bi trebalo da se obide da ja iskoristi e da pritisne vo belgrad> ili priznajte ja crkvata ili go priznavame kosovo. Ako ne se slozat, togas utre nema da ima cimolenje...

ke ima vlada i ke ima stabilnost. ti sto mislis, dui i dpa se tepaat za koj podobro da gi pretstavi albanskite interesi ili za VLAST?

cik pogodi?
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 22:06

DUi nema sto da se tepa DUI ja ima poderskata na albanskiot elektorat i toa 3:1 vo sporedba ss vojvodata TAci

i normalno so 5 pratenici nemoze da se pretstavi albanskiot narod
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 22:12
toa e plocata so koja vi go perat mozokot vo dui.

ama izborite pokazaa deka i DPA ima golema podrska.

i odgovori na prasanjeto...
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 22:16

toa e plocata so koja vi go perat mozokot vo dui.

ama izborite pokazaa deka i DPA ima golema podrska.

i odgovori na prasanjeto...
---- Realno da diskutirame i jas ne gi lubam albanskite partii ne mi boli ni za DPA ni za DUI, ama i jas da polnam kutii so sila togas mozam i 50 pratenici da osvojam...

Изменето од xxll - 06.Јуни.2008 во 22:22
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 22:22
vo red. no kolku sto se polnea kutii vo tetovo, tolku i vo cair...
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 23:57
chudni se lugjeto deneska,,,
iskreno ne znam samo kako si zemat za sloboda da diskutirat za neshto,,shto poim nemaat od toa,,,i zhalam, shto namesto da prashat, ili aj da istrazhuvat dokolku gi "interesira" stvarno kako stojat rabotite vo odredeno pole, onie se ubedeni deka toa shto go slushnale od sekojdnevnite razgovori,,,e tochno,,,

a ete,,,od setoa toa shto sum ve chitala do sega, barem za politika kaj albancite poim nemate,,,ni odblisku ne znaete shto se sluchuva,,,pa zatoa,,barem "ako ve interesira",,prashuvajte,,,i obidete se da nauchite neshto koga lugjeto vi kazhuvaat,,,

i ne trudete se da im kazhete na drugite koja e najdobra opcija,,a koja polosha,,,koga si zboruvate samo od veter....
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2008 во 23:59

chudni se lugjeto deneska,,,
iskreno ne znam samo kako si zemat za sloboda da diskutirat za neshto,,shto poim nemaat od toa,,,i zhalam, shto namesto da prashat, ili aj da istrazhuvat dokolku gi "interesira" stvarno kako stojat rabotite vo odredeno pole, onie se ubedeni deka toa shto go slushnale od sekojdnevnite razgovori,,,e tochno,,,

a ete,,,od setoa toa shto sum ve chitala do sega, barem za politika kaj albancite poim nemate,,,ni odblisku ne znaete shto se sluchuva,,,pa zatoa,,barem "ako ve interesira",,prashuvajte,,,i obidete se da nauchite neshto koga lugjeto vi kazhuvaat,,,

i ne trudete se da im kazhete na drugite koja e najdobra opcija,,a koja polosha,,,koga si zboruvate samo od veter....

момиче........не ти се чини дека малку од појќе кажуваш за твои години
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 00:00
shto bre toa?
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8283848586 155>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.